V podnajemniškem stanovanju in v lastnem: Pametni triki, s katerimi si lahko poceni zagotovite udobnejši bivalni prostor

V podnajemniškem stanovanju in v lastnem: Pametni triki, s katerimi si lahko poceni zagotovite udobnejši bivalni prostor

Podnajemništvo je priljubljena rešitev za samostojno življenje, zlasti med nedavnimi diplomanti in mladimi družinami. Omogoča selitev zaradi dela in osamosvojitev brez hipoteke. Vendar se najemniki pogosto preselijo v stanovanja, ki nimajo topline doma, so opremljena le z osnovnim pohištvom in so videti malo bolje kot sobe v študentskih domovih. Toda tudi v podnajemniškem stanovanju se lahko počutite bolj udobno! Za to ne potrebujete niti veliko inventicijo. V tem članku si bomo ogledali nekaj nasvetov, kako si poceni polepšati življenje podnajemnika.

 

Barvna paleta in dekoracija

Najprej izberite barve, ki se vam zdijo prijetne in pomirjujoče. Ni vam treba pobarvati celotne stene, temveč jo obarvajte s slikami, posteljnimi pregrinjali ali namiznimi prti. Možnosti so neskončne.

 

Pohištvo iz razprodaje

Bi si lahko omislili dodatno komodo? Bodite pozorni na akcije ali sezonske razprodaje pohištva, med katerimi lahko prihranite tudi nekaj deset odstotkov. Da ne bi zamudili nobene akcije, se ne pozabite naročiti na naše e-novice.

 

Postelja iz palet

Če vam v podnajemniškem stanovanju manjka postelja, je poceni in sodobna rešitev izdelava postelje iz palet. Vse, kar morate vložiti, je kakovostna vzmetnica. V tem blogu boste našli natančna navodila za izdelavo postelje iz palet.

 

Rastline

Rastline so odličen način za osvežitev prostora. Poleg tega, da so poceni in lahko dostopne, dodajo sobam živahen element. Izberite rastline, ki so primerne za vašo notranjost, in jih ne pozabite negovati.

Preberite si: Koristni nasveti za ljubitelje sobnih rastlin

Okrasni cvetlični lonci SAVINI, komplet 3 kos

 

Svetloba

Prvo pravilo lastnega bivanja - luči so bistvenega pomena. Obesite jih na okenske police ali regale, prižgite dišečo svečo na mizi in postavite svetilko na nočno omarico. Vse to so dostopni viri svetlobe, za njihovo namestitev pa vam ni treba vrtati v steno ali vleči žic. Utelešajo znani rek: "Veliko glasbe za malo denarja."

 

Dodatki

Majhne stvari naredijo dom lepši. Preproge, zavese in okrasni predmeti imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju večjega udobja doma. Cenovno ugodne in izvirne zavese poiščite v bližnjih trgovinah z rabljenimi predmeti, preproge in druge dodatke za dom pa po ugodni ceni v naših e-trgovini Kondela.

Preberite si: Ustvarjalne ideje za lažje življenje! Več prostora za shranjevanje in boljša organizacija domai

 

Organizacija

Ni lepšega kot čist in dišeč dom. Po vselitvi se najprej osredotočite na čiščenje vseh površin in manjših razpok, v katerih se lahko nahaja umazanija. Ekološka čistila lahko izdelate tudi doma, v tem blogu boste našli 10 ekoloških izdelkov prav zdaj. Nato se lotite urejanja svojih stvari v priročne škatle za shranjevanje.

Preberite si: Ustvarjalne ideje za lažje življenje! Več prostora za shranjevanje in boljša organizacija domai

Košare iz blaga z ročaji MOLIS, komplet 2

 

Izdelajte svoje izdelke sami

Če ste navdušeni nad ročnimi deli, sami izdelujte okrasne predmete in pohištvo. Projekti DIY ("Do It Yourself" v prevodu pomeni "Naredi sam") so pogosto cenovno ugodnejši, vašemu domu pa bodo dodali izviren čar.

 

Knjižnica in police

Knjižnica vam ponuja prostor za razstavljanje knjig in manjših predmetov. Poleg tega bodo lepo razstavljene knjige prispevale k občutku domačnosti. Cenejša možnost so police. Vendar boste morda potrebovali dovoljenje lastnika stanovanja, da jih lahko zvrtate v steno.

 

Reciklirajte in predelajte

Namesto da kupujete novo pohištvo, razmislite o možnostih recikliranja. Stare predmete lahko spremenite v nove in edinstvene kose. Dajte priložnost bazarjem ali antikvariatom. Če vas tam nič ne pritegne, vas bo vsaj nekaj zagotovo navdihnilo.

 

Prilagodite svoje stene

Prikažite svoje spomine. Fotografije z družino in prijatelji vas bodo vedno spominjale, da so z vami in za vas, tudi če ste postali osamljeni. Fotografije lahko obesite na vrvico vzdolž stene ali jih pritrdite na plutovinasto tablo. Na oglasno desko lahko dodate tudi načrte za prihodnost, sanjske počitniške destinacije in druge osebne opomnike.

 

Prilagodite si podnajemniško stanovanje svojemu slogu

Pomembno je, da podnajemniško stanovanje prilagodite svojemu slogu in okusu. Ne gre le za trende, gre za to, da se boste v svojem novem domu počutili udobno in srečno.

 

Za udobnejše bivanje v podnajemniškem stanovanju ni nujno, da boste imeli velike stroške. Z malo ustvarjalnosti, truda in pravimi nasveti lahko ustvarite prijetno okolje, ki odraža vašo osebnost in slog. Življenje v podnajemniškem stanovanju je lahko včasih izziv, saj nikoli ne veste, kakšen bo vaš novi sostanovalec ali sosed, vendar bo vaša udobna soba vedno tisto sanjsko zatočišče za vas po napornem dnevu.