Ustvarjalne ideje za lažje življenje! Več prostora za shranjevanje in boljša organizacija doma

Ustvarjalne ideje za lažje življenje! Več prostora za shranjevanje in boljša organizacija doma

Le z urejenim gospodinjstvom boste ustvarili prijetno in brezskrbno okolje. Pomemben korak k temu cilju je učinkovita uporaba prostora za shranjevanje. V tem blogu vam predstavljamo ustvarjalne zamisli in nasvete za enostavno organizacijo prostora za shranjevanje. Te preproste spremembe vas bodo zares razveselile!

Bela knjižna polica s knjigami in škatlami za shranjevanje.

 

1. KORAK: Analizirajte prostor

Preden začnete urejati prostor za shranjevanje, je pomembno, da ga analizirate. Poskusite ugotoviti področja, kjer je potrebna večja organizacija, in razmislite, katere predmete boste tam shranjevali. Tako boste dobili boljšo predstavo o tem, kaj točno potrebujete in katere rešitve so za vas najboljše.

 

2. KORAK: Uporabite skriti prostor

Poskusite uporabiti prostor, ki se zdi neizkoriščen. Pod posteljo lahko na primer namestite izvlečne škatle za shranjevanje sezonskih oblačil. Uporabite lahko tudi stene in vanje navrtate police ali viseče omarice. Skriti prostor za shranjevanje lahko najdete tudi pod stopnicami, pod pisalno mizo, kamor lahko postavite zabojnik s predali, ali v praznem kotu, kjer je lahko priročna vogalna polica ali omara. Za več prostora za shranjevanje zamenjajte svoj stari kavč za kavč s prostorom za shranjevanje.

Lesen posteljni okvir z izvlečnim prostorom za shranjevanje.

 

3. KORAK: Zavrzite nepotrebne stvari

Enostavnost in organiziranost gresta z roko v roki. Poskusite se znebiti nepotrebnih stvari, ki samo zasedajo prostor in se ne uporabljajo. Minimalizem je trenutno zelo priljubljen in prinaša občutek lahkotnosti in svobode. Naredite prostor za tisto, kar resnično potrebujete in kar vam prinaša veselje. V bolj zračnem domu se boste zagotovo počutili bolje.

 

4. KORAK: Pakirajte

Vse, kar boste dali v škatlo, ne boste nikoli izgubili. Naučite se čim več stvari shranjevati v škatle ali zabojčke. Če na primer vse lepilne trakove in lepilne palčke spravite v eno posodo, boste vedno vedeli, kje boste našli kaj za zalepitev razbitega predmeta. Organizatorji za omare ali predale pa bodo uredili vaša oblačila in naredili prostor za nove kose. Stekleni ali pločevinasti kozarci bodo zagotovo cenjeni v vaši kuhinji.

7 plastičnih kozarcev različnih velikosti na kuhinjskem pultu, polnih nepokvarljive hrane.

 

5. KORAK: Stavite na komode

Komode so med najbolj priljubljenimi kosi pohištva. Ne le, da ponujajo veliko prostora za shranjevanje, ampak so tudi priložnost, da osvežite svojo notranjost z značilnim in elegantnim elementom. Predali in predalčki v komodi omogočajo enostavno razvrščanje in hiter dostop do shranjenih predmetov. Za še več reda priporočamo zgoraj omenjene organizatorje predalov.

Črna komoda s predali iz blaga in lesenimi ročaji.

 

6. KORAK: Urejanje z barvnimi markerji

Različne predmete razvrstite v škatle ali vrečke iz blaga in jih označite z barvno nalepko. Škatlo z božičnimi okraski na primer označite z rdečo barvo, na vrečo s plašči nalepite rjavo etiketo itd. Urejanje po barvah bo otroke naučilo tudi reda. Z večbarvno polico za otroško sobo bo pospravljanje igrač, šolskih potrebščin ali knjig preprosto!

Urejanje prostora za shranjevanje v domu je lahko zabavno in osvežujoče. Uporabite ustvarjalne rešitve, barvne sheme in praktične organizatorje, da v svojem domu ustvarite več reda. S temi preprostimi nasveti se lahko z lahkoto lotite urejanja in opazite pozitivne spremembe v svojem domu.