Mladinska soba – ko otrok ni več otrok

Mladinska soba – ko otrok ni več otrok

Ne glede na to, ali ste študent ali njegov starš, vam bo ta blog odgovoril na vsa vprašanja o opremi študentske sobe. Dobro oblikovana soba je zagotovilo za produktivnost in dobro počutje. Preden začnete zamenjevati otroško pohištvo s pohištvom za odrasle, morate na primer vedeti, kako visoka naj bo pisalna miza ali katerim barvam se je treba v študentski sobi izogniti. Preberite še več koristnih nasvetov za vaše akademsko življenje!

 

Katero posteljo izbrati

Prevladujoči standard za eno osebo je postelja velikosti 90 x 200 cm. Vendar so vedno bolj priljubljene večje postelje, tudi če so namenjene le eni osebi. Če vam prostor dopušča, naj vas ne bo strah postelje velikosti 160 x 200 cm, na kateri lahko spite res razkošno. Večje velikosti, kot sta 180 x 200 cm ali 200 x 200 cm, so bolj primerne za dvoposteljne sobe. Z drugimi besedami: 160 cm je odlična izbira za študente, a slabša za pare. 180 cm je prevelika za samsko osebo, vendar idealna za pare. Pri nakupu postelje investirajte tudi v kakovostno vzmetnico z ortopedskimi lastnostmi.

>>> Preberite si: Postelje Boxspring so med najkakovostnejšimi. Tukaj so razlogi za to.

 

Miza in stol

Pri izbiri delovne mize bodite pozorni na njeno višino. Optimalna višina delovne mize je približno 70 do 75 cm. Idealna višina delovnega stola za sedenje je med 40 cm in 55 cm od tal. Ta višina mora ustrezati vaši višini, dolgoročni položaj pa mora biti udoben in naraven.

Višina stola mora biti na splošno nastavljena tako, da stol in miza skupaj tvorita tako imenovani "pravi kot". To pomeni, da morajo biti vaše noge v kolenih in kolkih upognjene pod pravim kotom, ko sedite na stolu z nogami plosko na tleh. Tako boste zmanjšali morebitne napetosti in bolečine pri dolgotrajnem učenju.

O cameră de student, cu pat, covor albastru, birou și scaun

 

Praktične rešitve za shranjevanje

Poskrbite, da boste imeli dovolj prostora za shranjevanje svojih stvari. Omare s policami in predali vam bodo pomagale ohraniti red v sobi. Prosti prostor učinkovito izkoristite z izvlečnimi škatlami pod posteljo ali s policami na steni. Če želite imeti študijsko gradivo vedno pri roki, kupite posodo s predali na koleščkih za pod pisalno mizo. To je zelo praktičen kos pohištva, ki ga mora imeti skoraj vsaka pisarna.

>>> Preberite si: Ustvarjalne ideje za več prostora za shranjevanje

 

Udoben kotiček

Če imate dovolj prostora, ustvarite udoben kotiček za sprostitev in branje. Velik fotelj s knjižno polico bo popoln prostor za sprostitev po napornem dnevu. Dopolni ga lahko stolček, na katerem si lahko udobno spočijete noge.

Mlada ženska sedi v razkošnem starorožnatem fotelju z zlatim dnom in bere revijo.

 

Razsvetljava

Učenje se je včasih zavleklo v temo. Slaba svetloba vam lahko precej oteži učenje - z glavoboli, bolečinami v očeh in podobno. Zato se odločite za namizno svetilko z nastavljivo LED-svetlobo. Tako lahko prilagodite jakost in smer svetlobe svojim potrebam. Celoten prostor naj bo osvetljen z enim osrednjim virom svetlobe, na primer z eno od naših sodobnih visečih luči. Pomembna je tudi naravna svetloba, zato postavite mizo čim bližje oknu in poskrbite za zavese, ki uravnavajo prodiranje svetlobe.

 

Barve in red

Uporabite prijetne barve in okraske, ki spodbujajo vašo ustvarjalnost in dobro počutje. Izberite modro, vijolično, belo ali rumeno barvo. Vendar se izogibajte prevelikemu številu teh barv. Vijolična barva, na primer, lahko spodbuja ustvarjalnost, vendar če je je preveč, običajno deluje depresivno. Čisto bela soba daje vtis sterilnega in brezosebnega okolja. Prav tako je pomembno, da je soba čista in urejena. Le tako boste imeli vedno jasno glavo in sobo, pripravljeno za dolge učne ure. 

Študentska soba s posteljo, modro preprogo, pisalno mizo in stolom.

 

S poudarkom na ergonomiji in praktičnih rešitvah lahko ustvarite študentsko sobo, ki bo podpirala vašo akademsko rast in osebni razvoj. Ne pozabite, da je vsak človek drugačen, zato ta priporočila prilagodite svojim potrebam in slogu. Ustvarite okolje, v katerem se boste počutili udobno in motivirano za doseganje svojih ciljev.