7 načinov, kako okrasiti belo božično drevo

7 načinov, kako okrasiti belo božično drevo

Zamenjava tradicionalne zelene jelke za belo jelko je lahko za mnoge velik izziv. Vendar pa z zasneženim drevescem ne tvegate ničesar, saj se zaradi nevtralne bele barve res poda k vsemu. Ponujamo vam 7 nasvetov za okrasitev, s katerimi bo vaša bela jelka najbolj izstopala. Prepričajte se sami, kako lahko belo drevesce v vaš dom prinese neponarejeno božično vzdušje. Ga boste okrasili s tradicionalno rdečo ali mu privoščite zlati pridih razkošja?

 

1. Snežnobeli 

Zares eleganten in sodoben videz belega drevesca lahko dosežete z belimi in nevtralnimi okraski. Tako okrašeno drevesce se lepo poda v vsak prostor – lahko ga postavite v spalnico ali dnevno sobo. Čisto bele okraske dopolnite s kremnimi odtenki, na primer v barvi šampanjca ali slonovine, s katerimi bo drevesce delovalo še nežnejše.
 

 

2. Vsi odtenki modre 

Modra in bela sta ikonični barvi zime, zaradi česar sta popolna barvna kombinacija za vaše božično drevo. Pri okraševanju se ne zadovoljite le z enim odtenkom modre, ampak poskusite z vsaj 3 podobnimi toni. K priljubljeni mornarsko modri se na primer odlično podata denim ali kobalt. K tako okrašenemu drevescu se prileže tudi tekstilna podloga v nežno sivi barvi. 


    • Ste vedeli, da to, kako okrasite drevesce, razkrije veliko o vašem značaju? V tem članku  boste izvedeli, kaj vaš pravi o vas. 
 

 

3. Po navdihu zlata 

Ali želite, da tudi majhno drevo postane osrednja točka vaše dnevne sobe? Z okraski iz rožnatega zlata ga lahko spremenite v pravi kos nakita vašega doma. Gradite na svetlečih božičnih kroglicah različnih velikosti, jih dopolnite z zlatimi vrtnicami ali perjem in pod drevescem razgrnite belo košato krzneno preprogo

 

4. Tradicionalno rdeče

Nobena barva ni boljši sinonim za božič kot rdeča in se dobro poda k belemu drevescu kot k klasičnemu zelenemu. Poskusite z rdečimi trakovi ali umetnimi rdečimi pikami in na konce vej privežite miniaturna božična darila. Tradicionalno božično vzdušje lahko poudarite z rdečim prtom pod jelko. 

Božično drevo, zasneženo, 245 cm, MARAVEL TIP 3

 

5. Kot zasnežen gozd 

Božična drevesca z motivom gozda izgledajo čudovito in pričarajo pravljično vzdušje v vsakem domu. Okrasite svoje belo drevesce s storži, snežinkami, dodajte zasnežene hišice, lesene ptičke ali gozdne živali. Dodatno količino snega lahko ustvarite z debelo belo girlando ali s pomočjo belega polnila za blazino.  

 

6. Topel bel sijaj

Zdaj pa pozabite na izrazite božične okraske. Glavni dekorativni element je lahko tudi utripajoča svetlobna veriga. Ne prekrivajte vej z okraski in videli boste, kako bo naravna lepota zasneženega drevesa izstopala. Tako minimalistično okrašeno drevo bo v vaš dom vneslo delček narave – in to je namen vseh božičnih drevesc. 

 

7. Pastelno sladko 

Za popoln božični čar uporabite okraske v pastelnih barvah, s katerimi bo vaše belo drevesce videti kot iz Hrestačka! Kombinacija pastelno roza in modrozelene je odlična izbira. Okraski v teh odtenkih lepo izstopajo na belih vejah. Za dodaten "sladek" videz drevesa dodajte preveliko roza pentljo. 
 

 

Splošna pravila za okrasitev božičnih dreves 

Obstaja nešteto načinov, kako okrasiti božično drevo. Čeprav ni omejitev za domišljijo, lahko ustvarite najlepše drevo, če se držite vnaprej določene teme ali sloga. Ne glede na to, ali izberete belo ali zeleno, imamo za vas druga univerzalna pravila, ki vas bodo pripeljala do drevesa vaših sanj. 


    • Barva kabla od lučk – mora biti v barvi drevesa, če imate belo, naj bo tudi svetlobna veriga bela, v primeru zelene zelena.
    • Velikost božičnih kroglic – najlepši učinek boste dosegli, če boste na drevesce obesili božične kroglice različnih velikosti, od največjih do najmanjših.
    • Mislite na notranjost – vaše drevesce naj se ujema z ostalimi okraski, pri izbiri drevesca upoštevajte tudi, koliko prostora imate zanj na voljo.
    • Kombinirajte okraske – okraski naj bodo različnih oblik, tekstur in površinsko obdelane.
    • Ne pozabite na končno potezo – okrasite drevesce z girlando ali trakom.