Ljudje, ki se veselijo božiča, počnejo teh 9 stvari – jih počnete tudi Vi?

Ljudje, ki se veselijo božiča, počnejo teh 9 stvari – jih počnete tudi Vi?

Preveč Vam je vsega, zaradi visokih cen Vam je slabo in namesto da bi odmetavali sneg, vlečete za sabo dežnik, ki ga je veter že stokrat prevrnil. Nič čudnega, da utripajoči severni jeleni v izložbah ne govorijo ničesar in da imate občutek, da je božič letos prišel nekoliko prezgodaj, v resnici pa je do decembra in najlepših praznikov v letu le še nekaj tednov. In da bi se prepričali, da res so, Vam ponujamo nekaj trikov, s katerimi boste pred prižiganjem prve adventne sveče prebudili božično vzdušje.

1. Čistilec praha v roki in pesem na radiju

Temperature padajo, a Vi se ne pripravljate na božič? Prvi korak k pravem božičnem vzdušju je pospravljanje. Videli boste, da bo čisto in estetsko urejeno okolje v predbožični naglici pravi balzam za Vašo dušo.
Ni nujno, da ste navdušeni redoljub, da bi uživali v božičnem pospravljanju. Pozabite na sobotno mučenje s sesalnikom in čistilcem praha. Zdaj upočasnite in si za to vzemite dovolj časa. Ukvarjajte se s tem, kar je za Vas najpomembnejše. Lahko pospravite omaro, se znebite starih okraskov, uredite knjižno polico ali mizo, preverite kopalnico in kuhinjo za izdelke s pretečenim rokom uporabe.

Naš nasvet:škatlami za shranjevanje in košarami bo vsaka stvar, velika ali majhna, imela svoje mesto. V naši bogati ponudbi boste našli tudi takšne, ki se popolnoma ujemajo z Vašo notranjostjo.

Pomemben element vsakega predbožičnega čiščenja je glasba. Zato ne pozabite poslušati seznama najboljših božičnih pesmi. Ta majhna podrobnost bo zagotovo spodbudila Vaš apetit po božičnem čiščenju.

2. Posnemajte nakupovalna središča

Nekaj časa bomo ostali pri Vas doma. Naredite tako kot nakupovalna središča - po noči čarovnic zamenjajte vse jesenske okraske z božičnimi. Tako boste lahko v miru začeli uživati v božičnem duhu, še preden se bo začela prava decembrska norost. V naši ponudbi boste našli širok nabor božičnih prtičkov, sveč, svečnikov in drugih okraskov, s katerimi lahko vnesete božič v svoj dom. Z bogato ponudbo umetnih božičnih drevesc lahko postavite svojega še pred Miklavževim. Ne pozabite tudi na delovni prostor, kjer verjetno preživite največ časa. Prinesite svojo srčkano božično skodelico, za božično razpoloženje Vas in Vaše ekipe.

Naš nasvet: Letos so v modi tudi izvirni ročno izdelani okraski. Oblikovalski kot iz kataloga lahko ustvarite iz preprostih božičnih kozarcev, ki jih napolnite z različnimi lučkami, suhim sadjem, krofi, svečami ali svečkami. Pustite domišljiji prosto pot in čarajte z vsem, kar Vam pride na misel.

božični kozarci, okraski Prozorni kozarci z zimskim motivom, set 4 kosov

 

3. Izvlecite svoj grd pulover

Svoj dom ste že opremili in pripravili za božič, zdaj pa ste na vrsti tudi Vi! Vsi, ki so si kdaj oblekli grd božični pulover, se bodo stoodstotno strinjali, da je veselje ob nošenju neprekosljivo. Priljubljenost nošenja tega tradicionalnega modnega kosa je v ZDA tako velika, da si je prislužila celo svoj Nacionalni dan grdih puloverjev. (Vsako leto je tretjo nedeljo v decembru.) Nosite ga v službo ali v šolo, pojdite v njem na božične sejme ali se v njem udobno namestite in uživajte doma.

božični puloverji, božični par

 

4. Obiščite božične sejme in tržnice

Če potrebujete takojšnjo injekcijo božičnega vzdušja, obiščite lokalne božične sejme in tržnice – saj za obisk imate že urejeno obleko :) . Srečali se boste z nenavadno kombinacijo vrveža in hrupa. Videli boste spretne obrtnike, slišali novice od starih prijateljev in uživali u božičnih dobrotah vseh vrst. Sejmi imajo svoj poseben, božični čar, s katerim omamijo vsakega obiskovalca.

Naš nasvet: Ali ste vedeli, da se samo v Združenem kraljestvu med božičem zavrže 300 milijonov plastičnih lončkov? Zmanjšajte porabo plastike za enkratno uporabo in božični punč natočite v svoje skodelice. Priskrbite si svoje kozarce iz borosilikatnega stekla, ki so izjemno lahki in zaradi pokrova dlje ohranjajo pijačo toplo.
 

žene na božičnem sejmu

 

5. Stavite na old-school – pišite razglednice

Razglednice in pisma so v 20. stoletju doživele svoja zlata leta. Med letoma 2013 in 2017 se je število pisemskih pošiljk, ki vključujejo tudi razglednice, zmanjšalo kar za 8 milijonov kosov. Vendar je lažje poslati množično sporočilo SMS ali MMS vsem bližnjim stikom. Toda priznajmo si, da nas noben ducat pesmi, slik ali posnetkov iz interneta ne bo tako navdušil kot ročno napisana in poslana razglednica. Odpravite se na lokalno pošto in presenetite svoje prijatelje in družino. Poleg tega ima pošiljanje božičnih voščilnic eno veliko prednost – na božični večer Vam ni treba razmišljati o tem, ali ste vsem že poslali sporočila. Precejšnje olajšanje, kajne?

Naš nasvet: V času pred božičem se zdi, kot da se je vreča dobrodelnih voščilnic raztrgala. Na božičnem sejmu oz. tržnice poiščite stojnico za dobrodelne namene. Z nakupom takšnih voščilnic boste pomagali ljudem v stiski in hkrati razveselili svoje bližnje.  

6. Naj Vaše stanovanje diši po božiču

Številne študije so potrdile, da je čut za vonj veliko močnejši sprožilec spominov kot vid ali sluh. Vonj parfuma nas lahko spomni na ljubljeno osebo, vonj čokoladnega pudinga pa nas lahko popelje nazaj v otroštvo. In katere vonjave prikličejo spomine na božič? Prižgite sladko svečko z vonjem jabolka in cimeta, pripravite praznični punč ali pa si v skledi posušene pomaranče potresite z nageljnovimi žbicami.

božična skleda za punč Steklene sklede Ranak, set 2 kosov

 

7. Organizirajte božično zabavo

Preživljanje časa z bližnjimi je eden glavnih razlogov, zakaj se ljudje veselijo božiča. Več kot 60 % Američanov je v raziskavi iz leta 2014 povedalo, da se božiča veselijo predvsem zaradi druženja z družino in prijatelji. Zato obstaja velika verjetnost, da boste z organizacijo predbožičnega srečanja ali božične zabave svoje bližnje zelo razveselili. Pripravite kuhano vino, predvajajte božične pesmi, po stanovanju obesite božične okraske in zamenjajte običajne kozarce za vino in skodelice s tistimi, ki imajo božične motive. Videli boste, da boste s tem majhnim dejanjem rešili težavo z nemirnim božičnim razpoloženjem ne le zase, temveč tudi za vse svoje goste.

Naš nasvet: Del božične zabave je lahko tudi skupna peka božičnih dobrot ali okraševanje medenjakov. Pri tej dejavnosti se bodo zabavali tako otroci kot odrasli. Priporočamo, da okrašene medenjake shranite v božičnih steklenih kozarcih s koščkom svežega jabolka, da bodo do božiča slastno mehki.

božični kozarci s pokrovom HAPPY DUO stekleni kozarci s pokrovčkom in žličko, set 2 skodelic, zimski motiv

 

8. Pomislite tudi na zunanjo ureditev

Pokažite sosedom, da je v Vašem domu že božič! Ni Vam treba razsvetliti celotne hiše kot Clark Griswold iz ameriške komedije Božične počitnice. Božič lahko pripeljete v svoje zunanje prostore, ne da bi Vas zaradi računa za elektriko v novem letu izstrelilo s kavča. Pred vhodna vrata lahko postavite družino svetilk, zamenjajte vrtne škrate s severnimi jeleni in obesite božični venec na vrata.

Naš nasvet: Tudi mi v podjetju Kondela si ne moremo predstavljati zime in božiča brez lučk in svetlobe. Zato svojim strankam ponujamo bleščeče užitke, brez da biste morali za njihovo delovanje seči globoko v žep. Osvetlite okna s svetlobno zaveso z LED tehnologijo. Njihova prednost je visoka energetska učinkovitost in dolga življenska doba. Imate raje svetleče zvezde, srčke ali zvončke?

bela laterna Bela laterna POGOL, 43 cm

 

9. Načrtujte seznam daril

V ameriški študiji iz leta 2008 so raziskovalci ugotovili, da povprečen Američan za darila zase porabi velikokrat več denarja kot za darila za druge, in sicer 1714 dolarjev v primerjavi s 146 dolarji. Še bolj zanimiva pa je bila ugotovitev, da je bil njihov občutek sreče in zadovoljstva bistveno bolj povezan z darili, ki so jih podarili drugim. Zato je povsem naravno, da se ob misli na odpiranje daril in veselje ob njih začnemo vznemirjati. Sestavite seznam stvari, ki jih želite letos podariti svojim bližnjim. Upoštevajte njihove osebnosti, kaj imajo radi, kaj bi jih zares razveselilo. Tako boste pripravljeni na največje razprodaje v letu - črni petek, s tem pa boste tudi porabo sredstev lahko razporedili vnaprej.

Naš nasvet: Z našim božičnim vodnikom boste darila izbrali hitreje, kot bi lahko rekli "Vesel božič". Obiščite našo spletno trgovine in preverite naše kategorije z idealnimi darili za moške, ženske, otroke ali stare starše.