Skrivno orožje za starše: Najboljše dejavnosti na vrtu, s katerimi bodo otroci zaposleni

Skrivno orožje za starše: Najboljše dejavnosti na vrtu, s katerimi bodo otroci zaposleni

Če imate svoj vrt, je lahko čudovit kraj za preživljanje kakovostnega časa z otroki. Vrt je odličen kraj, kjer lahko z njimi uživate v naravi, jih izobražujete in hkrati ustvarjate nepozabne spomine. V tem blogu vam predstavljamo nekaj idej, kako ustvariti vrt za vso družino in kakšne vragolije lahko na njem počnete z otroki.
 

Deček se guga na otroški gugalnici na drevesu Otroška gugalnica, SVING

 

Igre na vrtu

Igre na vrtu so lahko zelo zabavne in hkrati poučne. Z otroki lahko igrate klasične igre, kot so skakanje, odbojka ali skrivalnice. Na vrtu lahko ustvarite tudi progo z ovirami, ki vključuje skakanje čez avtomobilske gume, tekanje okoli dreves in različne spretnostne izzive. Takšne dejavnosti niso le zabavne, temveč tudi razvijajo otrokove motorične in kognitivne sposobnosti.

 

Otroške vrtne hišice

Otroške vrtne hišice ponujajo prostor za različne igre in ustvarjalne dejavnosti. Igralni hišici lahko dodate majhno mizo in stole, kjer lahko otroci ustvarjajo svoje umetnine, se igrajo družabne igre s prijatelji ali da imajo kavarno. V hišico postavite tudi nekaj otroških knjig, saj je to odličen način za spodbujanje branja in razvijanje veselja do literature.
 

Zeleno-bela lesena hišica za otroke na vrtu Lesena vrtna hišica za otroke, LATAM

 

Vrtne cvetlične grede

Vrtnarjenje je odlična dejavnost za vas in vaše otroke. Otroci naj izberejo različne rože in skupaj ustvarite čudovite cvetlične gredice. Učite jih o rastlinah, kako jih negovati in opazujte skupaj z njimi, kako rastejo in cvetijo. To je odličen način, kako otroke naučiti odgovornosti in skrbi za naravo.

Preberite  si: Kako pravilno pripraviti trate, gredice in rastlinjake na sezono

 

Domača zelenjava

Če imate dovolj prostora, predlagajte, da ustvarite uporabni vrt. Posadite različne vrste zelenjave, otroke poučite o hranilni vrednosti posameznih pridelkov in o tem, kako jih gojiti brez kemikalij. Po spravilu pridelka lahko skupaj pripravite okusne obroke iz sveže zelenjave, kar bo pri otrocih spodbudilo zdrave prehranjevalne navade.

Deček zaliva rože z zalivalko v visoki gredi

 

Gradbeni projekt

Vrt je lahko prostor, kjer lahko otroci razvijajo svojo ustvarjalnost in ročne spretnosti. Pomagajte jim na primer zgraditi ptičjo hišico ali izdelati lončke iz recikliranih materialov. Skupaj lahko celo izdelate lastne vrtne potrebščine, kot so visoke grede. Ti projekti bodo otrokom pomagali razumeti pomen recikliranja in lastne izdelave stvari.

Cvetoče cvetje v leseni visoki gredi Zložljiva povišana gredica za vrt, JUBOL TIP 2

 

Otroški napihljivi bazeni

V vročih poletnih dneh se otroci radi osvežijo v vodi. Zato je napihljiv bazen na vrtu odličen način, da otroci uživajo v vodnih radostih, ne da bi jim bilo treba hoditi na javna kopališča. Otroški napihljivi bazeni so cenovno dostopni, enostavni za prenašanje in preprosti za polnjenje z vodo.
 

Fantje plavajo v modrem napihljivem bazenu za otroke Otroški bazeni

 

Piknike in kampiranje

Vrt je idealen za piknike in kampiranje z otroki. Postavite prostor za piknik s sedeži, kjer lahko uživate v hrani za piknik in igrate družabne igre. Če imate možnost, naj otroci spijo v šotorih in preživijo noč na prostem. To bo zagotovo nepozabno doživetje za vso družino.

Naš nasvet: Otroški vrtni kotiček ponuja otrokom lasten kotiček za prehranjevanje ali igro. Zasnovan je tako, da se otroci v njem počutijo varno in udobno.

Družina skupaj jé na prostem na kamping mizi in klopeh. Zložljiv komplet za kampiranje s štirimi stoli (sedeži) in mizo, HORT

 

Ustvarjanje vrta za vso družino je odličen način, da z otroki preživite več kakovostnega časa. S temi dejavnostmi se otroci ne le zabavajo, temveč tudi razvijajo svoje motorične, kognitivne in socialne spretnosti. Naj otroci sodelujejo pri ustvarjalnih projektih, opazujejo rast rastlin ali se igrajo vrtne igre. Družinski vrt je naložba v vaš odnos z otroki, hkrati pa jim omogoča odkrivanje in razumevanje lepot narave.