None

Postanite mojster oblikovanja vrtov! Teh 10 pripomočkov vam bo pri tem pomagalo.

Vrtnarjenje je odlična dejavnost. Ne le, da je zdravo, ampak tudi omogoča, da pustite domišljiji prosto pot in počnete nekaj ustvarjalnega. In ko boste slekli delovne rokavice, boste videli svoje živo umetniško delo. Takrat se boste z užitkom sprostili in priredili družinska praznovanja na lepo urejenem vrtu.
 

lavička okolo stromu_RAFIN.pngKlop okoli drevesa, RAFIN

 

Če želite svojemu vrtu dati nekaj več, potrebujete dodatke in vrtno pohištvo, ki skupaj tvorijo harmonično in elegantno celoto. V tem članku si bomo ogledali 10 vrtnih okraskov, ki bodo poudarili lepoto vašega vrta. Po katerih boste posegli vi?

1. Vodnjaki in kipi

Vodnjaki in kipi so zelo priljubljen dodatek k vrtu, saj mu dodajo slog in eleganco. Poleg tega, da so estetski, vam lahko pomagajo tudi pri počitku in sproščanju napetosti.

 

2. Vertikalni vrtovi

Vertikalni vrtovi so sodoben trend v vrtnarjenju. Gre za vertikalno urejen vrt, ki uporablja prostor na stenah hiše ali ograje. Za njihovo oblikovanje lahko uporabite različne viseče cvetlične lončke in druge dekorativne elemente.

Blog_upracte si terasu-13.png

 

3. Vrtna razsvetljava

Svetloba na vrtu omogoča uživanje v dolgih poletnih večerih s prijatelji na svežem zraku. Poleg tega zagotavlja udobno in prijetno vzdušje. Poleg osnovne razsvetljave, ki je lahko stenska ali viseča, ne smete pozabiti na dopolnilno razsvetljavo. Svetlobni dodatki, kot so svetilke in svečniki, zagotavljajo poseben slog in že omenjeno prijetno vzdušje.

Terasa s osvetlením.png

 

4. Vrtne klopi in sedišča

Vrtne klopi in stoli bi morali biti del vsakega vrta. Konec koncev, kje se lahko po dolgem dnevu bolje sprostite kot na soncu z nogami iztegnjenimi na stolu? Izbirate lahko med našo široko ponudbo vrtnih sedišč ali klopi. Vrtne zofe so primernejše za večje vrtove, medtem ko so klopi prostor za sprostitev in hkrati eleganten vrtni dodatek.

biela lavička AMULA.pngVrtna klop, AMULO

 

5. Romantični dodatki iz kovine

Vrtni mostovi, okrasne ptičje hišice ali retro cvetlični lončki v obliki kolesa. To je le nekaj kovinskih dodatkov, ki bodo v vaš vrt vnesli nekaj mehkobe in romantike. V nasprotju z lesom je kovina na vrtu trajnejša in ne podleže tako hitro gnitju in propadanju.

Pergola na ruže_PARIS.png

 

6. Tende in zavese

Pergola je kovinski lok, ki ga postavimo ob sadike plezalnih vrtnic in pustimo, da se razraste okoli njih. Zavese z živimi rastlinami so odlična rešitev za tiste, ki iščejo naravno zaščito za svoje rastline pred vetrom ali hišnimi ljubljenčki. Oba dodatka bosta v vaš vrt vnesla slog in funkcionalnost.
 

 

7. Visoke grede

Z njimi ustvarite nov prostor za rastline in lahko vrt razdelite na več delov. V visokih gredah lahko gojite okrasno cvetje in okusno zelenjavo. So prava izbira za tiste, ki ne želijo ali ne morejo začeti z gojenjem na vrtu. Gojenje v visokih gredah je veliko lažje in zahteva manj skrbi kot gojenje neposredno v zemlji na vrtu.

Preberite si:  Kako izbrati visoko gredo.

Kvetináč BERON.pngLeseno stojalo za rože, BERON

 

8. Kamenje in lesno lubje

Kamenje in drevesno lubje sta lahko še en naravni element na vrtu. Kamenje lahko uporabite za potke na vrtu ali za okras okoli cvetličnih gredic. Drevesno lubje lahko uporabite kot zaščito pred plevelom ali za ustvarjanje naravnega vzdušja na vrtu.

 

9. Vrtne zabojčke

Na vrtnih žarih ali družinskih srečanjih boste cenili, če boste imeli pri roki grelne odeje ali blazine. Za zaščito tkanin pred dežjem in vetrom jih po uporabi pospravite v priročne škatle. Vrtne škatle bodo poskrbele, da bo vaš vrt vedno urejen in da se otroške igrače in druge stvari ne bodo valjale po trati.
 

záhradný box_PADMO.pngVrtna škatla za shranjevanje, PADMO

 

10. Košare za les

Pri zadnji točki se bomo držali vrstnega reda. Če ste navajeni poleti peči na žaru, boste potrebovali ognjišče in žar ter košare za drva. Z njimi boste imeli drva vedno pri roki in stilsko zložena na enem mestu.

Kôš na drevo_TAMILO.pngKošara za drva, TAMILO

 

Glede na vaše želje lahko za polepšanje vrta uporabite različne vrste vrtnih dodatkov. Izberite dodatke, ki se ujemajo s splošnim slogom vrta in imajo tudi funkcionalno vlogo, na primer omogočajo sedenje, osvetlitev ali intimnost. S temi desetimi nasveti za vrtne dodatke boste zlahka ustvarili vrt, ki bo imel svoj poseben značaj.
 

Naše prednosti

95 % blaga je na zalogi

95 % blaga je na zalogi

Izvedite več
Dostava za nakup nad 400 Eur brezplačna!

Dostava za nakup nad 400 Eur brezplačna!

Izvedite več
100% varen nakup in možnost vračila kupnine

100% varen nakup in možnost vračila kupnine

Izvedite več
 • Jezik
 • Izdelki, ki vas čakajo v primerjalniku: Primerjaj

  Center za nastavitev piškotkov

  • Vaša zasebnost
  • Nujno potrebni piškotki:
  • Piškotki za učinkovitost:
  • Funkcionalni piškotki:
  • Piškotki za trženje: