Poletje z lahkoto: Pohištvo in dodatki za boljše hlajenje doma v vročini

Poletje z lahkoto: Pohištvo in dodatki za boljše hlajenje doma v vročini

Ob poletni vročini si mnogi prizadevamo najti načine, da bi dom čim bolj ohladili. Poleg klimatskih naprav obstaja še veliko drugih načinov za ustvarjanje prijetnega vzdušja v vašem domu. To lahko storite tudi s pomočjo ustreznega pohištva in dodatkov. V tem blogu si bomo ogledali nekaj nasvetov in trikov za doseganje boljšega prezračevanja in hlajenja notranjosti v času vročine.

 

Prostori naj prosto dihajo

Prvi korak pri spopadanju z vročino je zagotovitev prostega kroženja zraka v vašem domu. Na to morate pomisliti takoj, ko opremljate svoj dom. Izogibajte se težkemu in okornemu pohištvu sredi prostorov, ki lahko ovira pretok zraka. Namesto tega poskusite izbrati svetle in zračne kose pohištva, kot so zofe z minimalistično zasnovo na nogah ali stoli z odprto zasnovo. Razmislite tudi o odstranitvi nepotrebnih kosov pohištva.

 

Poiščite prave materiale

Pri izbiri pohištva in dodatkov dajte prednost materialom, ki preprečujejo prehlad. Pohištvo iz lahkih in zračnih materialov, kot sta bombaž ali lan, je idealno za poletje. Ti materiali omogočajo udobno sedenje in ne zadržujejo toplote. Namesto nekakovostnega laminata ali gume izberite bolj zračen les, bambus ali hladno keramiko. Izogibajte se usnjenim kavčem, težkim in debelim zavesam, brokatnim tkaninam ali materialom, ki prevajajo toploto, kot je kovina.

 

Osvežilni dodatki

Dodatki imajo lahko pomembno vlogo pri hlajenju vašega doma. Pravilno nameščeni ventilatorji krožijo zrak v prostoru. Zelene rastline bodo izboljšale kakovost zraka in ustvarile hladnejše ozračje. Nenazadnje poskusite z aroma difuzorji. Uporaba osvežilnih vonjav, kot so meta, evkaliptus, sivka ali agrumi, ustvarja občutek svežine in sproščenosti. Poleg tega aroma difuzorji prispevajo k čistosti in svežini zraka ter ustvarjajo prijetno okolje, ki je ravno pravšnje v poletni vročini.

>> Preberite si: Kako se dobro naspati v poletnih mesecih

Ženska vklopi aroma difuzor. Ultrazvočni aromatski vlažilec/difuzor, SAXO

 

Zmanjšajte vire toplote

Ko so temperature zelo visoke, je najbolje, da ničesar ne kuhate ali pečete. Kuhanje načrtujte za večerne ure, ko lahko pripravite hrano za več dni. Izberite tudi enostavne recepte, pri katerih ni treba dolgo stati ob štedilniku. Ne uporabljajte preveč velikih električnih naprav, kot je televizor, ki proizvajajo toploto. Če televizije ne gledate, jo izklopite. Žarnice in druge naprave zamenjajte z varčnimi.

 

Pravilno prezračevanje

Tudi poletno prezračevanje ima svoja pravila. Poletje v zaprtih prostorih lahko bolje preživite, če začnete prezračevati že zjutraj. Mirno odprite okna in vrata po vsem stanovanju, da ustvarite prepih. Naj vaš dom vsrka hladen jutranji zrak. Ponoči spite pri odprtem oknu.

Med največjo vročino naj bodo okna zaprta in zastrta. Tako preprečite, da bi vroč zrak prodiral v prostor in ga pregreval. V času kosila zategnite zavese na vseh oknih. Najbolje je, če so zavese izdelane iz mehkih, naravnih materialov in svetlih barv.

Fotografija sodobne poletne kuhinje z odprtimi vrati na balkon, kjer so rože in rumeni stol.

 

Izkoristite zunanje prostore

Če imate dostop do terase, balkona ali vrta, jih uporabite kot prostor, kjer se lahko čez dan ohladite. Naložite v kakovostno vrtno pohištvo, ki je odporno na vremenske vplive. Kupite masažni bazen ali jakuzzi. Uporabite pergole ali vrtne šotore za ustvarjanje prijetne sence.

 

Vročina ni nujno neznosna, če se nanjo pravočasno pripravite. Z uporabo ustreznega pohištva in dodatkov lahko ustvarimo udobno okolje z zadostnim kroženjem zraka in hlajenjem. Pohištvo, ki prosto diha, naravni materiali, osvežilni dodatki, omejena uporaba elektronike in ustrezno prezračevanje so orodja, ki vam bodo pomagala brez težav preživeti poletne mesece. Ne pozabite uživati v poletni sezoni in se sprostiti v svojem osvežujočem in dobro opremljenem domu.