9 preprostih zaobljub, ki vas bodo naredile srečnejše v življenju

9 preprostih zaobljub, ki vas bodo naredile srečnejše v življenju

Ste čakali na novo leto, da bi (spet) spremenili svoje življenje na bolje? Novo leto je res velik mejnik in odlična priložnost, da se ozremo nazaj in vidimo, kam smo prišli v zadnjih 365 dneh. Vendar ne sme biti vir frustracij in razočaranja nad samim seboj. Predstavljamo vam 9 nasvetov za zaobljube, ki bodo pravi balzam za vašo dušo, vsakega od njih pa boste ob branju nestrpno pričakovali. Pridite z nami, da ustvarimo leto izpolnjenih želja in nepozabljenih zaobljub!

 

Biti srečen – nič več, nič manj

V začetku januarja si vedno obljubljamo, da bomo spomladi v najboljši formi, sanjali smo, da bomo odvrgli zadnjo cigareto ali pa smo si predstavljali, kako bomo zavrnili povabila na pijačo v baru in namesto tega naročili mineralno vodo. Če bi to bilo za nas res pomembno, bi to storili že aprila lani in ne bi čakali na januar naslednjega leta. Takšne zaobljube le znižujejo našo samozavest in se počutimo „šibki“ in „brez volje“. Kaj pa, če bi si vsi želeli, da bi bili letos vsaj malo srečnejši kot lani? Naš izbor zaobljub ima točno ta cilj, samo biti srečen. Vsi si to zaslužimo.
 

 

1. Začnite s proračunom 

Vsak izmed nas se lahko živo spomni občutka, kako je s prvimi prihranki kupil tisto, o čemer je sanjal. Občutek zadovoljstva je bil vreden tega, kajne? Začnite znova in ustvarite dodaten račun, na katerega boste poslali določen znesek. Nato ga lahko uporabite za morda izpolnjevanje zaobljub v našem seznamu ali pa si preprosto postavite cilj boljšega upravljanja lastnih financ. Kakor koli že, ta zaobljuba vam bo dolgoročno pomagala prihraniti denar, obenem pa si privoščite tisto, kar si že dolgo želite. 

Naš nasvet: Plačajte manj za energijo! Svetovali vam bomo, kako prihraniti pri toploti in elektriki. 

Dekle z mobitelom, ki sedi za mizo Ilustracija fotografija

 

2. Obiščite vsaj eno državo, kjer še niste bili

Izstopite iz cone udobja in se odpravite na avanturo! Nič ni narobe, če greste vsako leto v isto letovišče, a vas to zares zadovolji? Obisk novih krajev, še posebej tistih, ki ste si jih vedno želeli videti, vam bo takoj dal naval veselja in ponosa nase. Da, kljub vsem oviram vam je uspelo. Izkoristite ta občutek!

 

3. Vsaj enkrat na teden preizkusite nov recept

Potujete lahko tudi skozi hrano. Vsaj enkrat na teden se skupaj s partnerjem ali s partnerico podajte na iskanje novih okusov. A ne v restavracijo – vse skupaj pripravite doma. Če ste velik ljubitelj mehiške kuhinje, je čas, da pripravite svojo prvo domačo quesadillo! Obožujete italijansko kuhinjo? Naučite se pripraviti poštene špagete carbonara. Skupno kuhanje novih receptov vas bo zbližalo in izboljšalo vaše kulinarične sposobnosti.

Zelenjava v loncih in ponvah, priprava hrane Komplet loncev KAROTE

 

4. Doživite koncert svojega najljubšega izvajalca

Pandemija je za nami, zato lahko končno uživamo v svoji najljubši glasbi v živo. Ne glede na to, kdo je vaš najboljši izvajalec, če ima letos koncert v vaši bližini, nikar ne odlašajte z nakupom vstopnice. Pa kaj, če greste sami – tega ne morete zamuditi! Nekatere priložnosti se v življenju morda ne bodo ponovile. 

Navijači na koncertu Ilustracija fotografija


5. Preberite vsaj eno knjigo s seznama želja

Vemo, da nismo vsi knjižni molji. No, verjetno ste že slišali za knjigo, ki vas je tako navdušila, da ste si rekli „jo bom še kdaj prebral.“ Vaš „enkrat“ je letos! Ne glede na to, ali gre za leposlovje ali dokumentacijo, je na vaši polici zagotovo knjiga, ki čaka, da razkrije svoje čudovite skrivnosti.

Nekaj ​​za vas: Da vam bo branje v pravi užitek, se usedite v naš dizajnerski fotelj KOMODO s stolčkom za noge. Vsak dan vas bo razveseljevala s svojim neverjetnim udobjem in mehkobo. Fotelj KOMODO je vrtljiv in ima trdne kovinske noge. 

 

6. Vsak mesec pojdite na zmenek sami s seboj

Zmenek s samim seboj je neverjetno enostaven in ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite zase. Pojdite na zmenek in naredite dan tako poseben, kot bi ga naredili svojemu partnerju. Do sebe ravnajte spoštljivo, poskusite se bolje spoznati, počnite stvari, ki vas spravljajo v smeh. Z rednimi zmenki se boste naučili, kaj si zaslužite, ter kako ceniti sami sebe. 

Ženska s kapo v masažni kadi Masažna kad KAMINO

 

7. Dajte priložnost novim dejavnostim in se jih naučite

Sprejmite izziv in poskusite letos nekaj novega. Po letih ukvarjanja z istimi hobiji se lahko vsi zdijo dolgočasni in nezanimivi. Lahko se na primer vpišete na plesne ure, se pridružite lokalnemu pohodniškemu klubu, se naučite igrati klavir ali obiskujete jezikovni tečaj. Preizkusite tisto, v kar najbolj uživate, ostalo pa v vsaj eni dejavnosti. Do konca leta boste v njej neverjetni! 

 

8. Prijavite se na tečaj, zaradi katerega boste napredovali v vaši karieri

Izboljšajte svoje sposobnosti spomina, delajte na svojem vodenju ali se naučite ustvarjati v grafičnem programu. Dandanes vam ni treba iti nikamor, da bi se kaj od tega naučili od najboljših na svetu. Na profesionalnem omrežju LinkedIn najdete številne tečaje, pa tudi znane portale, kot so Udemy, Coursera ali MasterClass. 
 

 

9. Določite čas brez telefona

Odložite telefon za nekaj časa ali ga preklopite v letalski način. Ko gledate film ali ko ste na kavi s prijatelji, ga zares ne potrebujete. Naučite se doživeti sedanji trenutek tukaj in zdaj. Raziskovalci so že leta 2012 ugotovili, da gledanje v telefon in redna obvestila zmanjšujejo našo sposobnost opravljanja zapletenih nalog in močno odvračajo pozornost. Če želite biti učinkovitejši in bolj uživati ​​v svoji prisotnosti, se naučite biti čim dlje brez mobilnega telefona. 

Moški, ki sedi na postelji s kavo v roki Ilustracija fotografija

 

Ne glede na cilje, za katere se boste odločili za leto 2023. Želimo vam, da jih uspešno dosežete. Zato imamo za še en pomemben nasvet: zapišite si jih! Ljudje, ki svoje cilje zapišejo na papir, imajo 42 % večjo verjetnost, da jih bodo dosegli. Zapisovanje načrtov nas sili k razmišljanju o njihovi realnosti in k večji odgovornosti. Ne recite si samo tega: »Letos bom šel v vikend kočo sam,« določite obdobje, kadar bi radi šli in si nastavite opomnik, da je zdaj pravi čas za iskanje primernega prenočišča.  Ali pa rezervirajte kar v januarju in si to označite v koledarju. 

Brez zapisovanja in načrtovanja boste hitro pozabili na svoje želje. In tega si ne želite – naredili naj bi vas srečnejše!