7 korakov za varno upravljanje masažne kadi po zimi

7 korakov za varno upravljanje masažne kadi po zimi

Ker ima večina ljudi raje toplejše dneve, se pozimi masažna kad običajno zelo malo uporablja, ko pa se začne pomlad in temperature narastejo, je zelo mamljivo, da jo spet izvlečete. Preden se odpravite na plavanje, je pomembno, da naredite teh 7 korakov. Z njimi boste resnično prepričani, da je vaša napihljiva masažna kad pripravljena in varna za uporabo. Tukaj je opisan postopek za zagon masažne kadi po zimski sezoni:
 

 

Preverite in operite jakno

Prvi korak pri zagonu masažne kadi po zimi je preverjanje stanja plašča. Če ga pozimi še niste uporabljali, ga napihnite in temeljito preverite, ali kje ne pušča zraka. Nato masažno kad sperite z vrtno cevjo in jo obrišite s krpo.

Preberite si:  Kako pozimi skrbeti za masažno kad
 

Očistite filter

Po zimski sezoni je treba očistiti filter, ki je lahko zamašen in omejuje pretok vode v masažno kad. Čiščenje filtra bi moralo biti del rednega vzdrževanja, še pomembnejše pa je pred zagonom masažne kadi.
 

 

Preverite vse dele

Pred zagonom masažne kadi morate pregledati vse mehanske in električne komponente ter se prepričati, da so v dobrem stanju in pravilno delujejo. Preverite cevi, tesnila, črpalke, grelnike, masažne glave in električne dele. Če ugotovite, da je treba katerega od teh delov popraviti ali zamenjati, to storite, preden zaženete masažno kad.
 

Zagon masažne kadi

Ko opravite vse potrebne korake, lahko zaženete masažno kad. Pred prvo uporabo pustite masažno kad delovati vsaj 30 minut, da se voda segreje in da se dovolj raztopijo vse kemikalije. Po 30 minutah preverite temperaturo vode, njeno kemijsko sestavo in se prepričajte, da je primerna za kopanje.

 

Preizkusite kemijsko sestavo vode

Zdaj lahko masažno kad napolnite z vodo. Voda v masažni kadi mora imeti pravilno vrednost pH med 7,4 in 7,6 ter alkalnost med 80 in 120 mg/l. Idealno je preveriti tudi trdoto vode; kalcij v vodi mora biti od 200 do 300 mg/l. Uporabite testne trakove in dodajte potrebne kemikalije za čiščenje vode. Vodo v rezervoarju temeljito premešajte, da se kemikalije enakomerno raztopijo.

 

Ponovno preverite vse komponente

Ko masažna kad teče in je voda pripravljena za uporabo, ponovno preglejte posamezne sestavne dele masažne kadi. Preverite, ali se voda ne izgublja, ali ne nastajajo mehurčki in ali je temperatura vode še vedno dovolj visoka.
 

Redno vzdrževanje

Da bi vaša masažna kad delovala zanesljivo in varno, jo je treba redno negovati. Redno vzdrževanje vključuje čiščenje filtra, preverjanje kemičnih parametrov vode, redno čiščenje rezervoarja in preverjanje vseh sestavnih delov masažne kadi. Upoštevajte priporočene postopke in ne pozabite, da pravilno vzdrževanje podaljšuje življenjsko dobo in povečuje zanesljivost vaše masažne kadi.

Upravljanje masažne kadi po zimi ni zahtevna naloga, vendar je ne smemo podcenjevati. Če boste upoštevali priporočeni postopek, boste v tej in naslednji sezoni uživali v prijetnem kopanju v sproščujočem okolju.