Kako pozimi skrbeti za masažno kad

Kako pozimi skrbeti za masažno kad

Topli mehurčki pozimi raztopijo vse mračne občutke. Uživajte v toploti in sprostitvi tudi v hladnih dneh, saj so naše masažne kadi na voljo vse leto. Vedno več lastnikov masažnih kadi si jih želi uporabljati tudi pozimi, vendar se bojijo, da bi jih mraz poškodoval. Ne glede na to, ali že imate domačo masažno kad ali pa jo šele nameravate kupiti, je v tem članku pojasnjeno, kako zanjo skrbeti pozimi.
 

Pozimi imate praktično le dve možnosti, kaj storiti s svojo masažno kadjo. Lahko se odločite, da je ne boste uporabljali in jo pospravite, ali pa jo uporabljate še naprej. V nadaljevanju pojasnjujemo, kako pravilno izvesti obe možnosti.

Ženska v masažni kadi pozimi Masažna kad KAMINO

 

Prezimovanje masažne kadi

Ste se odločili, da pozimi masažne kadi ne boste uporabljali? Tako jo boste pravilno prezimili. Ne pozabite - če skrbite za svojo masažno kad in upoštevate navodila proizvajalca, vam bo služila zelo dolgo. Ne podcenjujte nobenega od naslednjih korakov! 
 

  1. Izklopite vse funkcije masažne kadi.
  2. Pripravite si:  odtočno cev, vrečko ali pokrov za masažno kad, milnico in krpo.
  3. Vodo izpuščajte pri temperaturah, višjih od 10 °C.
  4. Izberite mesto, kamor boste vodo spustili. Voda z visoko vsebnostjo kemikalij lahko poškoduje trato.
  5. Vodo izpustite skozi poseben ventil. Po izpustitvi vode odklopite krmilno enoto. Upoštevajte navodila proizvajalca.
  6. V primeru umazanije obrišite masažno kad z gobo in milnico.
  7. Očistite in posušite filtre.
  8. Masažno kad temeljito obrišite in jo nato pustite, da se posuši na soncu ali v toplem prostoru z dobrim prezračevanjem.
  9. Prepričajte se, da v šobah ali ceveh ni vode.
  10. Če je masažna kad popolnoma suha, jo previdno pospravite v proizvajalčevo embalažo ali vrečko. Za shranjevanje je primeren suh prostor s temperaturo med 5 °C in 40 °C.
     
Krmilna enota masažne kadi Masažna kad KAMINO

 

Uporaba masažne kadi pozimi 

Možnost kopanja v topli vodi in na svežem zraku pozimi je za mnoge od nas zelo privlačna. Preberite naslednja navodila, kako lahko svojo masažno kad uporabljate tudi pozimi in to na način, ki je varen za vas in vašo masažno kad

  1. Po koncu poletja je treba zamenjati vodo in poskrbeti za osnovno nego masažne kadi. Zato v prvem koraku najprej izpustite vodo in očistite notranjost. Ne pozabite na prezračevalne odprtine ali filtre
  2. Masažno kad napolnite z vodo. Dodajte potrebne pripravke za ustrezen pH in čistost vode.
  3. Poskrbite, da voda ne zamrzne. Segrevanje vode mora biti zato ves čas vklopljeno. Temperatura vode ne sme biti nižja od 4 °C.
  4. Če masažne kadi ne uporabljate, jo pokrijte s termoizolacijskim pokrovom, ki preprečuje velike toplotne izgube in onesnaževanje vode.
  5. Za najvarnejšo možno uporabo masažne kadi pozimi priporočamo tudi nakup prozornega nadstreška IGLU, ki služi kot dodatna zaščita pred mrazom in vetrom.
     

Naš nasvet: Če kupite masažno kad KAMINO skupaj z IGLU, vam damo 10 % popust na celoten komplet!
 

Vrtni iglu IGLU Vrtni iglu IGLU