Zabavno pohištvo v otroški dobi. To bo veselja!

Zabavno pohištvo v otroški dobi. To bo veselja!

Se spomnite naših otroških sob? Takrat se je veliko več pozornosti namenjalo praktičnosti kot zabavi. Predloga standardne otroške sobe je vključevala posteljo, garderobo, pisalno mizo za domače naloge in knižnjico za knjige. Danes pa je ravno obratno. Mi, starši, skušamo otrokom ponuditi prostor, kjer lahko zgradijo svoje kraljestvo. Iščemo unikatno pohištvo, ki bi bilo moderno in hkrati zagotavljalo zabavo. Ni potrebno, da bi zabava škodila praktičnosti. V naši ponudbi boste našli kose pohištva, ki bodo v skladu z vašimi pričakovanji, vaši otroci pa se bodo vanje zaljubili na prvi pogled.

Pograd Montessori, bela, 90 x 200, ZEFIRE Pograd Montessori ZEFIRE

Postelja v obliki hišice

Dandanes pogosto uporabljamo izraz Montessori. Po metodi Montessori je zelo pomembno, v kakšnem prostoru otrok odrašča. Pravilna izbira pohištva spodbuja otroka k igri in ustvarjalnosti. Kako prepoznati Montessori otroško sobo? Element, ki je za tako sobo tipičen, je postelja v obliki hiše. Postelja, položena na tla, na katero se bo vaš otrok povzpel, kadar bo želel in z nje splezal, ko se mu bo zahotelo. Postelje v obliki hiše imajo prednosti, kot je pridana konstrukcija za obešanje luči ali zavese ter pridajanje oken ali drsnih vrat v konstrukcijo. Gotovo ste že naleteli na pograd v obliki hišice.

Otroška postelja s toboganom, bel borov les, VERDI Otroška postelja s toboganom VERDI Pograd, naravna, 90 x 200, FREYA Pograd FREYA

Veselo pohištvo za najmlajše

Za svoje najmlajše ustvarite prostor, kjer bodo lahko risali in sestavljali razne slikovne uganke. V otroški sobi poiščite prostor za otroško mizo s stoli . Oblikovalci tej vrsti pohištva namenjajo veliko pozornosti. Na voljo je več priljubljenih barvnih kombinacij, med klasične favorite pa se uvrščata modra za dečke in rožnata za deklice. Namizne plošče omogočajo interakcijo, ki poleg igre nudi tudi izobraževalno funkcijo.

Otroški komplet 1 + 2, modra/zelena/bela, BALTO Otroški komplet 1 + 2 BALTO

 

 

 

Sedalna vreča v obliki živali

 

Naj vaši otroci uživajo v družbi prikupnega velikega in mehkega prijatelja – slona, ovce ali mucke. Sedalne vreče so odlične za lenarjenje in zabavo. Izdelane so iz certificirano neoporečnih materialov. So varno zašiti tako, da polnilo ne pada iz vreče in ga otrok ne more pogoltniti. Sedalna vreča je idealna za razvoj otroške domišljije.

Sedalna vreča Baby Sedalna vreča Baby

Pleteni tabure

Za zabavo so prav tako primerni pleteni tabureji, polnjeni z mehkim in neškodljivim polnilom. Priskrbite si nekaj mehkih taburejev v različnih barvah. Barve otroke razveseljujejo, hkrati pa zagotovite varnost pohištva, ki ga bodo vaši otroci lahko brezskrbno uporabljali pri igranju in lenarjenju.

Pleteni taburet, praškasto roza bombaž, GOBI TIP 2 Pleteni taburet GOBI TIP 2

Viseči stoli in mreže

Gugalnica ali viseča mreža v otroški sobi dandanes nista več redkost. Še naprej pa to ostaja eden izmed najenostavnejših načinov, kako osrečiti otroke. Otroška gugalnica bo razveseljevala najmlajše, viseči stol ali mreža pa malo starejše. Viseči stol v stilu Cacoon Hammock zanje predstavlja skrivališče, v katerem bodo lahko v miru in nemoteno brali, risali ali listali po najljubši slikanici.

Otroška gugalnica, bela/siva, SVING Otroška gugalnica SVING Viseči gugalni stol, rdeč, KLORIN NEW KIDS CACOON HAMMOCK Viseči gugalni stol KLORIN NEW KIDS CACOON HAMMOCK

Na indijanski način

Kdo od nas kot otrok ni hrepenel po šotoru v obliki teepee? Tak šotor je kot nalašč za različne nore igre in dogodivščine. Hkrati oddeljuje osebni prostor naših najmlajših. Če se vam zdi, da je soba pretiha, je možno, da je otrok v šotoru zaspal. Šotor je varen in opremljen z blazinico, ki izolira od hladnih tal. Je izjemno lahek in ga lahko zato enostavno premikate z mesta na mesto.

Otroški šotor, sivo/bel vzorec, ETENT Otroški šotor ETENT

Fantazijski svet na vaših tleh

Otroško domišljijo lahko odlično razvija tudi preproga z otroškim motivom . Naj vašim najmlajšim na tleh dela družbo živalski vrt z živalmi, avtocesta ali poslikava s pravljičnimi liki. Preproge so vesele in polne barv, otroci pa jih prav obožujejo. V naši ponudbi najdete preproge z motivi družabnih iger. Pod pravim vodenjem bodo otroci ostali zaposleni še dolge ure.

Preproga, večbarvna/sličice živali, 130 x 200, ZOAN Preproga ZOAN

Barvne komode z barvnimi škatlami

Komode in omare so tudi dandanes nepogrešljivi del opreme otroške sobe. Komode in regali so način, kako otroke naučiti, da ima vse v sobi svoje mesto.

Regal Kido Regal Kido Omara Frin Omara Frin

Možnosti so neskončne. Vsak starš najbolje pozna svojega otroka, njegove hobije, navade in značaj. Včasih vam lahko uspe tudi popolnoma običajen kos pohištva spremeniti v zabaven kos notranje opreme, če ga okrasite z nalepkami, ročaji ali majhnimi obešalniki. Tudi zavese z otroškimi motivi lahko prispevajo k prijetnosti prostora. Ima vaš otrok zbirko plišastih igrač? Položite jih na živahne barvne police v nenavadnih oblikah. Kreativnost preprosto nima mej.