V čem so edinstveni prenosni in zložljivi stoli? Favorit firem in gospodinjstev

V čem so edinstveni prenosni in zložljivi stoli? Favorit firem in gospodinjstev

V kulturne dvorane. V sejne sobe. V pisarne. V predavalnice. Na vrt. V garažo... V primeru, da jih boste potrebovali. Tako lahko enostavno in hitro odgovorimo na vaše vprašanje, kje vse lahko uporabimo zložljive in prenosne stole. Na vaše drugo vprašanje, v kakšne namene take stole uporabljati, bomo odgovorili v tem članku po kratki šali:

„Ta ima lepe noge“, je rekel in stol takoj naložil v avto. Avtor: Jozef Páleník

Stol, modra, FEDRA Stol FEDRA

Kaj je v ozadju besede „prenosni“?

Prenosni ali zložljivi stoli so posebna vrsta stolov, ki so zasnovani tako, da bi bili kar najbolj kompaktni, zavzemali čim manj prostora in hkrati uporabniku zagotovili podporo in udobje. Imajo posebno obliko sedeža, ki je udoben in oblikovan tako, da je možno stole zložiti drug na drugega. In prav to je najbolj pomembna značilnost prenosnih in zložljivih stolov. Stole, ki jih lahko lepo zložimo, enostavno tudi shranimo, saj ne potrebujejo veliko prostora v širino, temveč v višino. Tako bo zadostoval že manjši kotiček v garaži.

Konferenčni stol, siva mrežasta tkanina, BULUT Konferenčni stol BULUT

 

 

 

Za formalna srečanja in praznovanja

 

Uporaba stolov je raznolika. Doma vam bodo priskočili na pomoč, kadar vas preseneti nepričakovan obisk. Ko jih ne potrebujete, zložite stole eden na drugega in jih postavite v garažo, na podstrešje ali v vrtno hišico. Seveda jih lahko uporabljate vse leto v jedilnici, otroški ali študentski sobi, v domači pisarni, prav pa bodo prišli tudi kot vrtno pohištvo za vrt ali teraso.

Stoli so načeloma primerni za postavitev v eksterier in interier in zato so priljubljena rešitev pri zagotavljanju zadostnega števila sedišč na kulturnih ali športnih prireditvah na vaseh ali v mestih.

Imate podjetje? Pogosto organizirate sestanke, predavanja ali treninge? Stole, ki jih je mogoče zložiti, lahko uporabite pri organizaciji večjih prireditev, ki privabijo več obiskovalcev. Z zadostnim številom stolov boste lahko organizirali kar dve prireditvi naenkrat.

Nakladalni stol, siva/šampanjec, ZINA 2 NEW Nakladalni stol ZINA 2 NEW

Materiali in oblikovanje

Najlažji in načeloma najcenejši so plastični stoli, ki so na voljo v različnih barvah. Sedež in naslonjalo z luknjami zagotavljata zadostno kroženje zraka, tako da je sedenje na stolih udobno tudi v toplih poletnih dneh.

Leseni stoli so priljubljeni v hotelih in restavracijah, kjer se organizira poroke ali druga praznovanja. Njihov naravni videz se odlično prilega ostalim dodatkom in dekoraciji. Videti so bolj razkošno in so bolj stabilni kot plastični stoli. Priljubljeni so tudi za uporabo na vrtu in na terasi, saj odlično dopolnijo vrtno pohištvo iz lesa ali ratana..

Kovinske stole najpogosteje uporabljamo v poslovnih in pisarniških prostorih. Oblazinjeni sedež in naslonjalo povečata občutek udobja in tako lahko udeleženci prireditev ali izobraževanj na stolih sedijo dlje časa. Stol z mrežastim naslonjalom zagotavlja maksimalno zračnost.

Stol, rdeča, FEDRA Stol FEDRA

Kako visoko?

Lahko bi rekli, da je zlaganje stolov enega na drugega neomejeno. Če material stola to omogoča, lahko naložite eden na drugega tudi po 10 stolov. To je večinoma možno tudi s plastičnimi, lesenimi in kovinskimi stoli. Oblazinjeni sedeži in naslonjala imajo določene omejitve, eden na drugega lahko zložimo npr. 3 do 4 stole.

Pri zlaganju stolov ne pozabite na varnost. Kup, ki vam sega nad nivo oči, je nepriporočljivo visok in tvegan. Če se kup nagne, stole porazdelite in tako zmanjšajte njegovo višino.

Vrtni stol, zložljiv, sivo/črn, TELMA Vrtni stol, zložljiv TELMA

Pravilno shranjevanje je pomembno

Dogodka je konec. Trenutno več ne potrebujete tako velikega števila stolov. Čas je, da jih shranimo. Stole vedno postavite na ravno in enakomerno površino. Poskrbite, da se okoli vas ne giblje preveč ljudi, otrok ali živali. Zadnje noge prvega stola potisnite nad zadnje noge drugega stola in nato prvi stol nežno potisnite navzdol, tako da bo spodnji del sedeža drugega stola naslonjen na sedež prvega stola. Enak postopek uporabite pri zlaganju ostalih stolov. Prosimo, da vnaprej pozorno preberete priporočila proizvajalca in se pozanimate, koliko stolov lahko varno zložite eden na drugega.

Prepričajte se, da stole hranite izven dosega otrok. Ne dovolite jim, da bi se igrali v bližini kupov stolov ali da bi po stolih plezali kot po stopnicah. To je za otroke nevarno in lahko se poškodujejo.

Stol, zložljiv JEFF Stol, zložljiv JEFF