Uživajte v sezoni vina

Uživajte v sezoni vina

Sezona vina je v polnem zamahu in če ste tudi Vi eden od ljubiteljev te božanske pijače, se zagotovo veselite kozarca dobrega rdečega vina. Ali belega? Devín, Donava, Hron, Nitria, Milia. To so slovaške vinske sorte, ki so osvojile svet. Ne glede na to, ali imate raje domače ali tuje vinarje, Vam ponujamo nekaj nasvetov, da boste v kozarcu vina uživali v polni meri. Kaj ne sme manjkati v Vaši vinski opremi? 

Uživajte v sezoni vina

 

Elegantna vinska postrežba je bistvenega pomena

Vino - pijača bogov - bo osrečilo tudi nas, navadne smrtnike. Veselje je še večje, če je postreženo v stilu. Kozarci, posebej zasnovani za vino, lahko izboljšajo njegov izjemen okus. Zaradi peclja, s katerim se drži kozarec, se vino ne segreva z roko. Posebna oblika kozarca pomaga "odpreti" edinstven okus vina. Takšne kose najdete tudi v naši ponudbi. 

 

Uživajte v sezoni vina

 

Ste med tistimi, za katere je vino sestavni del vsake vrtne pojedine ali žara? Odlična izbira za vas je 4-delni komplet kozarcev za vino VERITAS. Narejeni so iz debelejšega stekla, zato bo razbitje tudi na nori vrtni zabavi misija nemogoče. Prednost je tudi njihova barvitost: vsak kozarec za vino iz kompleta VERITAS je drugačne barve, zato ob večjem številu gostov vsak ve, katera barva je njegova. Teksturirana površina je prijetna tudi za oko. 

 

Uživajte v sezoni vina

 

Ste bolj klasik? Potem boste znali ceniti videz, ki so ga dosegli kozarci za vino AVEIRO. Tu najdete komplet 6 steklenih elementov iz prozornega ali dimljenega stekla. S prostornino 410 ml so odličen spremljevalec ne le za degustacijo vina, temveč tudi za postrežbo mešanih pijač. Vse je v izdelavi: kozarci za vino AVEIRO so ročno pihani, zato je vsak kos edinstven.

 

Uživajte v sezoni vina

 

Olajšajte si odpiranje in nalivanje vina

Seveda je res, da lahko steklenico vina odprete na več različnih načinov - zamašek potisnete v notranjost s palcem ali vilico ali pa steklenico vstavite v čevelj in jo z nežnim trkanjem ob steno postopoma izvlečete. Internet je poln teh videoposnetkov. Toda zakaj bi se prikrajšali za čudovit obred, ki spremlja dobro vino? Pričakovani zvok, ko z odpiračem za vino izvlečete zamašek, je prava poslastica za ušesa. 

V naši spletni trgovini lahko najdete električni odpirač za vino z LED lučko SAKARO. Z njim lahko hitro in brez težav odprete steklenico vina tudi pri šibki svetlobi. Električni odpirač za vino vključuje tudi obrezovalnik folije ali plutovine. 

Domači sommelierji bodo navdušeni nad kompletom za odpiranje vina SAKARO. In kaj boste našli v njem? Omenjeni odpirač za steklenice ima vodilno vlogo, medtem ko prezračevalnik poveča užitek pri postrežbi in uživanju v vinu. Kako deluje? Pri nalivanju upočasni pretok vina, kar omogoča, da se pijača bolj prepoji s kisikom in da se bolj razvijejo njeni edinstveni okusi. Vključeni so tudi vakuumski zamaški, ki ohranijo naravne arome in okuse vina, ter stojalo za celoten komplet.

 

Uživajte v sezoni vina

 

Kako hraniti vino?

Načela shranjevanja vina so zelo preprosta. Samo upoštevajte jih in okus božanske pijače bo še bolj okusen. Na kaj je treba biti pozoren? Steklenice naj ležijo ravno in naj bodo v temi. Če te možnosti nimate, jih vsaj zaščitite pred neposredno sončno svetlobo, potrebujejo tudi nižjo in stalno temperaturo, zato jih hranite v shrambi ali kleti. Pogoste in nenadne temperaturne spremembe lahko "zlomijo" vino - preprosto ne bo imelo dobrega okusa. 

Pomočnik, ki upošteva potrebe vina, je naš regal za 18 steklenic SERGEL. Vino je pred sončnimi žarki in svetlobo zaščiteno z zgornjo ploščo, ki lahko služi kot opora za cvetlični lonec. Imate doma redne degustacije vin? Potem v Vašemu domu ne sme manjkati servirni voziček s stojalom za steklenice DILIA. Vanj se prilega simpatičnih 12 steklenic. Eleganten način, da s seboj prinesete prigrizke in izbor vin za degustacijo. Katere sorte boste Vi in Vaši cenjeni gostje izbrali tokrat? 

Želite še bolj uživati v obredu odpiranja, nalivanja in uživanja vina? Vse, kar potrebujete, vključno s stojali za vino, lahko najdete na kondela.si.