Usedite se v svoj bralni fotelj: Te knjige morate prebrati v letu 2023!

Usedite se v svoj bralni fotelj: Te knjige morate prebrati v letu 2023!

Že en mesec je od božiča in vam je že uspelo prebrati vsa knjižna presenečenja, ki ste jih dobili pod drevescem. Morda pa samo iščete nekaj spodbudnih vrstic, ki vas bodo navdihnile, da letos uresničite svoje sanje ali jih vsaj odkrijete. Večeri so še vedno dolgi, izkoristite ta čas za nadaljnje raziskovanje človeških usod in odkrivanje modrosti. Udobno se namestite v svoj bralni fotelj, prižgite bralno lučko, zavijte se v odejo in se poglobite v naš izbor najboljših knjig za leto 2023! Te knjige bodo naredile vtis tudi na vas.
 

 

Polnočna knjižnica, Matt Haid 

Ne bom lagala, to knjigo sem izbrala na podlagi dejstva, da je bila med ljudmi na spletu zelo priljubljena. Vendar me je knjiga prijetno presenetila in lahko rečem, da se je uvrstila med moje top 3 knjige. Knjiga obravnava zanimivo temo - kaj bi bilo, če bi... Glavna junakinja Nora naredi samomor in se znajde v knjižnici med življenjem in smrtjo.  V knjižnici lahko izbere življenja, ki bi jih živela, če bi se odločila drugače. Če ste se kdaj spraševali, v kakšno smer bi šlo vaše življenje, če bi nekaj naredili drugače, je ta knjiga namenjena vam. Veliko stvari me je v njej presenetilo, prav tako tudi sam konec. Pri knjigi mi je bilo najbolj všeč to, da je bila zgodba nepredvidljiva. To knjigo zagotovo priporočam.
Priporoča: Nina, specialistka za družbene medije
 

Polnočna knjižnica, Matt Haid

 

Kako ne vzgojiti malih tiranov. Melinda Wenner Moyer  

Kot bodočo mamo me zelo zanimata vzgoja in psihologija otrok. Za knjigo sem se odločila na podlagi pozitivnih mnenj drugih mamic in prav sem naredila!  Povzema več metod za vzgojo takšnih otrok, s kakršnimi bi se radi družili tudi sami. Vse, kar napiše, podpira z znanstvenimi dejstvi in dokazuje na podlagi primerov anketiranih staršev.  Avtorica najprej razpravlja o lastnostih, ki bi jih starši radi videli pri svojih otrocih, kot sta poštenost ali prijaznost, in ponuja znanstvene strategije za njihovo doseganje. Poleg utemeljenih študij knjiga vključuje tudi avtoričine osebne izkušnje z lastnimi otroki.
Priporoča: Tamara, specialistka za PPC
 
Iščete prostor za svoje knjige? Odločite se lahko za regale, police, vitrine ali sodobne kombinacije za domače knjižnice. 
 

Kako ne vzgojiti malih tiranov. Melinda Wenner Moyer

 

Prehod (trilogija), Justin Cronin

To trilogijo sem prebrala že dvakrat in z veseljem bi jo prebrala še tretjič - tako dobra je! Post-apokaliptično delo sestavljajo knjige Prehod, Dvanajsterica in Mesto zrcal. To so distopični romani, ki vas bodo dvignili s fotelja. Knjiga vas zelo hitro potegne v prizorišče dogajanja in po zaslugi avtorjevega velikega talenta se znajdete skupaj z glavnimi junaki ter z njimi doživljate vsa čustva in življenjska obdobja. Ne le to, avtor dovolj prostora nameni tudi " zlobnežem", opisuje preživetje teh pošasti, njihove instinkte, kako gledajo na svet in kakšne so njihove misli. Čeprav se je človeštvo znašlo v zelo neugodnem času, zgodba vsebuje trenutke, polne ljubezni, romantike, močnih prijateljstev in otroških radosti. Toda nekje v ozadju še vedno čutite napetost in čakate, da se bo spet nekaj zgodilo. Neverjetno je to, da nikoli ne čakate dolgo. 

Priporoča: Katka, copywriterka 
 
 

Prehod (trilogija), Justin Cronin

 

Almanah Navala Ravikanta, Eric Jorgenson 

To knjigo si že nekaj časa ogledujem. Zelo rad berem tovrstne knjige, ki pomagajo določiti življenjsko smer in ponujajo nove poglede na svet. Naval Ravikant je podjetnik, vlagatelj in praktični filozof, ki me je navdušil s svojimi načeli za ustvarjanje bogastva in srečno življenje. Knjiga je napisana zelo zanimivo, saj gre bolj za zbirko Navalovih misli, tvitov ali intervjujev. V njej ni odvečnih nesmislov, vendar kljub temu predstavlja odlično delo, v katerem se vse skupaj nadgrajuje in ima smisel. Je drugačna in hkrati izjemno zanimiva. 
Priporoča: René, grafični oblikovalec 
 
Naš nasvet: Za največje udobje pri branju si privoščite mehak fotelj s taburetom. Vsak ljubitelj knjig sanjari o stilskem fotelju. Hmmm, in ta taburet, na katerega lahko položite noge! Izberite nekaj iz naše ponudbe. 
 
 

Almanah Navala Ravikanta, Eric Jorgenson

 

Razpršene misli Gáborja Matéja

Že od nekdaj me zanimata psihologija in samorazvoj. Prepričana sem, da je v knjigi Razpršene misli nekaj malega od vseh nas, ne le ljudi z ADHD. Ta motnja namreč povzroča številna depresivna stanja, anksioznost ali težave s čustveno samoregulacijo. Čeprav je avtor nevrolog in psihiater, je knjigo napisal zelo berljivo. Opisuje, razlaga in ponuja rešitve za odrasle in otroke, pri čemer uporablja primere iz svojega življenja ali življenja svojih pacientov. 
Priporoča: Katka, copywriterka 
 
Naš nasvet: Podaljšajte si bralne večere v roki z bralno svetilko. Ponujamo prilagodljive namizne svetilke ali talne svetilke, ki jih lahko prilagodite zaradi gibljivega sklepa.