TOP 10 osupljivih poletnih pijač: recepti za alkoholne in brezalkoholne pijače

TOP 10 osupljivih poletnih pijač: recepti za alkoholne in brezalkoholne pijače

Poletje je tu, z njim pa tudi vroče dni, med katerimi se želimo osvežiti z nečim res dobrim. Ne glede na to, ali imate raje alkoholne ali brezalkoholne pijače, smo za vas pripravili seznam petih poletnih pijač iz vsake kategorije, ki vas bodo spravile v pravo počitniško razpoloženje. Pripravite svoje vrče, kozarce in pladnje, vaša vrtna zabava se lahko začne!

Kolaž s 3 pijačami v 3 različnih kozarcih. Kozarci KONDELA

 

Alkoholne pijače

Poletna sadna sangrija

Sangrija je klasična poletna pijača, ta sadni preobrat pa vas bo zagotovo navdušil. V vrč dajte rezine svežih pomaranč, limet in jagod. Dodajte rozine in dolijte rdeče vino. Kozarce napolnite z ledom in postrezite z rezino citrusa na robu.

Mojito iz mete

Mojito je priljubljena poletna pijača, polna osvežilnega okusa. Liste mete s sladkorjem in limetinim sokom zmečkajte s paličico ali nasprotnim koncem zajemalke. Dodajte beli rum in radensko. Postrezite v kozarcu, napolnjenem z ledom, z vejico mete in rezino limete za okras.

Ananasov koktajl Malibu

Ta tropski koktajl je kot nalašč za vrtne zabave. V mešalniku zmešajte kocke svežega ananasa, dodajte rum Malibu, kokosovo mleko in led. Prelijte v karafo in postrezite v visokih kozarcih, okrašenih z rezinami ananasa.

Kolaž 3 fotografij, ki prikazujejo 3 korake priprave pijače v kozarcu. Kozarci za vodo, AVEIRO TIP 3

 

Sex on the Beach

To je zelo znan sadni koktajl, ki je odličen sopotnik v poletnih dneh. V mešalniku za koktajle zmešajte brusnični sok, breskov sok, vodko in nekaj kapljic grenadine. Postrezite v kozarcu z rezino pomaranče na robu.

Malinova limonada s proseccom

Če imate raje osvežilno in okusno pijačo z mehurčki, je ta limonada za vas. Zmešajte sveže maline, limonin sok in sladkor. Dodajte prosecco in postrezite v kozarcu z rezinami limone.

 

Brezalkoholne pijače

Osvežilni smoothie z lubenico

Za bolj zdravo različico poletne pijače pripravite melonin smoothie. V mešalniku zmešajte koščke sveže melone, limetin sok, med in led. Postrezite v dvojnem kozarcu s slamico.

Mojito brez alkohola

Če imate raje različico mojita brez alkohola, jo lahko preprosto pripravite. V kozarec dajte vejice sveže mete, trsni sladkor in limetin sok. Vse skupaj dobro premešajte in poplaknite s pestičem, imenovanim tudi muddler. Dodajte sodo in postrezite v kozarcu, napolnjenem z ledom, z vejico mete in rezino limete za okras.

Ledeni čaj z limono in rožmarinom

Osvežite se z ledenim čajem z okusom limone in rožmarina. Zvarite zeleni čaj in ga pustite, da se ohladi. Dodajte limonin sok, rožmarinov sirup in led. Če nimate rožmarinovega sirupa, v vroč čaj dajte 1 do 2 čebulici rožmarina in počakajte, da se prepoji. Posladkajte po okusu. Postrezite v kozarcu z rezino limone in vejico rožmarina.

Kolaž 3 fotografij, ki prikazujejo 3 korake priprave alkoholne pijače v kozarcu na peclju. Kozarci za vino, AVEIRO TIP 2

 

Mehurčkasta jagodna limonada

V mešalniku zmešajte sveže jagode, limonin sok, sladkor in gazirano vodo. Postrezite v kozarcu, napolnjenem z ledom, z rezino limone in jagodami za okras.

Koktajl iz kumar in ingverja

Očistite svoje telo z osvežilnim ingverjevim koktajlom. V mešalniku zmešajte špinačo, kumare, ingver, med in vodo. Postrezite v kozarcu z ledom in rezino kumare za okras.

 

Zdaj, ko imate seznam desetih osvežilnih poletnih pijač, lahko izberete svoj najljubši recept in v njem uživate na vrtu ali v masažnem bazenu. Pripravite kozarce, vrče, karafe in pladnje ter svojim gostom pripravite nepozabno vrtno zabavo. S temi pijačami v roki boste to poletje uživali v vsakem sončnem zahodu.