Sezona kumaric?  5 trikov za lažje življenje v kuhinji + recept za kisle kumarice

Sezona kumaric? 5 trikov za lažje življenje v kuhinji + recept za kisle kumarice

Sezona kumaric med novinarji ni preveč priljubljena. Vendar se vsi, ki imajo na vrtu ali balkonu vsaj en paradižnikov grm, veselijo tega časa "ko se nič ne dogaja". Čas žetve! V poletnih dneh preživimo veliko časa v kuhinji s paradižnikom, kumarami, kolerabo, fižolom, korenčkom in grahom, ki smo jih vzgojili. Za Vas smo pripravili 5 nasvetov, s katerimi boste lažje „šteli“ (ne samo) zelenjavo. Tu je tudi recept za kisle kumarice - vloženo zelenjavo, ki jo boste cenili, če je bila letošnja letina bogata.

Set posod za živila

 

Set posod za živila

Sladkor, moka, kava, testenine, leča, fižol. Upoštevanje količine teh sestavin in njihovega vrstnega reda je lahko izziv, vsaj dokler ne posežete po priročen set posod za živila ARYSTA

Steklene posode s keramičnimi pokrovi zagotavljajo, da hrana ohrani odličen okus, ne spušča vonja v okolico, se ne zmoči in je zaščitena pred potujočimi molji. Poleg tega ti kozarci zaradi svojega videza združujejo funkcionalno in dekorativno funkcijo. Ne bojte se jih razstaviti v stekleni vitrini ali na odprti polici. 

 

Servirni voziček

 

Servirni voziček

Zajtrk v postelji, dodaten prostor za shranjevanje v majhni kuhinji, nekaj delovne površine za kuhanje. Za vse to je lahko najboljši pomočnik servirni voziček PONTO. Z velikimi kolesi lahko prečkate tudi višje pragove, ne da bi polili jutranjo kavo. 

Če boste sprejeli goste, preprosto pripravite prigrizek v kuhinji in ga prinesite obiskovalcem tako elegantno kot na kraljevem banketu. Lesena konstrukcija zagotavlja prijeten videz in zadostno stabilnost, plastične police pa enostavno vzdrževanje in dolgo življenjsko dobo. 

Tudi razliti kozarec rdečega vina ne ogroža servirnega vozička PONTO. Poleg bele barve je voziček na voljo tudi v elegantni črni barvi.

 

Deska za rezanje iz bambusa

 

Deska za rezanje iz bambusa 

Sezono kumaric lahko mirno imenujemo tudi čas neskončnega rezanja. Ključ do uspeha pri tej dejavnosti niso le sami noži, temveč tudi dovolj velik delovni prostor. To je točno tisto, kar ponuja deska za rezanje TAREK

Deska z velikimi dimenzijami 42 x 27,5 cm je izdelana iz bambusa, zato lahko brez najmanjših težav prenaša povečano vlažnost. 

Največji plus pa je prefinjen predal pod samim krožnikom: vanj lahko pospravite že nasekljano zelenjavo (ali druge sestavine) ali olupke in obrezke. Tako bo Vaša kuhinjska plošča vedno urejena. 

 

Set nožev in kuhinjskega pribora

 

Set nožev in kuhinjskega pribora

Če imate v kuhinji pri roki vse, kar je pomembno, to ni le vprašanje udobja, ampak tudi higiene in uporabnosti. Se Vam je že kdaj zgodilo, da med kuhanjem vzamete zajemalko ali nož in se ponesreči udarite v ročaj na predalu, saj Vam je bil na poti? Set nožev in kuhinjskega pribora KAHON Vam bo pomagal rešiti ta problem. 

Vključuje 5 nožev - od noža za kruh do noža za obrezovanje ter noža za sadje in zelenjavo, tri zajemalke, desko za rezanje in priročno stojalo. Set KAHON je na voljo v rožnati, mentolovi, beli in vanilijevi barvi. Katera je najprimernejša za Vašo kuhinjo? 

 

Keramična posoda za maslo

 

Keramična posoda za maslo 

Mazanje peciva z maslom, ki je bilo pravkar vzeto iz hladilnika, je težka naloga. Vse, kar je potrebno, je malo stanja v hladilniku in pokvarjeno jutro je ustvarjeno. Poenostavite to kuhinjsko dejavnost. Maslo lahko brez težav zdrži več dni na sobni temperaturi - le preprečite dostop svetlobe in zraka.

Namesto v hladilniku ga shranite na kuhinjskem pultu ali polici - našel bo zavetje v naši keramični posodi za maslo BUTTER HOME z romantičnim vzorcem. Majhen trik, velik rezultat.

 

Recept za kumarice

 

Recept za kumarice

Kumarice ali tudi vložena nesterilizirana zelenjava so odlična in zelo zdrava poslastica, ki se odlično poda kot priloga k glavnim jedem ali krožnikom z narezkom ali predjedjo. Izbira zelenjave je odvisna od Vas, priporočamo vam, da se odločite za prej omenjene kumarice, cvetačo, čebulo, bučke, kolerabo ali korenje, na primer. Kako to storiti? 

Surovine
    • zelenjava po vaši izbiri (lahko kombinirate več vrst)
    • kis
    • cuker
    • črni poper (nedrobljen)
    • barvne začimbe (po okusu)
    • gorčična semena
    • koromačeva semena

Kako vložiti kisle kumarice
1. Osnova je čista steklenica jabolčnika, v katero pripravite mešanico kisa. V loncu ga zavrite z enim delom kisa in dvema deloma kristalnega sladkorja. Mešanico zavrite, ko se sladkor raztopi, izklopite ogenj in pustite, da se ohladi.
2. Medtem ko se mešanica kisa ohlaja, pripravite zelenjavo - operite jo, očistite, razdelite na manjše kose: cvetačo na cvetove, korenje in drugo zelenjavo na tanke rezine. Manjši kot so koščki, bolje bo slanica okusila zelenjavo.
3. V posodo zložite zelenjavo (v plasteh lahko menjavate različne vrste), dodajte začimbe, semena in zalijte z mešanico kisa tako, da niti košček zelenjave ne štrli nad površino.
4. Posodo zaprite in jo shranite v temnem in hladnem prostoru, kjer lahko kisle kumarice počivajo vsaj 24 ur, najbolje pa 72 ur. 
Dober tek!