Se spopadate s spomladansko utrujenostjo? Tako se je boste zlahka znebili!

Se spopadate s spomladansko utrujenostjo? Tako se je boste zlahka znebili!

Pomlad je čas prebujanja in oživljanja narave, vendar je za nekatere med nami tudi čas spomladanske utrujenosti. Utrujenost je lahko tudi posledica spremembe letnega časa in pomanjkanja sončne svetlobe pozimi. Če se tudi vi počutite utrujeni in brez energije, vam ponujamo nekaj preprostih nasvetov, kako se hitro znebiti letargije.
 

 

Okrepite rutino spanja

Bodite pozorni na rutino spanja. Ugotovite, katere ure spanja so za vas najprimernejše, in poskušajte iti spat in vstajati ob istem času. Uro pred spanjem odložite telefon ali tablični računalnik. Namesto tega se lotite sproščujočih dejavnosti, kot sta branje knjige ali meditacija.

Kakovost spanja je povezana tudi s kakovostjo ležišča in temperaturo prostora. Če je vaša vzmetnica stara več kot 8 let in vam njena trdota ne ustreza, je čas, da jo zamenjate. Pred spanjem dobro prezračite spalnico, ki ne sme biti pregreta.

Preberite: Prednosti in slabosti različnih vrst ležišč: poiščite najboljše ležišče za vas.

Spalnica v beli barvi, craft Spalni komplet ANGEL

 

Pripravite si kavo ali čaj

Topel napitek, kot sta kava ali čaj, vam lahko pomaga povečati energijo in odpraviti utrujenost. Pripravite si skodelico svoje najljubše pijače in uživajte v miru in udobju. Čez dan lahko pijete zelene in črne čaje, ki vsebujejo kofein. Vendar se jim izogibajte po približno 15. uri.

Enako velja za kavo in kavne napitke. Popoldne pa uživajte sadne ali zeliščne čaje. Na primer kamilica, sivka ali melisa vam bodo pomagale pri spanju.
 

Porcelanasti čajnik in skodelice s čajem Čajnik in skodelice iz jedilnega kompleta GARIDA

 

Odpravite se ven

Sprehod na svežem zraku je lahko zelo poživljajoč in vam pomaga odpraviti utrujenost. Svež zrak in sonce spodbujata telo in duha.
 

 

Uporabite vlažilec zraka

Difuzor je odličen način za povečanje energije in izboljšanje razpoloženja. V difuzor dodajte nekaj kapljic eteričnega olja, ki vam bo pomagalo odpraviti utrujenost. Še posebej priporočljivo je olje citrusov, kot sta grenivka ali pomaranča, saj imata poživljajoč učinek.

Ultrazvočni difuzor sive barve na nočni omarici Ultrazvočni aroma difuzor, GILI

 

Zavijte se v odejo

Ne bojte se sprostiti. Tudi če mislite, da lahko v službi in doma delate neprekinjeno, vas bo to prej ali slej dohitelo v obliki hude utrujenosti ali oslabljene odpornosti.

Naš nasvet za sprostitev: naučite se ne delati ničesar. Preprosto se zavijte v toplo odejo in se sprostite v fotelju ali na kavču. Tako se sprostite in si povrnete energijo.

Ženska sedi na visečem stolu pod odejo s skodelico čaja Viseči stol BUBBLE

 

Redno telovadite

Potrebna je velika odločenost, da začnete telovaditi, ko se vam ne ljubi in ste utrujeni. Morda morate vedeti, da vas bo vadba spodbudila in vam dala energijo, ki jo zdaj tako zelo potrebujete. Ne verjamete? Zdaj naredite 10 ali 20 sklec.
 

 

Olajšajte prehrano

Po obilnem kosilu ni nikomur lahko delati. Če ste navajeni, da se čez dan prehranjujete nezdravo, je to lahko vzrok za vašo utrujenost. Prekomerno uživanje sladkorja povzroči porast glukoze in duševno izčrpanost. Preveč maščob obremenjuje prebavo. Najboljši način za to je sprejetje načel zdravega načina življenja.

Naš nasvet: Zdrav življenjski slog je enostaven, če imate prave pomočnike. Z našim namiznim mešalnikom CARSON lahko hitro in preprosto pripravite okusen smoothie. Iz sadja, jogurta in ovsenih kosmičev pripra

Porcija mesa, špagetov in zelenjave razdeljena glede na risbo na krožniku Porcelanski krožnik DOLKOM

 

Dodajte telesu vitamine

Po hudi zimi vam morda primanjkuje določenih hranilnih snovi, zato se nenehno počutite utrujeni. Poskusite jemati prehranska dopolnila z vitaminom B12, magnezijem ali koencimom Q10. Tudi rastline, kot sta ašvaganda in ginseng, naj bi povečevale energijo.

Nenazadnje je treba omeniti tudi železo. Železo je nujno potrebno za tvorbo rdečih krvničk in prenos kisika v tkiva. Njegovo pomanjkanje lahko povzroči anemijo, ki je pogost vzrok kronične utrujenosti.
 

Oborožite se s temi preprostimi nasveti in se znebite spomladanske utrujenosti. Ne pozabite, da je pomembno, da ste pozorni na svoje telo in mu daste vse, kar potrebuje. Utrujenost je lahko simptom resnejših zdravstvenih težav. Če vztraja več mesecev in se ne izboljša niti po spremembi življenjskega sloga, se posvetujte z zdravnikom.