Romantični okraski ali minimalistični dizajn? Odkrijte popoln slog za svoje stanovanje

Romantični okraski ali minimalistični dizajn? Odkrijte popoln slog za svoje stanovanje

Vsi smo si različni: eni obožujemo špinačo, drugi pa jo ne morejo niti pogledati, nekateri obožujejo klasično glasbo, drugi pa imajo raje vpadljiv pop. Naš okus in želje se odražajo povsod - seveda tudi pri stanovanjih. Skandinavski, provansalski, industrijski, vintage, navtični ali eklektični slog življenja? Kateri stil je pravi za Vas? Tukaj je kratek vodnik po posameznih slogih. Z veseljem vas bomo navdušili za zabavo doma. Še boljše kot prej.

Skandinavski stil bivanja

 

Skandinavski stil bivanja

Skandinavski slog je znan po svojem minimalizmu in kombinaciji svetlih nevtralnih barv s toplimi naravnimi toni. Siva, bela, dopolnjena z naravnim lesom, topla gorčična barva, rožnata in še posebej veliko zelenih sob. 

Skandinavci doživljajo dolge mrzle zime in kratke mračne dni. Zato skušajo v svoj bivalni prostor vnesti čim več zračnosti in naravne svetlobe: odprt prostor, svetle nevtralne barve, naravni materiali, rastline, mehke blazine, pregrinjala, puhaste preproge, brez zaves in žaluzij. 

Če bi morali izbrati tipično predstavnico skandinavskega stila v naši ponudbi, bi bila to siva sedežna garnitura SOLMA na lesenih nogah.

 

Provansalski stil bivanja

 

Provansalski stil bivanja

Ob besedi Provansa marsikdo verjetno pomisli na neskončne grede dišeče sivke. Sivka je navdih za sam stil življenja: vijolična barva ima v njem pomembno vlogo. Pomembno vlogo pa imajo tudi drugi bogatejši pastelni odtenki modre, zelene, rjave ali bordo barve. 

Kaj pa pohištvo? Tu prevladujejo svetli - beli, kremasti - leseni kosi, pogosto s patino in subtilnim okrasjem ali ornamenti. Z naravno, nedokončano jedilno mizo boste ustvarili čudovit provansalski občutek. Seveda je na voljo veliko dodatkov, kot so čajniki s sivko, presenetljive stenske ure, prešite odeje ali kovinski lestenci. 

Pri nas lahko najdete tudi pohištvo za življenje v provansalskem stilu, kot je npr. komoda PROVANCE

 

Strog industrijski stil

 

Strog industrijski stil

Strogost. Beseda, ki morda najprimerneje opisuje industrijski slog. Prevladujejo trdi ali surovi materiali, kot so kovina, beton, neometana opeka, ki jih večinoma dopolnjuje pohištvo temnejših barv - črne, sive, grafitne, bronaste ali temno rjave. 

Vsi ti materiali in barve so zelo hladni, zato je dobro domu v industrijskem slogu dodati toplejšo barvo - tu se odlično obnese bogata rdeča - in jo dopolniti z mehkimi preprogami ali sobnimi rastlinami. 

Element, ki ne sme manjkati v domu, ki je opremljen v industrijskem stilu, je naša konzolna miza BUSTA v barvi grafita

 

V navtičnem stilu prevladujejo črte in modra barva

 

V navtičnem stilu prevladujejo črte in modra barva

Navtično življenje je legendarno zaradi svoje igrivosti, ki jo navdihuje morje. V slogu tako prevladujejo vse modre barve - cian, mornariška, turkizna, pa tudi pastelne svetle barve, kot so kremna, bež in peščena. 

Seveda obstajajo črte, večinoma temno modre, ki jih dopolnjujejo izvirni dodatki: mreže morskih zvezd na stenah, okraski iz školjk, kamenčkov in peska, blazine s sidri ali svetilke, ki visijo na vrvi ali rešilnem obroču. 

Svetilke v navtičnem stilu očarajo s svojo igrivostjo, prav taka pa je naša talna svetilka CINDA , ki spominja na reflektor na svetilniku.

 

Vintage stil bivanja

 

Vintage stil bivanja

Plemenit pridih preteklosti. To je vintage slog, v katerem prevladujejo trdni materiali, robustna zasnova pohištva in resne barve - temno rjava, bordo, gorčična, smaragdna. Dom, opremljen v vintage stilu, ustvarja nekakšen svet drznih tonov, potopljen v prijeten, nevsiljiv mrak. 

Primeri vključujejo globok smaragdni kavč, veličastne fotelje, v katere si ne morete pomagati, da se ne bi pogreznili, temen masivni les, stil pa je tudi znan po zaobljenih robovih, ki prevladujejo nad ostrim videzom posameznih kosov. K temu stilu se dobro prilegajo tudi prekrasni kristalni lestenci. 

Neverjeten kos za vintage stil življenja je tudi naš smaragdni fotelj NOBLIN v dizajnu art-deco. 

 

Sprostite svojo domišljijo z eklektičnim stilom bivanja

 

Sprostite svojo domišljijo z eklektičnim stilom bivanja

Eklektični stil bivanja je eden najbolj zanimivih, a hkrati tudi najtežjih za opremljanje. Zakaj? Pri tem ni pravil - vzorčaste tapete lahko kombinirate s kavčem v barvi ciklame, industrijsko klubsko mizico in talno svetilko. Vendar se morate prepričati, da je ta mešanica še vedno smiselna. 

Pri opremljanju eklektičnega stanovanja je najpomembneje, da ne pretiravate. Drzni in geometrijski vzorci, drzne barve, različni materiali - kovina, les, steklo, tekstil, v različnih slogih in oblikah. Z eklektičnim slogom si lahko privoščite vse.  Popoln kos pohištva za eklektični stil življenja je tudi naš dizajnerski fotelj BELEK s cvetličnim vzorcem.

 

Ne glede na to, ali iščete pohištvo ali dodatke za kateri koli stil - navtični, eklektični, skandinavski, vintage, industrijski -, jih boste našli pri nas na kondela.si.