Razkošje, ki je dostopno vsakomur – zasebni whirlpool. 5 namigov, kako izbrati whirlpool

Razkošje, ki je dostopno vsakomur – zasebni whirlpool. 5 namigov, kako izbrati whirlpool

Karantena. Zaprte regije. Prepoved izhoda. Preteklo leto nas je naučilo, kako preživljati čas v zasebnosti. Včasih smo dajali prednost velikim kopališčem in aquaparkom, danes pa se razgledujemo po mobilnih napihljivih whirlpoolih, ki jih lahko postavimo na vrt ali na teraso in se v njih po mili volji kopamo. Whirlpooli ne pomagajo le pri psihični sprostitvi, imajo tudi odličen vpliv na naše mišice in krvni obtok. Izbirate whirlpool? Tukaj je nekaj nasvetov, na kaj morate biti pri nakupu pozorni.

Jacuzzi na terasi Jacuzzi na terasi

Whirlpool ali jacuzzi?

Obe poimenovanji sta pravilni. Gre za samostoječo kad z ogrevano vodo in vgrajeno filtracijo ter masažno funkcijo.

Termin „whirlpool“ se je izvorno uporabljal za označevanje lesenih kadi, ki so bile vgrajene v zemljo ali pa so stale na ravni površini. Popularne so postale na koncu 60. in začetku 70. let. Proizvajalci so idejo prevzeli z časov starega Rima, pa tudi od kolegov iz azijskih dežel, kjer takšno kopanje v sodu iz sekvoje ali cedra ni bilo nič neobičajnega. Do izvornih whirlpoolov so proizvajalci dodali filtre, šobe, črpalce in grelce in tako so nastali whirlpooli, kot jih poznamo danes.

Mladi par v masažni kadi Mladi par v masažni kadi

 

Pred nakupom whirlpoola si je potrebno odgovoriti na nekaj vprašanj. Le tako ne boste razočarani nad novim kosom na vašem vrtu. Tukaj je obljubljenih 5 namigov, ki vam bodo pomagali pri izbiri:

 

 

1. Dovolj prostora za vse

 

Premislite, kako boste whirlpool uporabljali. Vas mika predstava intimnega romantičnega večera v brbotajoči vodi s partnerjem? Če bosta whirlpool uporabljala le dva, vam zadošča jacuzzi manjših dimenzij. Če iščete masažni bazen za veččlansko družino, se razglejte po whirlpoolih, ki so namenjene 4, 6 ali več osebam. Večji whirlpool – več zabave.

Whirlpooli se nasplošno glede na veliko delijo na tri skupine:

  • a) za 2-4 osebe – dimenzije ŠxGxV: 163-213 x 165-207 x 74-89cm

  • b) za 5-6 oseb – dimenzije ŠxGxV: 201-241 x 195-241 x 84-98cm

  • c) več kot 6 oseb – dimenzije ŠxGxV: 213-274 x 213-280 x 91-98cm
Napihljiva masažna kad, sivo-rjavo rumena/bela, 4 - 6 os., 910 l, KAMINO TIP 4 Napihljiva masažna kad, 4 - 6 os., 910 l, KAMINO TIP 4

2. Namestitev

Napolnjen mobilni whirlpool skupaj z vodo tehta tisoč kilogramov. Zato se ne moremo izogniti postavitvi whirlpoola na trden, stabilen in čvrst teren. Lahko je to beton, lesena palubna površina itd. Podlaga bi morala biti ravna. Če načrtujete namestitev whirlpoola na zvišano površino, kot je terasa ali balkon, je potrebno računati z dodatnimi oporami. O idealnem prostoru na vrtu odloča tudi dostopnost vira energije in vode.

Whirlpool je namenjen tudi uporabi v interieru. V primeru notranje uporabe je potrebno premisliti, ali izbrani prostor lahko prenese večjo vlažnost zraka. Gotovo se ne izognete tudi razlivanju vode. Je torej izbrani prostor primeren za namestitev napihljivega whirlpoola?

Napihljiva masažna kad, sivo/bela, 4 - 6 oseb, 1000 l, KAMINO TIP 2 360 obrázok Napihljiva masažna kad, sivo/bela, 4 - 6 oseb, 1000 l, KAMINO TIP 2 Napihljiva masažna kad, sivo/bela, 4 - 6 oseb, 1000 l, KAMINO TIP 2 Zobraziť viac fotiek (+ 44)  Napihljiv Napihljiva masažna kad, 4 - 6 oseb, 1000 l, KAMINO TIP 2

3. Število masažnih šob

Whirlpool je to, kar je, prav zahvaljujoč svojim funkcijam. K njim spada tudi funkcija masaže. Masažni sistem oblikujejo odprtine z notranje strani whirlpoola. Med masažo šobe izpihujejo zrak in tako nastajajo mehurčki, ki se razpršijo po celotni kopeli. Velja pravilo, da več šob pomeni kvalitetnejšo masažo, vendar temu ni nujno tako. Odvisno je tudi od tega, kako močan je motor masažne enote. Dražje različice napihljivih whirlpoolov imajo celo premične šobe, pri katerih si lahko nastavite pozicijo masaže.

Napihljiva masažna kad, rjava/bela, 2 - 4 os., 800 l, KAMINO TIP 1 Napihljiva masažna kad, 2 - 4 os., 800 l, KAMINO TIP 1

 

 

 

4. Dodatne funkcije in dodatki za whirlpool

 

Pri nakupu mobilnega whirlpoola se osredotočite tudi na dodatne funkcije, ki jih ponuja. Samoumevno bi moral imeti digitalno nadzorno ploščo, vgrajen sistem filtriranja, varen in enostavno pristopno odprtino za izpuščanje vode, izolacijsko podlogo pod whirlpoolom in zaščitno pregrinjalo za na whirlpool. Čim več vgrajenih funkcij, tem lepši občutek relaksacije v vašem whirlpoolu.

Kopel v whirlpoolu bo še toliko prijetnejša, če si privoščite tudi prave dodatke. Naslanjalo za glavo, naslanjala za roke, sedeži, držala za napitke, pladnji, kompleti za popravilo itd.

Napihljiva masažna kad sivo/bela, 2 - 4 os., 800 l, KAMINO TIP 3 Napihljiva masažna kad, 2 - 4 os., 800 l, KAMINO TIP 3

5. Zmanjšajte stroške

VSe želite kopati? Nič vas pri temu ne ustavlja. Dandanes whirlpoole najdete dobesedno povsod, nekatere e-trgovine, kot je tudi naša Kondela.si, zagotavljajo dostavo že do 48 ur.

Pri nakupu whirlpoola je potrebno upoštevati večje stroške za vodo, elektriko in tudi strošek pri nakupu kemikalij, ki vzdržujejo čisto in zdravo okolje v samem jacuzziju. Stroške zmanjšate recimo tako, da pustite prižgano gretje vode. Če whirlpool uporabljate vsak večer ali pa 2-3-krat na teden, bodo stroški nižji, če se bo voda ogrevala konstantno. Če ogrevanje za dan ali dva izklopite, bo kasneje ogrevanje hladne vode „požrlo“ veliko več energije./p>

Uporabljajte izolacijsko pregrinjalo. To namreč izvrstno zadržuje toploto. Toploto zadržite tudi tako, da whirlpool namestite blizu ograje, stene ali pa ga obkrožite s pregrado. Ta je lahko v obliki ograje, žive meje ali pa skupaj postavite nekaj visokih rastlin v cvetličnih loncih. Takšna „pregrada“ zmanjša veter in hladen zrak, ki se vrti okrog whirlpoola, zaradi česar voda dlje časa zadržuje toploto in tako prihranite energijo.

Vzdržujte čistočo v whirlpoolu. V primeru vzdrževanja primerne čistoče vam vode ne bo potrebno tako pogosto menjevati. Uporabljajte tudi kemikalije, ki so neposredno namenjene čiščenju vode v bazenu.