Prišel je čas, da svojo shrambo spravite v red. Ampak, kako to storiti?

Prišel je čas, da svojo shrambo spravite v red. Ampak, kako to storiti?

Kje je spet ta groba moka? Kam je izginila babičina marmelada? To je nemogoče, ne morem več najti tistega domačega stroja za testenine! Frazemi, ki se občasno pojavijo v vsakem gospodinjstvu. Če so v Vaši hiši vsakodnevni pojav, jih vzemite kot opozorilo. Ali ni čas, da bolje pospravite in uredite shrambo? Da, vzelo Vam bo pol dneva, morda cel dan, toda rezultat? Urejena kuhinja ali shramba bo izboljšala kakovost Vašega življenja. In to zelo. Stavite na varnost, na regale, police, kozarce ter posode za vlaganje. Vendar kako to storiti? 

Ampak, kako to storiti?

 

Regal je osnova za jasno organizacijo 

Osnova vsake shrambe mora biti regal, in to dovolj velik. V primeru omejenega prostora pa dovolj majhen regal z robustno konstrukcijo in velikimi policami po dolžini in globini. Večja kot je nosilnost, bolje je. To je točno tisto, kar Vam ponuja kovinski regal SUER TIP 2 .

Do 5 polic, globokih 35 cm in dolgih 56 cm, zagotavlja veliko prostora za marmelade, moko, kečap, testenine, neuporabljeno posodo ali babičine marmelade. Vsaka polica lahko sprejme do 10 kg hrane. 

Regal se lahko dvigne do višine 160 cm, tako da lahko po potrebi nad njim obesite polico, če želite kar najbolje izkoristiti prostor v shrambi. Če imate manjšo shrambo, je odlična rešitev 7-polični kovinski regal RATTO. 

Dve prostorni kovinski košari in 5 polic z nosilnostjo 10 kg skrbijo za prostor za shranjevanje na dnu. Širina regala je kompaktnih 34,4 cm, globina 41,4 cm in višina 170 cm. Zaradi svojih dimenzij lahko v shrambo postavite do dve takšni polici. Ali tri?

 

Ampak, kako to storiti?

 

Sladkor, moka ali testenine v posodah

So praktične, estetske, lahko pa tudi ščitijo hrano. Če napišemo, da vam lahko uporaba kozarcev oz. posod za vlaganje v shrambi namesto prvotnih papirnatih vrečk, na primer za moko, spremeni življenje, ne pretiravamo. 

Stekleni ali plastični kozarci oz. posode za vlaganje bodo preprečili, da bi hrana smrdela in posledično propadla. Z njimi jih boste zaščitili pred nadležnimi molji in mušicami ter obenem preprečili, da bi se moka, sladkor ali zdrob zaradi pretrgane vrečke razsuli povsod po shrambi. Skozi steklo ali prozorno plastiko lahko vidite, koliko fižola ali špagetov Vam je ostalo. In regal, na katerem boste hranite takšne kozarce, bo videti veliko lepše kot s hara-kiri dizajnom originalnih posod. 

V naši bogati ponudbi lahko najdete in plastične in steklene posode. Set 3 kos steklenih posod VUDISA s pokrovom iz bambusa ne sme manjkati v nobeni kuhinji ali shrambi. S prostorninami od 500 ml, 700 ml in 1000 ml je v njih na voljo veliko prostora za razdrobljena živila, pa tudi za stročnice, žita ali testenine. 

Če potrebujete bolj ekonomično in praktično rešitev, je set od 7 kos plastičnih posod za vlaganje HARLEM za Vas idealna rešitev. Posode so na voljo v različnih velikostih, od 500 ml do 1900 ml. Vanje lahko spravite vse, od kristalnega sladkorja do leče in dolgoverižnih špagetov. 

 

Ampak, kako to storiti?

 

Na policah shranjujte manj pogosto uporabljene predmete

Kako najbolje izkoristiti prostor v shrambi? Odlagalne police so odličen prvi korak, vendar je še veliko prostora za izboljšave. Z visečimi policami tik pod stropom lahko ustvarite dodaten prostor za shranjevanje, ki ga boste še posebej cenili pri shranjevanju manj uporabnega orodja, loncev ali pripomočkov v kuhinji. Tu bodo svoje mesto našli cvrtnik, toaster, praznični jedilni pribor ali domači strojček za testenine.

Vse je odvisno od dimenzij vaše shrambe, vendar Vam kot zanimivo rešitev za omejene prostore ponujamo stensko polico ASISTENT NEW. Nič ne ostane dolžna svojemu imenu, z dolžino 120 cm in globino 25 cm pa zagotavlja veliko prostora za shranjevanje. Poleg tega stranske stene ščitijo predmete pred padcem. 

Ste med tistimi, ki ste si pravkar rekli: "Res je čas, da počistim in uredim shrambo"? Vse, kar potrebujete za boljšo organizacijo, najdete na kondela.si.