Poglejmo si podrobneje: Provansalski življenjski stil

Poglejmo si podrobneje: Provansalski življenjski stil

Neskončne gredice s sivko, odlično vino, dišeč morski zrak. To je Provansa - čudovita regija na jugovzhodu Francije. Ta košček dežele na Azurni obali se je v naši državi uveljavil tudi na drug način: z edinstvenim provansalskim življenjskim stilom. Romantika, naravni materiali, pastelni toni, udobje - preprosta lahkotnost bivanja. Kaj je značilno za provansalski stil? Kako v njem kombinirati barve? In kaj je značilno za provansalski stil? 

Provansalski življenjski stil

 

Leseno pohištvo - najboljše s patino

Za provansalski stil je značilno pohištvo iz naravnih materialov - lesene omare, mize, stoli, stoli iz protja. Les je večinoma obarvan, če ima tudi patino, ste zmagali. Pogosto se uporablja tudi kamen. Kamniti tlakovci na terasi ali kamnite poti na vrtu popolnoma poudarijo romantiko provansalskega stila. 

Odličen primer provansalskega stila je naša zložljiva jedilna miza PROVANCE: z belimi nogami, na katerih sloni plošča v naravnem odtenku. Miza je dopolnjena z belimi lesenimi stoli z oblazinjenimi ali pletenimi sedeži. Na mizo postavite etažer FALL v sivkinem odtenku in ustvarili boste čudovito srce doma, ki je urejeno v provansalskem stilu. Za prebivalce Provanse je skupno kosilo navdihujoč dogodek. 

 

Provansalski življenjski stil

 

Pastelni toni: osnova provansalskega stila

Lahkotnost bivanja in življenja v provansalskem stilu zagotavljajo nežne pastelne barve. Pri tem ima glavno vlogo vijolični odtenek sivke. Ne bojte se ga uporabiti kot glavno barvo na stenah - svetle talne obloge in pohištvo v belih ali kremastih tonih bodo prostor prezračili. Svetlo modra je tudi preverjena pastelna barva za provansalski stil. 

Poleg sivke, bež in krem barve se v provansalskem stilu odlično obnese tudi zemeljsko zelena barva. Pri opremljanju poiščite trdnejše kose pohištva, saj bo nekaj masivnih kosov domu dodalo težo. Odlična izbira je lahko prostorna zelena omara PROVANCE. Zanimiva rešitev je lahko tudi odprta komoda s pletenimi košarami GINGER ali originalna kombinirana komoda SUDBURY.

 

Provansalski življenjski stil

 

Svetla tla so nekaj samoumevnega

V provansalskem stilu so svetla tla nekaj samoumevnega. Kremasta, bela s patino, bež, svetlo rjava, svetlo siva. Vse te barve lahko prostoru vdihnejo lahkotnost, ga vizualno povečajo in polepšajo. Toplota doma pa bo pripomogla pri izbiri dobro premišljene preproge. Provansalski stil je kot nalašč za preprogo PARLIN, ki združuje modro in krem barvo. Prevladuje igriv vzorec, ki spominja na modransko keramiko..

Rekli ste si: "Ali ne bi bilo lepo dodati nekaj barve svetlim tlom?" Dodatki so idealna rešitev. Na primer sivkine, svetlo modre ali zemeljsko zelene zavese bodo prostor naredile še bolj prijeten in vam olajšale uporabo žaluzij. Tu so še različna pločevinasti napisi ali slike, na katerih ne sme manjkati sivke. Ali vsaj še en cvetlični, najbolje vijolični vzorec. Kaj bi rekli našim slikam, natisnjenim na platnu s sivko? 

 

Provansalski življenjski stil

 

Cvetlični vzorec je neločljivo povezan s provansalskim stilom

V provansalskem stilu večinoma srečamo enotne barve, ki jih občasno prekine patina ali oblazinjeno pohištvo s črtastim vzorcem. Obstaja še bolj zanimiva alternativa - cvetlični vzorec. Zgoraj smo že nakazali, da ima svoje mesto v provansalskem stilu. Poleg vaz z vrezanim cvetjem, slik, nadpisov in etažerjev, je cvetje lahko tudi na fotelju. 

Fotelj s taburejem ASTRID iz naše ponudbe je igriv element, primeren za življenje v provansalskem stilu. Kremasta podlaga z nežnim vzorcem vrtnic lahko polepša vsako dnevno sobo. Ko fotelj postavite v dnevno sobo, postane oaza udobja in sprostitve.. 

Ne pozabite na žive sobne rastline v lončkih. Tudi te imajo tu svoje mesto. Če obožujete romantiko, udobje in mehko opremljene interierje, je provansalski stil pravi za Vas.

 

Iščete pohištvo in dodatke, ki Vam bodo pomagali vpeljati provansalski stil v Vaš dom? Poiščite jih na kondela.si.