ZAGOTOVLJENA dostava do božiča in ZASTONJ nad 400 €

None

Niso vse postelje enake. Poglejmo si različne tipe postelj

Sezula sem copate in skekla kopalni plašč. Takoj sem začutila svež vonj čiste pižame. Odkrila sem odejo in skočila do postelje. Takoj, ko se je moja glava dotaknila mehke blazine, sem začutila, kako me premaguje spanec. Oh, to imam rada. Ko zjutraj zapustim svojo ljubljeno posteljo, še ves dan hrepenim po trenutku, ko se bom na njej spet lahko raztegnila. Moja postelja! Lajša stres in sprošča napetost ter pomaga mojim sklepom in mišicam, da si oddihnejo.

Imate tudi vi takšen odnos s svojo posteljo? Postelja je morda najbolj priljubljeno pohištvo v našem domu. Poznate različne vrste postelj? Tukaj je kratek pregled.

Box vzmetna postelja, sivorjava TAUPE, 160 x 200, FERATA COMFORTBox vzmetna postelja FERATA COMFORT

Enoposteljna

Kot pove že samo ime, gre za posteljo, ki je namenjena eni osebi. Pogoste velikosti so 80x200 ali 90x200 cm. Nekateri prodajalci ponujajo tudi netipične dimenzije. Če iščete dodatno netipično velikost, se obrnite na kateregakoli proizvajalca pohištva. Enoposteljne postelje najdemo v otroških in študentskih sobah, pa tudi v manjših spalnicah volkov samotarjev. Enoposteljne postelje ne smejo manjkati v hostlih, penzionih, hotelih ali drugih nastanitvenih objektih, ki si prizadevajo izpolniti vse nastanitvene zahteve.

Postelja, siva, 160 x 200, MANGEPostelja MANGE

 

 

 

Enoposteljni kavč

 

 

Pohištvo, ki lahko nadomesti kavč in posteljo, spada do samostojne skupine. Svojo uporabno vrednost izkazuje predvsem v študentskih sobah ali manjših stanovanjih. Čez dan uživajte v udobju kavča z dekorativnimi blazinami, ponoči pa si zagotovite kvaliteten spanec v trdni in stabilni postelji.

 

Kovinski kavč - enojna postelja, črna, 90 x 200, ROZALIKovinski kavč - enojna postelja ROZALI

Valenda

Je tip enoposteljnega ležišča. Ima prepoznaven videz. Oblazinjenje je iz blaga, pogosto takega z vzorcem. Sestavljena je iz spodnje konstrukcije in letvenega dna, na katero je nameščena vzmetnica. Vzmetnico prekriva tkanina. Ležišča so lahko iz molitana, vzmetnic ali s „sendvič“ zgradbo in se tako prilagodijo vašim potrebam. V valendi je shranjevalni prostor in nekatere imajo tudi dodatno vzglavje ali bočna naslonjala.

Kavč/postelja s prostorom za shranjevanje, ležišče iz pene, 80 x 195 cm, EDOKavč/postelja s prostorom za shranjevanje EDO

Rastoča postelja

Gre za netipičen model enoposteljne postelje in spada v otroški svet. Je izdelana tako, da njeno dolžino upravljate po potrebi. Reče se ji tudi rastoča postelja, saj dobeseno raste skupaj z vašim otrokom.

Postelja z nastavljivo dolžino, naravna, EUNIKAPostelja z nastavljivo dolžino EUNIKA

Montessori postelja

Enoposteljna postelja brez nog. Položimo jo direktno na tla v stilu vzgojne metode po Mariji Montessori. Dvignjena konstrukcija spominja na hišo. Montessori postelje prav s svojim dizajnom podpirajo kreativnost in samostojnost otroka.

Montessori postelja, borov les, siva, GROSIMontessori postelja GROSI

Dvignjena otroška postelja

Otroška postelja, ki na prvi pogled spominja na pograd, a je vseeno le enoposteljna postelja. Gre za dvignjeno ležišče. Otrok gre v posteljo po lestvi. V spodnjem delu je prostor za igro ali shranjevanje.

Kombinirana postelja v otroški sobi, bela, FANYKombinirana postelja v otroški sobi FANY

Pograd

Se jih spomnite iz otroštva? Tudi danes jih najdemo v številnih otroških sobah. Pogradi so enostaven način, kako v sobi prihraniti prostor. Poleg tradicionalnega dvoposteljnega pograda danes na trgu najdete celo triposteljne pograde – pograde s tretjim dodatnim ležiščem ali širšim spodnjim ležiščem.

Pograd s posteljo, bela, BAGIRAPograd s postelja BAGIRA

Standardna zakonska postelja

Postelja, ki je ne uporabljajo le pari, temveč jo pogosto iščejo tudi posamezniki, ki si želijo večje udobje pri spanju, za kar je potrebna večja postelja. Standardna velikost je 160x200 cm ali 180x200 cm. Zakonske postelje se prodajajo z vzmetnicami ali brez njih in izberete lahko, ali želite kupiti dve manjši vzmetnici ali eno veliko.

Postelja Z2, 160 x 200, zlati hrast Craft/beli hrast Craft , SUDBURYPostelja Z2 SUDBURY

Francoska valenda

V obliki valende ali kavča najdemo tudi zakonske postelje. Kupec lahko izbere tip tkanine, obliko vzglavne plošče in vrsto vzmetnice. Do shranjevalnega prostora dostopate od spodaj „z nog“ ali s strani.

Zakonska postelja, ležišče iz pene, modra/vzorec, EDVIN 7Zakonska postelja, EDVIN 7

Postelja z visoko vzglavno ploščo 

Kadar rastejo naše zahteve po sodobnem slogu, raste tudi ponudba sodobnih postelj. Priljubljena postajajo visoka vzglavja. Kar zadeva material, so lahko vzglavne plošče lesene, kovinske ali oblazinjene.

Kovinska postelja z letvenim okvirjem, črna, 160 x 200, RAJANAKovinska postelja z letvenim okvirjem RAJANA

Nizke talne postelje  

Druga vrsta dizajnerske postelje je nizka postelja. V to skupino spadajo postelje z višino od 20 do 35 cm. Čeprav je postelja privlačnega videza, pa ni primerna za starejše ljudi ali ljudi, ki imajo težave s hrbtenico ali sklepi.

Postelja DantePostelja Dante

Boxspring postelja

Pravo nasprotje nizke postelje je takoimenovana boxspring postelja. Dobesedni prevod pomeni posteljo, ki je sestavljena iz škatle z vzmetmi. Prednost takšnih postelj je njihova višina, saj posteljo sestavlja več plasti vzmetnic, ki bodo poskrbele za vaš popoln spanec.

Postelja boxspring, bež, 180 x 200, ESHLYPostelja boxspring ESHLY

Postelja z osvetlitvijo ozadja  

Iščete nekaj ekstra modernega? Kaj pravite na posteljo z osvetlitvijo? Osvetlitev je vgrajena v vzglavno ploščo ali neposredno v okvir konstrukcije. RGB osvetlitev ponuja več barv. Lahko nastavite preklapljanje barv v določenih časovnih intervalih ali pa izberete barvo, ki najbolje opisuje vaše trenutno razpoloženje.

Zakonska postelja z RGB LED osvetlitvijo, črna, 160 x 200, FELINAZakonska postelja z RGB LED osvetlitvijo FELINA

Postelja z nebom

PPostelja ima dvignjeno konstrukcijo, na katero lahko pripnete zavese ali lahek baldahin. Takšna postelja že na prvi pogled obljublja čarobne sanje. Pogosto jo krasijo tudi številni ornamenti.

Kovinska postelja z ogrodjem za baldahin, črna, 160 x 200, ABENAKovinska postelja z ogrodjem za baldahin ABENA

Naše prednosti

95 % blaga je na zalogi

95 % blaga je na zalogi

Izvedite več
Dostava za nakup nad 400 Eur brezplačna!

Dostava za nakup nad 400 Eur brezplačna!

Izvedite več
100% varen nakup in možnost vračila kupnine

100% varen nakup in možnost vračila kupnine

Izvedite več
Izdelki, ki vas čakajo v primerjalniku: Primerjaj

Center za nastavitev piškotkov

  • Vaša zasebnost
  • Nujno potrebni piškotki:
  • Piškotki za učinkovitost:
  • Funkcionalni piškotki:
  • Piškotki za trženje: