Navdih za balkon: Kako na majhnem balkonu doseči slog in udobje

Navdih za balkon: Kako na majhnem balkonu doseči slog in udobje

Pomlad je najboljši čas, da polepšate svoje terase in balkone ter jih okrasite tako, da se boste počutili prijetno in udobno. Balkon je lahko odličen prostor za sprostitev, srečanje s prijatelji ali preprosto za sprostitev in uživanje na svežem zraku. Tukaj je nekaj idej, kako lahko okrasite tudi majhen balkon in ga spremenite v prijeten in eleganten prostor.
 

 

1. Vse staro z balkona mora oditi

Preden začnete opremljati balkon, z njega odstranite vse nepotrebne stvari. Na voljo mora biti dovolj prostora za sedenje, cvetje in morda tudi mizo. Če imate na balkonu stvari, ki vam veliko pomenijo, jih poskusite prenoviti in ponovno uporabiti. Pri čiščenju priporočamo uporabo učinkovitih čistil za dom.

 

2. Izbira sedežev za majhen balkon

Izbira pravega sedeža je pomemben element za ustvarjanje udobja na balkonu. Za majhne prostore je pomembno izbrati primerne stole ali klopi, ki ne zavzamejo veliko prostora in so udobni za sedenje. Za balkon izberite elegantne stole iz kovine in ratana, ki jih dopolnjuje podstavek za noge. Našli boste tudi mizo, na katero lahko postavite svojo poletno pijačo ali obrok.

 

3. Prinesite von vaše rastlince

Cvetje je lep in enostaven način za poudarjanje balkona. Izberite cvetje po svojem okusu in glede na prostor, ki ga imate na voljo. Za majhne balkone so idealni viseči sadilniki ali stenske police, na katere lahko postavite rastline. Majhen balkonski rastlinjak ali stojalo za rože bo prav tako lepo videti na balkonu.
 

 

4. Izberite svojo paleto in se je držite

Če želite eleganten in stilski balkon, izberite barve, ki se med seboj dopolnjujejo. Odločite se za eno ali dve krepki barvi, ki ju boste uporabili za povečanje kontrasta in barv. Priporočamo, da sedežno garnituro ali police prilagodite eni osnovni barvi, na primer beli, krem ali sivi.

 

5. Blazine in odeje bodo poskrbele za pravo vzdušje

Blazine in odeje so odlični dodatki za polepšanje balkona. Izberite barvite ali okrašene blazine in odeje, da spremenite splošno vzdušje in balkonu dodate kanček svoje osebnosti.
 

 

6. Prostora za shranjevanje ni nikoli dovolj

Odeje, blazine in druge dodatke lahko shranite v škatle za shranjevanje na balkonu, da jih zaščitite pred vremenskimi vplivi. Prostor za shranjevanje na balkonu lahko uporabite tudi za odlaganje nepotrebnih stvari iz stanovanja. S klopmi s prostorom za shranjevanje ali vrtnimi škatlami boste pridobili dodaten prostor za shranjevanje. 
 

 

7. Postavite luči

Luči ustvarjajo prijetno vzdušje tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Na balkonu jih lahko obesite na stene, strop ali ograjo. Za pravo čarobnost poskrbijo družine svetilk, ki so raztresene po tleh.
 

 

8. Priročna strežba na balkonu

Če želite uživati v pravem udobju na balkonu, bodisi sami ali s prijatelji, ne morete brez osvežilnih pijač in okusnih prigrizkov. Za lažje prenašanje pijač na balkon dodajte praktične dodatke, kot so pladnji, vrči ali kozarci za poletne pijače.
 

 

S temi preprostimi nasveti boste imeli čudovit balkon ne glede na njegovo velikost, ki bo hitro postal vaš najljubši prostor za sprostitev in počitek. Ne bojte se eksperimentirati z barvami ali okraski. Z malo truda in ustvarjalnosti lahko ustvarite prijeten in eleganten balkon, pripravljen za dolge poletne večere.