Nasveti za ljubitelje knjig - kam z vsemi temi knjigami?

Nasveti za ljubitelje knjig - kam z vsemi temi knjigami?

Nova knjiga priljubljenega avtorja, nasvet prijatelja, navdih na seznamu uspešnic, privlačen naslov, neustavljiva naslovnica. Vsak dan se lahko pojavi razlog za nakup nove knjige - znova in znova. Pa tudi sam nakup je v večini primerov lahek. Težko se je upreti, čeprav s police žalostno gleda šest novih knjig, ki se jih še niste imeli priložnosti dotakniti. Takšno je življenje strastnega bralca. Ne glede na to, ali ste knjižni molj ali samo iščete navdih, kako shraniti knjige, smo za Vas pripravili nekaj nasvetov. 

Nasveti za ljubitelje knjig

 

Regal, na katerem ne bodo samo knjige

Namesto dnevnega regala naj v dnevni sobi prevladujejo slike. Tako sta lahko videti dve vrsti regala KILIS – večji regal s petimi policami in manjši regal s tremi policami. Postavite oba dela skupaj in ustvarite zanimivo kaskado, ki bo postala glavna dekoracija Vaše dnevne sobe. Kako to storiti? 

Večji regal KILIS TIP 2 je visok 180 cm in ponuja veliko prostora v petih nadstropjih, vsako z nosilnostjo 10 kg. Za knjige, pa tudi za sobne rastline, fotografije, vaze, steklene izdelke, sklede, kozarce, karkoli. Prefinjena barvna shema - bela kovinska konstrukcija in lesene police - zahteva bogatejše barvne kombinacije za shranjene knjižne zaklade. 

S kombinacijo regalov KILIS TIP 1 in TIP 2 boste imeli veliko prostora za shranjevanje knjig, ki ga lahko dopolnite s plezajočimi sobnimi rastlinami, uokvirjenimi fotografijami ali belo keramično vazo s posušenimi travami. Poskusite se posvetiti tudi prostemu prostoru: na primer pustite prostor med knjigami in vazo. Negativna površina na regalih zagotavlja zračnost in lahkotnost bivanja.

Na enak način porazdelite knjige v več skupin z manjšim številom kosov. Namesto tega se osredotočite na razvrščanje naslovov po barvah: knjige z belimi platnicami skupaj, knjige z modrimi platnicami skupaj. Ne pozabite, da je to prevladujoči element prostora, zato mu posvetite več časa kot preprosti knjižni polici. 

 

Nasveti za ljubitelje knjig

 

Rohová knižnica ušetrí množstvo priestoru

Kako urediti veliko knjig v manjši sobi? Ne glede na to, ali gre za spalnico, kabinet, dnevno ali otroško sobo, izkoristite prostor v kotu. Pogosto so to vogalni prostori, ki jih ne izkoristimo, ker ne vemo, kako, čeprav so odlični za ustvarjalne rešitve.

Ena od teh ustvarjalnih rešitev je naš kotni regal KLOE 1, visok 188 cm. Zagotavlja dovolj prostora za shranjevanje tudi za najbolj strastne bralce. Ponuja pa še eno zanimivo rešitev: po potrebi, na primer ob selitvi v manjšo sobo, ga lahko spremenite v "navadni" regal. Zato ni nujno, da je vedno v kotu, ampak ga lahko postavite na sredino sobe ob steno. 

Čeprav lahko pri nas regal KLOE 1 najdete v treh barvah - beli, hrast sonoma in hrast artisan, Vam priporočamo, da pri uporabi kot knjižni regal izberete belo barvo. To je odlična osnova za neskončne barve, odtenke in vzorce, ki jih imajo Vaše knjige. 

 

Nasveti za ljubitelje knjig

 

Regal, s katerim lahko vizualno pregradite prostor  

Ni nujno, da knjižnica služi le kot knjižnica. Kakšno drugo funkcijo lahko opravlja? Tako lahko na primer odlično razdeli prostor na več območij: v dnevni sobi lahko knjižna omara med drugim ločuje dnevni in delovni prostor. Za to nalogo je kot ustvarjen naš 97 cm visok regal BENITO

Vendar to ne bo "berlinski zid". Zasnova regala BENITO ima palične elemente in 27,5 cm visok razmik med posameznimi policami. Zaradi tega bo predelna stena dovolj zračna in ne bo ovirala kompaktnosti dnevne sobe. 

Poleg knjig lahko dodate tudi druge elemente, kot so skleda za sadje, škatla za nakit, revije ali spominki s počitnic. Svetujemo Vam, da na vrhu regala BENITO poskusite ustvariti nekakšno zeleno steno iz sobnih rastlin. Ta predelna stena se bo povečala za 50 cm in zagotovila še boljši občutek zasebnosti v delovnem prostoru dnevne sobe. 

 

Nasveti za ljubitelje knjig

 

Knjige v zraku? Stenska polica je rešitev! 

Imate knjige, ki ste jih prebrali že tolikokrat, da poznate ne le konec, ampak tudi dekliški priimek glavnega junaka? Shranjujte jih tam, kjer ne bodo tako pri roki, vendar boste lahko prostor kar najbolje izkoristili - na stenski polici. 

Za knjižne police priporočamo, da izberete tiste, ki nimajo stranskega roba - nanje lahko brez težav naslonite knjigo. Seveda lahko police brez robov uporabljate tudi kot knjižnico: preprosto na njih položite knjige. Bela stenska polica Bela stenska polica FIERA s petimi odprtimi predali za shranjevanje je odlična rešitev za vsakega ljubitelja knjig. 

Za večjo zračnost se ponovno poigrajte s količino knjig na kupu, njihovim shranjevanjem in odprtostjo prostora ali drugimi dodatki, kot so rastline, budilka ali fotografije. 

 

Nasveti za ljubitelje knjig

 

Zgradite si lastno knjižnico, v kateri se boste lahko sprostili 

Kombinacija visokega širšega in ožjega knjižnega regala je lahko zanimiva možnost: širši regal postavite pokončno, ožji postavite ob strani, ju potisnete skupaj in nenadoma dobite sedežno podlago. Preprosto položite blazine na vrh ležečega knjižnega regala, naslonite hrbet na višji knjižni regal in že lahko začnete brati. 

Prednost je tudi v tem, da je nosilnost ležečega regala neomejena - police nimajo možnosti, da bi počile. Kaj pravite na to rešitev? Večji regal, ki bo uporabljen kot naslonjalo, je lahko na primer odprti regal RIOMA NEW TIP 3 v čudoviti grafitni barvi. Dopolnite ga z regalom RIOMA TIP 1 v isti barvi, vendar ne pozabite, da ga bo treba podaljšati, če ga nameravate uporabiti za sedenje. Knjižnico napolnite s knjigami, jo omehčajte z udobnimi blazinami in hura, čas za branje. 


Náš tip: Ali vam je ostalo še nekaj knjig, ki niso prišle v knjižnico? Imamo odličen nasvet, kam jih lahko postavite - okenska polica! To lahko storite brez kakršne koli naložbe. Če imate dovolj široko okensko polico, postavite 4, 5, 6, 7 knjig ob steno. Na razdaljo od knjig postavite skledo s sadjem, doprsni kip ali sobno rastlino. 

 

Če knjige barvno uskladite z dodatki, bo Vaš dom dobil novo mojstrovino. Ta rešitev bo odlična v dnevni sobi brez zaves, ki bi lahko po nepotrebnem zasenčile Vašo novo dekoracijo. 

Knjižne omare, police, knjižne police, preprosto vse, kar ni samo za Vaše knjige, lahko najdete na naši spletni strani kondela.si