Na gugalnici je svet lepši. Kakšna gugalnica se prilega vašemu vrtu?

Na gugalnici je svet lepši. Kakšna gugalnica se prilega vašemu vrtu?

Gugalnica ima blagodejne učinke na naše telo in misel. Predstavite si tisti čudovit kotiček za oddih na vašem vrtu, ki mu vlada udobna gugalnica. V njej uživa cela družina. Otroci se veselijo tistega nepopisljivega občutka, ko letijo višje in višje, odrasli uživajo v trenutkih, ki jih preživijo s svojimi najbližjimi ali pa si privoščijo oddih v samoti in zasebnosti. Gugalnica zato ne bi smela manjkati na nobenem vrtu. Veste, katera bi se prilegala vašemu?  


Ne le za na vrt

Pod imenom „gugalnica“ se skriva nekaj različnih tipov tega priljubljenega pohištva. Nekatere gugalnice so pritrjene na kovinsko konstrukcijo, ki je montirana v zemljo. Druge lahko obesimo na veje dreves. Potem so tukaj „družinske“ gugalnice, ki so širše in jih kupimo skupaj s stojalom in pogosto tudi s streho. Streho boste cenili v primeru močnega sonca ali kadar vas preseneti rahel dež.

Z gugalnicami pogosto povezujemo pridevnike, kot so „zunanja“, „vrtna“, „eksterierna“. Vendar pa lahko te gugalne stole in klopi uporabimo tudi na pokritih terasah ali v interierih. Pokazali vam bomo nekaj predlogov za ustvarjanje relaksacijskega zunanjega kotička tudi pri vas doma.

Vrtna gugalnica, siva, VARELA Vrtna gugalnica VARELA

Vrtna gugalnica je idealen prostor za romantične trenutke s partnerjem. Kovinska konstrukcija zagotavlja večjo nosilnost, zato lahko na njej udobno sedi več oseb hkrati. Gugalnica s streho je primerna predvsem za na odprte terase ali vrtove, kjer imata streha ali senčnik največjo uporabno vrednost.

Vrtna gugalnica, črna, ABEA Vrtna gugalnica ABEA

Imate na vrtu drevesa, ki se še spominjajo časov vaših pradedkov in babic? Uporabite jih. Njihove veje so dovolj trdne in odporne, da lahko nanje povesite kovinsko ali leseno gugalnico. Takšne gugalnice povesimo s pomočjo verig ali močnih vrvi, ki gugalni klopi zagotavljajo primerno nosilnost. Dolžino verig ali vrvi lahko po potrebi prilagodite.


Zelo priljubljeni so viseči gugalni sedeži, ki imajo sedalo v obliki jajčke. Kadar nanj sedete, se počutite varno. Občutek imate, da vas gugalnica objema. Postavite jo lahko na primer k zapuščenemu drevesu, kot je to prikazano na našem primeru. Neuporabljen kotiček na vašem vrtu naenkrat pridobi povsem drug karakter.


Viseče gugalne „jajčke“ ne rabijo stati nekje na samoti. Dobro izpadejo tudi kot del garniture za sedenje na vrtu. V trenutkih oddiha se zagugate, med skupinsko večerjo nanjo sedete k vrtni mizi, ali pa si na vrtnem sedežu ustvarite intimen večer s partnerjem.

Viseči stol, črn in rjav, BUNGY Viseči stol BUNGY

 

Gugalni stol lahko postavite tudi na pokrito teraso, v dnevno sobo ali katerikoli drug prostor. Pridajte še ostale trendovske in praktične elemente, kot so sedalna vreča, preproga, kavč ali sedežna garnitura. Dovolj je že dodati nekaj zelenih rastlin in v kotičku za oddih boste lahko uživali sami ali s prijatelji.

 

Viseči stol, rjava/kremna barva, KALEA NEW Viseči stol KALEA NEW

Imate na vrtu potoček, jezero ali fontano? Ustvarite si kotiček za oddih z visečo gugalnico prav tam. Nič ni lepšega kot sprostitev med cvetlicami in rastlinami v kombinaciji z zvoki žuborenja vode.

Viseči stol, siva/črna/rjava, NEUL Viseči stol NEUL

Povežite dve gugalnici - tradicionalno gugalnico s streho in viseč gugalni sedež. To je dobra rešitev za veččlansko družino ali v primeru, da imate pogosto obiske. Na vaši terasi se tako lahko sprošča več ljudi naenkrat.

Viseči stol, naravna/črna/siva, GABE Viseči stol GABE

Ne pozabite svojega kotička za oddih okrasiti s čudovitimi dekoracijami. Ni potrebno, da bi jih bilo veliko. Tudi tukaj velja izrek „manj je več“. Uporabite na primer bambusove svetilke, ki bodo zvečer vašemu oddihu dodale tisto pravo atmosfero. Za okrasitev gugalnice lahko uporabite tudi viseče svetilke, ali pa z njimi okrasite ograjo, zimzeleno rastlino ali drevo.

Gulanica Dalvea New Gulanica Dalvea New

Dvosed ali takoimenovan double sedež boste cenili zaradi njegovih razkošnih dimenzij. Postavite ga lahko v eksterier ali pa tudi interier. Uživajte na njem s partnerjem ali partnerko, takšnemu trenutku oddiha se je nemogoče upreti. Sedež je oblikovan tako, da vzdrži tudi večje obremenitve, vendar ljub temu ohranja tudi svojo stabilnost in udobje.

Viseči gugalni naslanjač z resicami, bela, DELUS Viseči gugalni naslanjač z resicami DELUS

 

Še en čudovit predlog, kako viseči stol vključiti tudi v opremo interierjev. To zahteva minimalen napor, še manj financ, takšna rešitev ni draga in je zato dostopna vsakomur. Zelo priljubljen dodatek so dekorativne blazine, kar se je izkazalo tudi v tem primeru. Blazine dopolnjujejo priročna mizica, svečnik in rastlina v cvetličnem loncu.

 

Viseči stol, starinsko roza, OFRAME Viseči stol OFRAME

Viseči gugalni stol lahko mirno namestite tudi v spalnico. Prav spalnico dojemamo kot prostor, ki je povezan z največjo intimnostjo. Če želite uživati v počitku v zasebnosti, je spalnica za to idealen prostor.

Viseči stol, bela, AMADO 2 NEW Viseči stol AMADO 2 NEW

Še ena eksterierna kompozicija. Tokrat v stilu Hygge. Hygge stil je način življenja, ki je razširjen in popularen v skandinavskih krajih, predvsem na Danskem. Gre za to, da bi se osredotočili na malenkosti in zmogli uživati v vsakem trenutku. Hygge je povezan s svečkami, svetilkami in krzni, kar se vidi tudi na tej sliki.

Viseči gugalni stol, bel/barvne črte, LINDO NEW Viseči gugalni stol LINDO NEW

Pa se vrnimo spet nazaj na vrt. To je primer, kako preprosto povesiti viseči stol na veje dreves. Viseči sedeži iz blaga so udobni, odlikuje jih trdnost in visoka nosilnost. Prednost je, da jih lahko kupite v kakršnikoli izvedbi in kakršnikoli barvi.

Viseči gugalni stol, rdeč, KLORIN NEW KIDS CACOON HAMMOCK Viseči gugalni stol KLORIN NEW KIDS CACOON HAMMOCK

Velik gugalni sedež v stilu „cacoon hammock“. Sedež ima prostorno notranjost, ki je dovolj velika za več ljudi. To je idealna rešitev za otroške sobe. Otroci bodo ta sedež oboževali. To je tudi popolno mesto za branje pred spanjem ali za različne igre z vašimi najmlajšimi.

Viseča mreža, bela, ATIKA - dvojna Viseča mreža ATIKA - dvojna

K gugalnicam spada tudi gugalna viseča mreža. Kaj pravite na tole mrežo Atika? Glede na dimenzije spada med double mreže, do katerih lahko mirno in varno ležeta dva. Prednost je, da jo lahko povesimo med dve drevesi. Če imate v gozdu svoje priljubljeno mesto ali jaso, kamor pogosto in radi hodite z družino in prijatelji, med vašo opremo ne bi smela manjkati takšna mreža.

Mreža Evana New Mreža Evana New

ugalno visečo mrežo lahko uporabite kjerkoli, pa najsi gre za vrt, teraso ali interier. K mreži je možno dokupiti stojalo, ki reši vaš problem s tem, na kaj mrežo pritrditi. Uživajte v sončnih žarkih, saj je dokazano, da sonce iz nas dela lepše in srečnejše ljudi.