Korona in bivanje. Kaj se je v času pandemije v naših gospodinjstvih spremenilo?

Korona in bivanje. Kaj se je v času pandemije v naših gospodinjstvih spremenilo?

Nič več ni tako, kot je bilo nekoč. To so besede, ki so v preteklem letu priletele iz ust skoraj vsakogar od nas. Korona ni spremenila le naših življenj, temveč tudi naše dojemanje in prioritete. Prisiljeni smo se prilagoditi novim pravilom. Da bi se s to situacijo kar najbolje spoprijeli, smo se osredotočili na naše domove, v katerih je nastalo nekaj sprememb. Kako je korona spremenila naša gospodinjstva?

Home office

 

V življenju delovno aktivnih ljudi je morda največja sprememba bila prehod na home office. Mnoge firme so svojim zaposlenim nudile to vrsto dela, da bi zmanjšale hitrost prenosa virusa.

Home office, kot naznačuje že sam naziv, je ustvarjanje pisarniškega prostora pri nas doma. Temu rečemo tudi delo na domu, delo z doma ali domače delo. Da bi k svojim delovnim obveznostim in nalogam lahko pristopali odgovorno in stoprocentno, so si mnogi z nas doma ustvarili lasten delovni kotiček. Izbrali smo prostor v dnevni sobi, spalnici ali celo v kuhinji, kamor smo namestili pisarniško mizo. Razgledali smo se po primernem pisarniškem stolu in regalu ali policah, kamor lahko položimo delovne dokumente in ostale stvari, ki jih potrebujemo pri delu.

Pisarniški stol, zelena/bela, TAXIS Pisarniški stol TAXIS

Namig: Če iščete primerno delovno mizo za vašo domačo pisarno ali kvaliteten ergonomski pisarniški stol, si oglejte našo ponudbo pisarniškega pohištva.

Računalniška miza, barva betona/mat bela, ANDREO Računalniška miza ANDREO

Otroški kotiček

Sistem dela pa se ni spremenil le odraslim, tudi otroci so se morali naučiti delovati z doma. Učenje na daljavo nas je prisililo v oblikovanje delovnega prostora za otroke, kjer se lahko preko kamere povežejo s sošolci in učitelji, napišejo domače naloge ali delajo na projektih. Do otroških dob smo pridali novo pisalno mizo in nov stol. Tisti, ki jih omejuje velikost prostora, so se odločili za kombinirani multifunkcijski pograd, ki združuje posteljo, mizo in razne regale.

Kombinirana večnamenska postelja, sivo/bela, SUN Kombinirana večnamenska postelja SUN

Namig: Pohištvo za otroško sobo? V naši ponudbi najdete kvalitetno pohištvo, s katerim opremite delovni kotiček za vaše otroke.

Prilagodljiv stol z oporo in pasi, siva/bela, ANAIS Prilagodljiv stol z oporo in pasi ANAIS

Zábava

Odgovorno ostajamo doma. To pa ne pomeni, da se ne moremo zabavati. V tem obdobju so na svoj račun prišli ljubitelji računalniških iger. Novica na trgu pohištva so igralni stoli z LED osvetlitvijo ali celo z zvočniki za boljšo igralno izkušnjo.

Stol Zopa

Namig: Igralni stol, ki bo prinašal le zabavo? V naši sekciji igralnih stolov ponujamo nekaj različnih modelov.

Domača masaža

Določene omejitve so nas prikrajšale za kvalitetno masažo pri profesionalnem maserju ali fizioterapevtu. Kdor dnevno sedi za računalnikom, dela fizično ali psihično zahtevna dela, mora vsake toliko sprostiti zategnjene mišice in povečati cirkulacijo krvi. Dandanes obisk pri maserju več ni tako enostavna stvar. Če ne more Mohamed h gori... Tako se je v naših dnevnih sobah pojavil masažni stol. 15 minut dnevnega sedenja v masažnem stolu in človek se počuti kot prerojen.

Raztegljiv masažni stol, siva tkanina, LAMBERT Raztegljiv masažni stol LAMBERT

Namig: Domača masaža v udobju vašega doma? Izberite si iz naše široke ponudbe masažnih stolov.

Ljubezen gre skozi želodec

V preteklih mesecih, ko je bilo naše gibanje omejeno in smo ostajali doma, je ljubezen preprosto cvetela. No, ne rečemo zastonj, da gre ljubezen skozi želodec. Omejene možnosti prehranjevanja v restavracijah so v marsikaterem z nas prebudile šefkuharja ali glavno kuharico. Svoje kuhinje smo opremili s kvalitetnimi kuhinjskimi aparati, s katerimi kuhanje postane zabava in ne le enolično vsakdanje opravilo. Kuhinjski roboti, mikserji, toasterji ali grelniki vode in ostali aparati so postali nenadomestljiv del naše kuharske opreme. Stare komplete loncev in nožev smo nadomestili z novimi, iz kvalitetnih materialov, ki jih je enostavno tudi barvno uskladiti s kuhinjsko opremo.

 

Namig: Se pripravljate na kuhanje? Pomagajte si z enim od naših kuhinjskih aparatov.

 

Kuhinjski roboti

Naš dom se blešči od čistoče

Prej za to nismo imeli časa, danes ga imamo na pretek. Mnogi so začeli z globinskim čisčenjem svojih domov. Ugotovili smo, da imamo primanjkljaj shranjevalnih prostorov za oblačila, obutev, športno opremo in igrače. Naše domove so napolnile omare in regali , da bi lahko vse naše stvari našle svoje mesto.

Omara s policami, hrast sonoma, ADELI Omara s policami ADELI

 

Namig: Regali, police, knjižnice. Tudi to najdete v naši ponudbi pohištva za dnevno sobo. Vse to skrijte za zaprtimi vrati. V ponudbi imamo različne izvedbe garderobnih omar.

 

 

Vrt kot otroško igrišče

 

Dotlej srečevanje otrok na igralih in javnih igriščih ni bilo nič nenavadnega. Danes se trudimo, da bi otroci ostajali doma, vendar pa si po drugi strani želimo, da bi imeli možnost gibanja na svežem zraku. Naši vrtovi so se spremenili v zabaviščne parke. Na njih so zrastli trampolini in vrtne hišice, ki spodbujajo otroško igrivost in domišljijo.

Vrtne hiške za otroke

Namig: Imate v planu nakup otroške vrtne hiške? Različne izvedbe, različne oblike, kvalitetni materiali – vse to najdete v naši ponudbi.

Čas za rekonstrukcijo

Mnogi so obvezno ostajanje doma izkoristili za rekonstrukcijo, ki so jo odlašali nekaj let. Statistično med najpogostejše rekonstrukcije spada rekonstukcija kopalnice. Nove ploščice je potrebno uskladiti z novim kopalniškim pohištvom. Staro pohištvo smo zamenjali za novo, modernejše, z zagotovljeno dolgo življenjsko dobo.

Kopalnice Toskana

Namig: Načrtujete rekonstrukcijo kopalnice? Moderno kopalniško pohištvo iz naše ponudbe se bo prilegalo vašim idejam o sanjski kopalnici.

Košara za perilo Melvin

Korona je z nami že več kot leto. Bodimo odgovorni in dodržujmo pravila. Ustvarimo si udobje v svojih domovih in preživimo kar največ časa s svojimi najbližjimi. Ker na koncu le ti trenutki resnično štejejo!