None

Kako urediti dnevno sobo: Ne delajte teh napak!

Dnevna soba je srce vsakega doma. Opremljanje dnevne sobe je pomembno za ustvarjanje prijetnega in udobnega vzdušja, vendar pogosto delamo nekaj pogostih napak, ki lahko negativno vplivajo na videz in funkcionalnost tega prostora. Zato bomo v tem blogu povzeli 7 najpogostejših napak pri opremljanju dnevne sobe in vam svetovali, kako se jim izogniti.

Blog_7 najvacsich chyb v obyvacke-1.pngSedežna garnitura, ALVARO

 

1. Opremljanje brez načrta

Ena največjih napak je, da ne načrtujemo prostora v dnevni sobi. Pohištvo in okraske pogosto kupujemo, ne da bi natančno preučili njihove mere. Pomembno je, da razmislite, kako želite uporabljati prostor, in ustvarite načrt, ki upošteva ergonomijo in udobje. Pred nakupom pohištva izmerite prostor in naredite načrt. Tako si boste lahko ustvarili predstavo o tem, kaj se bo prilegalo v prostor.

 

2. Barvni kaos

Pogosta napaka je tudi uporaba neusklajenih barv. Dnevna soba mora imeti enoten barvni koncept, ki ustvarja harmonijo in ravnovesje. Preden začnete opremljati, izberite barvno paleto in se je držite. Uporabite različne odtenke istih barv ali kombinirajte kontrastne barve, vendar preudarno.

Blog_7 najvacsich chyb v obyvacke-9.pngPohištvo za dnevno sobo TRIO

 

3. Neustrezna postavitev pohištva

Zaradi nepravilne postavitve pohištva je lahko dnevna soba videti nepraktična in neudobna. Pomembno je, da upoštevate tok gibanja in pohištvo postavite tako, da ustvarite naravne cone za sedenje, sprostitev in komunikacijo. Poskusite ustvariti intimne in funkcionalne prostore ter ne pozabite na veliko prostora za sprehajanje.
 

 

4. Preveč okraskov

Dnevno sobo je zelo lahko prepolniti z nepotrebnimi okraski. Osredotočite se na estetski in prijeten videz. Izberite nekaj prevladujočih kosov pohištva in dodajte nekaj okrasnih elementov, ki poudarijo vaš slog. Manj je več, zato je pomembno, da okraski dopolnjujejo prostor, namesto da ga zapolnjujejo.
 

Blog_7 najvacsich chyb v obyvacke-4.pngPreproga, zlata, 140x200, DELAND

 

5. Malo svetlobe

Svetloba je ključni element, ki vpliva na vzdušje v prostoru. Uporabite kombinacijo naravne in umetne svetlobe. Izberite bele zavese, ki prepuščajo veliko dnevne svetlobe, in jih dopolnite z osrednjo osvetlitvijo v obliki visečega lestenca. Za še bolj prijetno vzdušje dodajte talne ali namizne svetilke.
 

 

6. Neustrezna postavitev televizorja

Televizor je običajno osrednji element vsake dnevne sobe, zato je pomembno razmisliti o njegovi postavitvi. Ne postavljajte ga previsoko ali prenizko. Najbolje je, če je televizor v višini oči, ko ga gledate z mesta, kjer sedite. Prostor med kavčem in televizorjem lahko zapolnite s kavno mizico.
 

Blog_7 najvacsich chyb v obyvacke-5.pngPohištvo za dnevne sobe INEM

 

7. Dnevna soba brez osebnosti

Svojo osebnost izražate tudi v dnevni sobi. Pomanjkanje osebnega stika pri opremljanju povzroča hladno in sterilno vzdušje. V dnevno sobo dodajte osebne poteze, kot so družinske fotografije, slike, spominki ali umetniška dela, ki vas navdihujejo. Tako boste v dnevni sobi ustvarili edinstveno in prijetno vzdušje.
 

Blog_7 najvacsich chyb v obyvacke-6.pngArt-deco dvosed NOBLIN

 

Opremljanje dnevne sobe je lahko zabaven proces, vendar se je treba izogniti nekaterim pogostim napakam. Načrtovanje prostora, kombiniranje barv, ustrezna postavitev pohištva, dekoriranje z občutkom, zadostna osvetlitev, ustrezna postavitev televizorja in osebni pristop so ključni elementi za ustvarjanje privlačne in funkcionalne dnevne sobe. Bodite ustvarjalni, hkrati pa pazite na ravnovesje in udobje. Z upoštevanjem teh načel boste ustvarili dnevno sobo, ki bo navdušila s svojo eleganco in prijetnim vzdušjem.

CTA _sektorový nábytok-2 (1).jpg

Naše prednosti

95 % blaga je na zalogi

95 % blaga je na zalogi

Izvedite več
Dostava za nakup nad 400 Eur brezplačna!

Dostava za nakup nad 400 Eur brezplačna!

Izvedite več
100% varen nakup in možnost vračila kupnine

100% varen nakup in možnost vračila kupnine

Izvedite več
 • Jezik
 • Izdelki, ki vas čakajo v primerjalniku: Primerjaj

  Center za nastavitev piškotkov

  • Vaša zasebnost
  • Nujno potrebni piškotki:
  • Piškotki za učinkovitost:
  • Funkcionalni piškotki:
  • Piškotki za trženje: