Darilo ob vsakem nakupu nad 200 €

None

Kako izbrati pravo barvo preproge? Temna ali svetla, preproga lahko vpliva na celoten izgled prostora

Da bi izgledala razkošno... Da bi prostor deloval bolj prijetno... Da ne bi bilo pusto in dolgočasno... Ne rabi sijati v vseh barvah... Kakšen naj bo vzorec... To so le nekatera od mnogih vprašanj, ki se nam porajajo pri nakupu preproge. Vsak od preproge v prostoru zahteva nekaj drugega. Če ne veste, za kakšno barvo preproge se odločiti, vam prinašamo kratek povzetek tega, kako barva preproge vpliva ne le na izgled prostora, temveč tudi na naše počutje.

preproga-trixy.pngPreproga Trixy

Stavite na nevtralno barvo preproge


8 z 10 notranjih oblikovalcev priporoča preprogo v nevtralni barvi. . Siva, bela, rjava. Preproga v tem primeru ni najpomembnejši element prostora, temveč prostor le dopolnjuje in vanj prinaša občutek udobja. Prednost nevtralne barve je v tem, da lahko z njo enostavno uskladite katerokoli ostalo pohištvo in dodatke za dom. Če se vam čez nekaj časa vaša trenutna oprema ne bo več zdela zanimiva ali privlačna, jo zamenjajte, preprogo v nevtralni barvi pa lahko ohranite. Odlično se bo prilegala tako h klasičnemu kot tudi modernemu pohištvu.

Preproga, kapučino barve, 80 x 150, BOTANPreproga BOTAN

Temne preproge in preproge z vzorci

Takšne preproge so primerne za prostore, kjer se pogosto hodi. Predprostor, hodnik, jedilnica, kuhinja ali dnevna soba – gre za prostore, kjer se giblje veliko ljudi. Izrabljenost ali umazanija se na temni preprogi ali preprogi z vzorcem ne pozna tako hitro. To je tudi dobra izbira za družine z malimi otroci ali domačimi živalmi.

Preproga, bordo, 80 x1 50, LUMAPreproga LUMA

Svetla preproga za v spalnico

Preproga v svetlih barvah je idealna za spalnice ali prostore, ki potrebujejo več svetlobe. Prostor bo po izgledu večji, lahkotnejši in zračnejši. Med atraktivne svetle odtenke spadajo bela, smetanova, sivorjava taupe, peščena ali luksuznejša srebrna.

Kosmatinec, snežno bela, 80 x 150, AMIDAKosmatinec AMIDA

Razjasnimo si barve

Siva

Sive preproge še danes spadajo med najpriljubljenejše. Siva spada med nevtralne odtenke, zaradi česar je preproga uporabna v vsakem delu doma. Na takšni preprogi pride do izraza minimalistično pohištvo, leseno pohištvo, v prostorih v industrijskem slogu dopolni steno iz surovega materiala. Sivo je mogoče dobro kombinirati z vsemi ostalimi odtenki in predvsem z rumeno, mornarsko modro, belo ali sijoče rdečo ustvari očarljiv kontrast.

Preproga, siva, 80 x 150, KAVALAPreproga KAVALA

Rdeča

Rdečo preprogo lahko dojemamo na dva različna načina. Deluje žareče in energično ali pa, nasprotno, toplo in romantično. Izstopa na nevtralnih tleh ali v kombinaciji s stenami nežnejših barv. Svojo vlogo izpolnjuje predvsem v otroški sobi ali igralnici, kjer spodbuja dejavnost, igro in kreativnost. Vpadljivost rdeče barve zmehča pravilno izbrana osvetlitev s toplo, rumeno svetlobo.

Zelena

Preproga v zeleni barvi deluje energično in sveže, če izberete bolj vpadljiv odtenek. Pomirjujoče zelene barve so smaragdna, temnozelena ali odtenek trave. Zelena v tem primeru pomirja in stimulira naše zaznavanje. Zelena preproga je zato idealna za dnevne sobe, spalnice in otroške sobe. Dobro jo je mogoče kombinirati z naravnimi lesnimi odtenki, z belo, rožnato ali celo temnomodro barvo.

Preproga, zelena/siva/črna, 80x150, PEBBLE TIP 1Preproga PEBBLE TIP 1

Rjava

V obliki mehke preproge z dolgimi vlakni lahko izgleda zelo razkošno. V tem primeru imate na voljo širok spekter odtenkov od zemeljske preko bež do smetanove barve. Rjava dobro skriva znake obrabe in nečistoče. Rjavo preprogo je mogoče uporabiti v vseh prostorih od dnevne sobe, spalnice, predsobe, kuhinje in do tehničnih in delovnih prostorov.

Modra

Modra preproga na eno stran pomirja in na drugo deluje hladno in neosebno. Z modro barvo težje ustvarite dom, poln topline. Obstajajo odtenki, s katerimi je to enostavneje. Za stene izberite nevtralni odtenek, najraje belo, ki uravnoteži vtis modre. Modra je idealna za spalnice, dnevne sobe in kopalnice.

Preproga, turkizna, 80 x 150, ARUNAPreproga ARUNA

 

 

 

Črna

 

Obstaja mit, da so na črni preprogi madeži najmanj vidni. To je le delno resnično, saj je to odvisno od materiala, dolžine vlaken in tudi od odtenka črne barve. Najbolj izstopa v prostorih s svetlimi stenami in s pohištvom ali dodatki v izrazitih odtenkih. Soba bi morala imeti dovolj dnevne naravne svetlobe. Opremite jo s svetilkami , zelenjem in rastlinami.

 

Rožnata

 

Rožnato imajo radi otroci, predvsem deklice. Rožnata preproga v dekliški sobi ni nič neobičajnega. Če izberete pravi odtenek, lahko takšna preproga izstopa tudi v spalnici, dnevni sobi ali kopalnici. Starorožnata, koralna in nežnejši odtenki so odlična rešitev za te, ki bi si želeli rožnato preprogo, vendar ne bi želeli prekoračiti meje znostnosti. Tak prostor deluje sofisticirano in ekstra moderno. Kombinirajte jo z zeleno, temnorjavo, temnovijolično, modro, črno in belo.

Preproga, roza, 80 x 150, MARION TIP 3Preproga MARION TIP 3

Bela

Bela preproga je najbolj nagnjena k umazaniji, vendar pa ponuja veliko možnih kombinacij z izstopajočim pohištvom, dodatki in dekoracijo. Deluje elegantno in razkošno. Bodite pa previdni, da v sobi ne bi bilo preveč bele. Soba lahko tako namreč postane neosebna in daje vtis sterilnosti. Belo preprogo je možno lepo kombinirati s tapetami z vzorcem in je tipična za skandinavski, provensalski, primorski ali srednjeveški slog.

Preproga z vzorcem

Takšna preproga avtomatsko postane dominantni element v prostoru. Dobro skriva znake uporabe in nečistoče. Idealna je za dnevne sobe, spalnice, otroške sobe in predprostore. Izbirate lahko med mnogimi vzorci. Tako lahko najdete preprogo, ki se bo prilegala stilu, ki ga imate radi. Preproga z vzorcem se prilega prostorom, v katerih so tla in stene v nevtralnih barvah.

Preproga, roza/zelena/krem/vzorec, 120x180, DELILAPreproga DELILA

Naše prednosti

95 % blaga je na zalogi

95 % blaga je na zalogi

Izvedite več
Dostava za nakup nad 400 Eur brezplačna!

Dostava za nakup nad 400 Eur brezplačna!

Izvedite več
100% varen nakup in možnost vračila kupnine

100% varen nakup in možnost vračila kupnine

Izvedite več
 • Jezik
 • Izdelki, ki vas čakajo v primerjalniku: Primerjaj

  Center za nastavitev piškotkov

  • Vaša zasebnost
  • Nujno potrebni piškotki:
  • Piškotki za učinkovitost:
  • Funkcionalni piškotki:
  • Piškotki za trženje: