Izkoristite moč cvetja: Zakaj se Vam ni treba bati cvetličnih vzorcev in motivov pri opremljanju notranjosti?

Izkoristite moč cvetja: Zakaj se Vam ni treba bati cvetličnih vzorcev in motivov pri opremljanju notranjosti?

Zato ker cvetlični vzorci izgledajo odlično povsod. To je kratek in povsem resničen odgovor na pogosto vprašanje: "Zakaj se ne bi bali cvetličnih vzorcev pri opremljanju notranjih prostorih?" Vendar pa delo s cvetličnimi vzorci zahteva določeno mero zadržanosti in previdnosti. Veste, da je preveč vsega škodljivo - to velja tudi za rože v zaprtih prostorih, čeprav so le risbice. Na kaj je treba biti pozoren? Kako cvetlični vzorec vključiti v dom? Kakšno pohištvo in dodatke lahko najdete v naši ponudbi izdelkov, okrašenih s cvetličnimi vzorci?

Használja ki a virágok erejét

 

Tri načela uporabe cvetličnega vzorca doma 

1. Cvetličnega vzorca ne kombinirajte z drugimi vzorci. V eklektičnem stilu je to mogoče, vendar je za takšno kombiniranje potrebna izjemna količina občutka, izkušenj in domišljije. Želite staviti na zanesljivost? Izberite pohištvo in dodatke s cvetličnim vzorcem, ki se ujemajo s kosi v enotnih barvah. 

2. Preveč vsega je škodljivo. Da, tudi s cvetličnim vzorcem lahko pretirate. Palmini listi na fotelju, slika z vrtnicami na steni, blazina s cvetovi sivke, senčnik tulipana na svetilki. Že en sam kos s cvetličnim vzorcem bo čudovito polepšal Vaš dom. Pri tem popolnoma velja pravilo: manj je več. 

3. Razmislite tudi o barvni shemi. Našli boste cvetlične vzorce v različnih tonih: smaragdno zeleni listi monstere, bledo rožnate vrtnice, temno rumeni tulipani, modrovijolična sivka. Barvo cvetličnega vzorca prilagodite barvni shemi prostora. Na primer, smaragdno zelen vzorec monstere se dobro ujema s sivim, gorčičnim ali rožnatim kavčem.

 

Használja ki a virágok erejét

 

Fotelj s cvetličnim vzorcem

Imate raje minimalistično opremo in svojo dnevno sobo ujemate z nevtralnimi toni, kot so siva, bela ali naravni les? Velika oživitev prostora bo smaragdni dizajnerski fotelj BELEK. Stranice fotelja so okrašene z značilnim cvetličnim vzorcem. Ta "džungla" bo poleg udobja pri branju, gledanju vznemirljivih filmov ali popoldanskem sproščanju prinesla v dom tudi drzen dizajnerski kos. 

Obožujete romantiko in je vaš dom v provansalskem ali podeželskem slogu? V naši ponudbi imamo za Vas popolnega spremljevalca - fotelj CHARLOT s cvetličnim vzorcem. Nežna zasnova modrih vrtnic v kombinaciji s svetlo krem barvo bo očarala vsakega ljubitelja lepote. Fotelj bo najbolje izstopal v prostoru, v katerem prevladujejo nežni pastelni toni, kot so starinska rožnata, bež ali kremno bela. 

 

Használja ki a virágok erejét

 

Stavite na preizkušene klasike

V zadnjih letih so velik trend pri opremljanju doma tudi tapete s cvetličnimi vzorci. Vendar pa je potrebnega veliko poguma, da celotno steno zasuješ s cvetjem. Niste prepričani o tej potezi ali bi jo raje najprej preizkusili v manjšem obsegu? Stavite na varno. 

V našem primeru je to varna stava slika natisnjena na platnu s cvetličnim vzorcem. Elegantna temno zelena podlaga, tropsko listje, oranžni in belo-rumeni cvetovi. Igriv, a subtilen cvetlični vzorec je še posebej primeren za prostore, opremljene v svetlejših tonih: bele stene, siv kavč, gorčični fotelj, lesena tla. 

 

Használja ki a virágok erejét

 

Uporabite cvetlični vzorec tudi na tleh

Na pohištvu, na steni, na vzglavniku in tudi na tleh. Cvetlični vzorec lahko namestite, kjerkoli Vam ustreza. Kosi preprog so odlična rešitev, s katero lahko v vsak prostor vnesete veselje do cvetja. V spalnici, dnevni sobi, pa tudi v kabinetu ali otroški sobi.

V naši ponudbi boste našli več vrst preprog s cvetličnim vzorcem. Vendar vam bomo pokazali kos, ki je izjema od pravila o kombiniranju - saj združujte cvetlični vzorec z drugim vzorcem.
Preproga SELIM združuje tropske liste z geometrijskim cik-cak vzorcem. In da, videti je odlično! Najprimernejši je za prostor, v katerem prevladujejo bogatejše barve: rdeča, modra ali zelena. 

 

Kateri kos s cvetličnim vzorcem v naši ponudbi Vam je najbolj všeč? Ali pa iščete kaj drugega? Širok izbor pohištva in dodatkov (ne samo) s cvetličnim vzorcem lahko najdete na kondela.si.