Iščete netipično velikost sedežne garniture?

Iščete netipično velikost sedežne garniture?

Tina in Patrik se selita v novo stanovanje. Enosobno stanovanje zamenjata za veliko štirisobno stanovanje kraljevskih razsežnosti. Do zdaj sta živela v polno opremljenem najetem stanovanju in v novo stanovanje ne bosta selila pohištva. V novem domu imata med drugim na voljo veliko dnevno sobo, v katero želita namestiti nov kavč. Dnevna soba pa je netipične oblike, poleg tega pa ima še mansardno streho. Sedežne garniture običajnih dimenzij za tako dnevno sobo niso primerne. Dvosed ali trosed bi se v taki sobi izgubil. Kaj storiti? Kot prodajalci pohištva priporočamo sedežno garnituro po meri.

Sedežna garnitura Born Sedežna garnitura Born

Kaj je sedežna garnitura po meri?

Po meri izdelana sedežna garnitura se imenuje tudi modularna sedežna garnitura.. Od tradicionalne garniture se razlikuje po tem, da jo sestavlja več posameznih kosov. . Govorimo o ločenih delih. Ko jih sestavite, tvorijo eno celoto. Takšne sedežne garniture so primerne za interiere, kjer potrebujete večjo prilagodljivost in fleksibilnost.

Sedežno garnituro lahko sestavite iz enega, dveh ali treh sedežev, otomana, stranskih delov in vogalnega dela. Sami se odločite, kako bo sedežna garnitura na koncu izgledala. To je preprost način, kako pridobiti sedežno garnituro v večjih razmerjih. Z zlaganjem kosov lahko dobite veliko več prostora za sedenje kot z običajnim kavčem. Zato bo takšna garnitura idealna tudi za družine z otroki.

Sedežna garniture Oregon Sedežna garniture Oregon

Na kaj lahko naletite

Predstavili vam bomo posamezne dele, ki jih lahko vgradite v svoj modularni sedež.


Del z naslonom za roke

Gre za enosed ali dvosed s stranskim naslonom za roke. Običajno obstaja v desni in levi izvedbi in zaključuje sedež na eni ali obeh straneh.

Dvosed z naslonjalom eko usnje Biter 2-1b Dvosed z naslonjalom eko usnje Biter 2-1b

Kotni del

Omogoča vam, da spremenite usmerjenost sedeža in ga sestavite v različnih oblikah. Na kotni del se navezujejo dodatni deli. Če si želite veliko sedežno garnituro v obliki črke U, je potrebno računati na dva kotna dela.

Kotni del eko usnje BITER R Kotni del eko usnje BITER R

Enosed, Dvosed, Trosed

Notranji deli sedežne garniture so eno, dvo ali trimestni. Pomagali vam bodo sestaviti garnituro, ki bo zagotavljala dovolj sedežev za vse družinske člane. So brez naslonov za roke.

3-sed, eko usnje črna, BITER 3 BB 3-sed, eko usnje črna, BITER 3 BB

Zložljivi del

Modularni tip kavča je primeren tudi za tiste, ki iščejo zložljiv kavč. Taki so predvsem dvosedi. Lahko je brez naslonov za roke ali z njimi.

3-sed z razgradnjo, eko usnje črna, BITER 3 BB ZF 3-sed z razgradnjo, eko usnje črna, BITER 3 BB ZF

Del s shranjevalnim prostorom

Nekateri deli imajo vgrajen prostor za shranjevanje. Sedežna garnitura tako postane praktičen kos dnevne sobe. Lahko gre za podaljšani otoman ali dvosed ali trosed, pri katerih do shranjevalnega prostora dostopate z nagibanjem sedeža.

Sedežne garnitura Biter Sedežne garnitura Biter

Naslon za roke

K zaključevanju garniture služi naslon za roke, ki ga lahko pritrdite na katerikoli del. Prodaja se bodisi posamezno bodisi v paru.

Naslonjalo za roke Oregon Naslonjalo za roke Oregon

Sestavljanje delov pohištva na „klik“

Posamezni deli držijo skupaj tako, da montirate stranske stene posameznih delov skupaj tako, da zaskočijo. Vsak kos je vnaprej pripravljen za takšno montažo. Na straneh boste našli kovinske sponke. Prepričajte se, da so deli pravilno pritrjeni, saj bo le tako sedež stabilen in se ne bo odpojil od ostalih delov. Na sedežni garnituri je več tipov kovinskih sponk, vendar je namestitev zares tako preprosta, da se je lahko lotite tudi sami.

Sedežne garnitura Ruba Sedežne garnitura Ruba

Kakšen tip sedežne garniture po meri je za vas najboljši?

Pri izbiri modularne sedežne garniture najprej premislite, kam želite sedež namestiti. Niso vse primerne za umestitev v prostor, saj morda hrbtni del ni oblazinjen enako kot naslonjala in sedež. Izberite slog, ki bo ustrezal značaju in naravi vašega bivanja.

Natančno merjenje prostora je bistvenega pomena. Potrebno je vedeti, kakšna je največja velikost sedežne garniture, ki bi prostoru še ustrezala. Pri merjenju ne pozabite na vrata in ostalo pohištvo. Pustite nekaj centimetrov praznega prostora okoli garniture, saj si boste s tem poenostavili gibanje. Nekateri sedeži so opremljeni z nastavljivimi nasloni za glavo. Pogost je tudi nastavljiv naslon, pri katerem lahko uravnavate globino sedeža.

Luksuzna sedežna garnitura, bež, opečnata barva, leva postavitev, MARIETA U Luksuzna sedežna garnitura MARIETA U

Povzetek

Za zaključek naj povzamemo prednosti sedežne garniture po meri:

  • možnost izbire oblike in velikosti sedeža
  • ponujajo veliko več mest za sedenje
  • so univerzalne
  • se popolnoma prilagodijo vaši dnevni sobi
  • prihranijo prostor