Hygge: Prinesite skandinavsko udobje v svoj dom

Hygge: Prinesite skandinavsko udobje v svoj dom

Prebujanje v temi, deževni dnevi, dolgi mrgoleči večeri. Jesenski in poznejši zimski letni čas bosta močno vplivala na naše počutje. Jesenska utrujenost ali zimska melanholija sta tako lahko na dnevnem redu. Občutki, ki bi se jih najraje znebili in jih nadomestili s prijetnejšimi. Kako lahko še naprej uživamo v življenju? Kako uživati v majhnih radostih? Kako se zbuditi dobre volje? Odgovor je lahko skandinavska filozofija hygge. Kaj je to in kako jo lahko prinesete v Vaš dom? 

hygge

 

Kaj je Hygge

Med desetimi najsrečnejšimi državami na svetu je celotna Skandinavija: Švedska, Finska, Danska, Norveška in Islandija. Tu je nastala filozofija hygge, ki v prostem prevodu iz danščine pomeni "počutiti se dobro". Hygge temelji na načelih, kot so prijetno vzdušje, uživanje v sedanjosti, občutek ugodja, pripadnost, zaupanje in uživanje v majhnih stvareh. Kaj pa to pomeni v praksi? 

Na primer uživanje v večerji z družino v prijetnem vzdušju po dolgem dnevu, ko se Vam nikamor ne mudi. Ali pa se zvijete v toplo odejo, skuhate vroč kakav, si nataknete par volnenih nogavic in preberete knjigo. Ali pa uživajte v vroči kopeli, v kateri boste uživali le v mislih in pri šibki svetlobi sveč. Hygge, filozofija, ki se ukvarja z okoljem okoli nas in našimi notranjimi odnosi. 

 

hygge

 

Uživajte s skupnem obroku za veliko mizo

Dobra hrana v dobri družbi. To je tudi eden od temeljev filozofije hygge. Zajtrk, kosilo ali večerja. Dokler ste skupaj in uživate v z ljubeznijo pripravljenem obroku in dobri družbi. Nikamor ne hitite, ampak živite ta trenutek. Povabite bližnje, ki jih že dolgo niste videli: babico, bratranca, strica, kogarkoli, ki Vam je pomemben. 

Dobro hrano je najbolje uživati za okroglo mizo. Čista harmonija. V skandinavskem slogu prevladujejo naravni materiali, zato je les očitna izbira. V naši ponudbi boste našli prostorno okroglo mizo ALTON. Prijeten bukov merlot ustvarja vzdušje, ki v Vašem domu uresničuje hygge. 

 

hygge

 

Igrajte se z atmosfero v Vašem domu

Kako učinkovito in preprosto spremeniti vzdušje v domu? Svetloba! Skandinavci za hygge uporabljajo predvsem šibko, intimno svetlobo. Kamini, sveče, svetilke ali manjše talne svetilke namesto presenetljivih stropnih luči. Za sproščeno vzdušje je najboljša topla in ne premočna svetloba. 

Kombinacija manj močne žarnice s toplo svetlobo in talne svetilke s senčnikom iz tkanine je varna izbira. Talna svetilka LILA  se bo odlično podala v Vaš dom s skandinavskim stilom in filozofijo hygge. 

Odličen pripomoček za ustvarjanje vzdušja hygge doma je kamin. Zanetite ogenj, se usedite na kavč in se pokrijte z odejo. Namesto televizije si skupaj oglejte družinski album s fotografijami ali pa izvlecite družabno igro nekje iz predala. Živite v sedanjosti in uživajte v trenutkih z bližnjimi. Če nimate kamina, lahko pri ustvarjanju prijetnega vzdušja pomagajo tudi sveče. Iz naše ponudbe priporočamo, da izberete set svečnikov PORKO. Kombinacija stekla in zlate kovine je kot nalašč za skandinavski stil. 

 

hygge

 

Ne delajte ničesar, samo bodite tu

Razvajajte se, privoščite si majhne užitke in uživajte v dobrem počutju. Tudi to je hygge. Kako to storiti? To je odvisno samo od Vas. Namočite se v toplo kopel, si predvajajte sproščujočo glasbo, vklopite difuzor s prijetnim vonjem in se do vratu potopite v vročo vodo. In bodite. Ali pa se zavijte v toplo volneno odejo, pripravite si vročo belgijsko čokolado, ugasnite luči in razmislite o tem, kaj bi Vas lahko osrečilo jutri. 


Vendar imamo za Vas še en odličen nasvet. Pojdite prej spat in odložite pametni telefon, da ga ne boste mogli doseči. Pustite prižgano svetilko na nočni omarici in se pogovarjajte s partnerjem. Seveda je vse to lažje, če imate ne le udobno, temveč tudi lepo posteljo. V naši zakonski postelji KAISA boste zagotovo lažje našli svoj hygge. 

Vnesite hygge v svoj dom. Vse, kar potrebujete - veliko jedilno mizo, svečnike, tople odeje in udobno posteljo - najdete na kondela.si