Geometrijski vzorci so še vedno zelo priljubljeni. Kako jih pravilno vključiti v notranjost?

Geometrijski vzorci so še vedno zelo priljubljeni. Kako jih pravilno vključiti v notranjost?

Geometrijski vzorci so še vedno zelo priljubljeni v notranjosti in za to obstaja dober razlog. Njihove čiste linije, vzorci in simetrija prostora ustvarijo zanimiv vizualni učinek, ki poživi vsak kotiček. Pravilna vključitev geometrijskih vzorcev v notranjost lahko močno vpliva na vzdušje in celoten videz prostora. Tukaj je nekaj priporočil in možnosti, kako jih ustrezno in okusno uporabiti v različnih delih hiše.

 

Splošna pravila za uporabo geometrijskih vzorcev

Siva komoda in bela vitrina. V ozadju je stena s sivimi in belimi geometrijskimi vzorci.

 

Ker imajo geometrijski vzorci močan vizualni učinek, je pomembno ohraniti ravnovesje. Zato priporočamo kombiniranje geometrijskih vzorcev s preprostimi, gladkimi in nevtralnimi površinami in barvami, da se izognete prenatrpanemu videzu. Če se na primer odločite za drzne geometrijske vzorce na stenah, se izogibajte drugim vzorcem na pohištvu in tkaninah. Manj vzorcev bo poskrbelo za elegantnejši in subtilnejši videz.

Če želite v sobi uporabiti več geometrijskih vzorcev, jih poskušajte kombinirati tako, da se bodo med seboj harmonično ujemali. Izberite eno prevladujočo geometrijsko teksturo, druge pa uporabite le kot dopolnilne elemente. Uravnotežene kombinacije zagotavljajo estetsko prijeten vtis.

Geometrijskim vzorcem namenite dovolj prostora, da bodo pravilno izstopali. Ne zakrivajte jih s preveč pohištva ali drugih elementov, ki bi lahko razvrednotili njihov učinek.
 

 

Možnosti uporabe geometrijskih vzorcev

Kuhinja z belimi tlemi, okrašenimi s črnimi in zlatimi geometrijskimi vzorci. Okrogla jedilna miza s štirimi modrimi jedilnimi stoli okoli nje.

 

Ploščice

Ploščice z geometrijskimi vzorci so tradicionalen način za dodajanje sloga in izvirnosti kopalnici, kuhinji ali celo hodniku. Izbirate lahko med različnimi oblikami in barvami, da ustvarite impresivna tla ali stene. Za manjše prostore priporočamo svetlejše barve, da bo prostor videti vizualno večji.

 

Preproge

Zanimiva izbira so tudi preproge z geometrijskimi vzorci. Prostoru lahko dodajo teksturo in barvo, hkrati pa ga ogrejejo in mu pričarajo občutek domačnosti. Če imate sobo, opremljeno s pohištvom v nevtralnih barvah in s subtilnimi stenami, je geometrijska preproga lahko ravno pravi element, ki polepša celotno notranjost. Takšna preproga je primerna za dnevno sobo, jedilnico ali otroško oziroma študentsko sobo.

Bela kotna sedežna garnitura s črno-belimi blazinami in rumeno odejo. Na tleh so črno-bela preproga, mizica in črn kovinski fotelj.

 

Tapete

Stene nam ponujajo bogat prostor za igro z barvami in geometrijskimi vzorci. Če pri barvanju sten nimate izkušenj z ustvarjanjem vzorcev s pomočjo papirnatega traku, uporabite tapete. Sodobne tapete nimajo nič skupnega s tapetami iz prejšnjega stoletja. Njihova široka ponudba vam omogoča, da izberete vzorec po svojem okusu. Odločite se lahko za preproste diagonalne vzorce ali za bolj zapletene poligonalne vzorce. Ozadja z drznimi vzorci so lahko odlična značilnost za eno steno, saj ustvarijo osrednjo točko prostora.

 

Fotelji in zofe

Želite izstopati iz množice? Posezite po foteljih ali zofi z geometrijskimi vzorci. Takšno pohištvo je eden od izvirnih oblikovalskih kosov in vam omogoča, da pokažete svojo izvirnost in slog. Odločite se lahko za bolj konservativne vzorce, kot je vzorec "petelinje steze", ali za večbarvne krožne vzorce. Vendar se držite zgoraj omenjenih pravil in drzno pohištvo kombinirajte z nevtralnimi stenami in drugim pohištvom v sobi.

Dnevna soba z dizajnerskim foteljem z zelenim naslonom in črno-belim petelinjim vzorcem.

 

Ogledala

Geometrijsko oblikovana ogledala so eleganten dodatek za vsak prostor. Postavite jih lahko v predsobo, dnevno sobo ali spalnico. S šestkotnimi ogledali lahko ustvarite zanimiv mozaik. Ogledala z oblikovanimi okvirji dodajo prostoru sodoben in eleganten pridih.

 

Dodatki z geometrijskimi vzorci

Če želite osvežiti notranjost, vendar se še ne želite lotiti velikih sprememb, kot so tapete in podobno, lahko poskusite z dodatki z geometrijskimi vzorci. Oblecite blazine z geometrijskimi vzorci, obesite pisane zavese ali slike z abstraktnimi vzorci. Njihove prednosti so nizki stroški in enostavna zamenjava, kar vam omogoča eksperimentiranje z različnimi kombinacijami.

Postelja s črno-belimi rjuhami z greometričnim vzorcem in roza odejo.

 

Na koncu je treba poudariti, da je dodajanje geometrijskih vzorcev v notranjost izviren način za poudarjanje edinstvenega sloga in značaja prostora. Vendar je tako kot pri vsakem oblikovanju pomembno, da ostanete zvesti svojemu okusu in upoštevate splošni občutek in vzdušje, ki ju želite ustvariti v prostoru. Pravilna vključitev geometrijskih vzorcev lahko privede do ustvarjanja harmonične in estetsko prijetne notranjosti.