Dom za vaše čevlje. Kako pravilno izbrati omaro za čevlje v vašem predprostoru?

Dom za vaše čevlje. Kako pravilno izbrati omaro za čevlje v vašem predprostoru?

Regali, stojala, police, omare za čevlje... V vseh primerih govorimo o isti vrsti pohištva. Da bi v predprostoru vse izgledalo tako, kot bi moralo, je potrebno za vsak predmet najti primerno mesto. S tem ne mislimo le na plašče, jakne, ženske torbice ali šolske torbe. Gotovo se strinjate s tem, da so najštevilčnejši prebivalci naših predprostorov - čevlji. Tukaj čevlji, tam športni copati, tukaj spet sandali in pod ogledalom nogometni čevlji. Prav omara za čevlje pa bo rešila vaše skrbi s kopico čevljev.

Pohištvo za predsobe Provance Pohištvo za predsobe Provance

V omaro za čevlje se navsezadnje ne želimo zaletavati

Za pravilen izbor velikosti omare za čevlje je potrebno izbrati mesto, kamor bomo omaro postavili. Omara za čevlje je pogosto del opreme predprostorov in hodnikov, najdemo pa jo tudi v študentskih sobah, spalnicah ali ločenih veliiiiiiikih garderobnih prostorih, kjer se bo prilegala veliiiiiikemu stojalu za čevlje, ki sega od tal do stropa... Ampak to je že druga zgodba :-)

Omara za čevlje v predprostoru ne sme zavzemati preveč prostora. Običajno se nahaja blizu vhodnih vrat, zaradi česar ne sme posegati v prostor, ki ga potrebujemo pri odpiranju vrat. Pohištvo nas ne bi smelo utesnjevati. Predprostori, zlasti v stanovanjih, so med najmanjšimi prostori, zato pri izbiri omare za čevlje ne smemo pozabiti na skromnost. Omara za čevlje mora biti take velikosti, da se bo prilegala velikosti preddverja in hkrati zagotavljala prostor čevljem vseh družinskih članov.

Pohištvo Orestes Pohištvo Orestes 4-vrstno stojalo za čevlje, krom, DITA 4-vrstno stojalo za čevlje DITA

Nizko stojalo za čevlje iz kovine ali bambusa

Cenejše različice so stojala, ki imajo tri ali pet polic za odlaganje čevljev. Takšna stojala imajo radi mladi pari, ki v predsobah še nimajo otroških čevljev, ki bi se mešali s čevlji odraslih. Taka stojala so priljubljena tudi pri študentih v študentskih domovih. V gospodinjstvih z manjšimi otroki bodo opravila funkcijo zasilnega stojala, kamor lahko odložite čevlje, ki jih najpogosteje nosite ali čevlje, ki jih je premočil dež. Materiali, ki se v proizvodnji uporabljajo, so večinoma kovina in MDF. Moderna stojala za čevlje so dandanes narejena tudi iz bambusa.

Trivrstno stojalo za čevlje, nerjaveče jeklo, NILS Trivrstno stojalo za čevlje NILS Škatla za čevlje, lakiran bambus, SOVETO TIP 2 Škatla za čevlje SOVETO TIP 2

Stojalo za čevlje kot del obešalnika za oblačila

Polični regali so zelo priročni, saj združujejo stojalo za čevlje in obešalnik za oblačila. Tako boste olajšali organizacijo ne le čevljev, temveč tudi plaščev, jaken, šalov in ostalih dodatkov. Njegova prednost je tudi v tem, da je del obešanika lahko tudi ogledalo, ki je odličen pomočnik pri odhodu ali vrnitvi domov.

Stojalo za čevlje, črna kovina, BARNUM Stojalo za čevlje BARNUM Obešalna stena z ogledalom, bela, LYNATET TIP 115 Obešalna stena z ogledalom LYNATET TIP 115

Kombinirano stojalo, ki je primerno tudi za sedenje

Takšna „klop“ ponuja tudi površino za sedenje. Ta lastnost bo prišla prav predvsem otrokom in starejšim. Stojalo za čevlje s klopjo ima eno ali dve polici in je primerna za čevlje, ki jih nosite pogosto ali za tiste, ki jih nosite le priložnostno.

Klop za čevlje, črno, bela, LYROS Klop za čevlje LYROS

Omarica za čevlje

Med klasične omare za čevlje spadajo tudi omarice z vrati. V notranjosti omare boste navadno našli eno ali dve polici. Vrata se na tradicionalen način odpirajo v prostor. Druga skupina so omare z zložljivimi policami.

Omarica za čevlje, iz MDF plošč, naravna barva Omarica za čevlje, iz MDF plošč, naravna barva Štirinadstropna omara za čevlje, VIVAT tip 3 Štirinadstropna omara za čevlje, VIVAT tip 3

Kombinirana omara za čevlje

Če iščete nekaj zelo praktičnega, lahko računate na omaro za čevlje, ki je kombinirana s predalnikom ali omaricami.

Omarica za čevlje, bela, ANABELA Omarica za čevlje ANABELA Omara za čevlje, bela, IZABELA Omara za čevlje IZABELA

Omara izključno za čevlje

Če potrebujete prostor za organizacijo in shranjevanje več parov čevljev, bodo za vas primerne omare za čevlje z več policami. Takšno omaro lahko postavite kamorkoli v vašem stanovanju. Navzven izgleda kot garderobna omara, namensko pa gre za omaro za čevlje.

Omarica za čevlje, bukev, MARINA Omarica za čevlje MARINA

Omara za čevlje z ogledalom

Kupite 2 v 1. Omara za čevlje z ogledalom nima le praktične funkcije, temveč tudi estetsko, saj dizajnersko dopolni prostor. V zrcalu na omari preverite svoj videz pred odhodom od doma. Poleg te praktične funkcije pa ogledalo tudi optično poveča in osvetli predprostor.

Omara za čevlje, hrast sonoma/ogledalo, CAPATER 304997 Omara za čevlje CAPATER 304997

Organizator čevljev

Ne smemo pozabiti na organizatorje čevljev. Uporabljate jih lahko v predprostoru, lahko jih postavite v omare ali garderobe. Prednost takšnih organizatorjev je njihova velikost. So namreč visoki in vključujejo več deset polic, na katere boste udobno položili čevlje vseh družinskih članov.

Modularni organizator za čevlje, črno/mlečno bel, BEKIM TIP 1 Modularni organizator za čevlje BEKIM TIP 1

In še bonus za povrh

Še vedno govorimo le o čevljih. Kaj pa bi o stojalu rekli škornji? Na škornje pogosto pozabljamo. Lastniki usnjenih škornjev bodo znali ceniti pripomoček, ki bo ohranil izvirni videz tudi mokrih škornjev. Stojalo za škornje preprečuje propadanje in deformacijo škornjev ter razpoke kože v gubah, ki nastanejo takrat, ko škornje pustimo kar tako ležati na tleh. Uporabite ga lahko tudi izven zimske sezone. Položite škornje na stojalo in ga postavite nekam, kjer bodo počakali, da bo zanje spet prišel pravi čas.  

Priporočamo:

Stojalo za čevlje, bela, FOVUM Stojalo za čevlje FOVUM