Dodajte sobi stil in pridih s pomočjo kompleta slik

Dodajte sobi stil in pridih s pomočjo kompleta slik

Če želite izraziti svojo osebnost in slog, ni ničesar, kar bi to bolje izrazilo, kot dodatki. Okrasitev prostora ima neskončno možnosti, in ko imate v sobi popolno pohištvo, a se vam zdi, da še vedno nekaj manjka, je lahko preprosta rešitev obešanje slik na steno. To je enostaven način, da v sobo vnesete barvni pridih. Če se odločate, kakšno velikost slik izbrati in kako jih obesiti, je tu nekaj idej, ki vam bodo morda v pomoč.

Na steni nad jedilno mizo je visel niz treh slik, na katerih je bilo upodobljeno mesto. Zastekljena natisnjena slika, MESTO

 

Katero velikost izbrati?

Da bi se pravilno odločili glede velikosti slik, si oglejte steno, ki jo želite zapolniti. Oblikovalci priporočajo sliko, ki zavzema skoraj celotno širino stene. Med sliko in robovi stene pustite 15-40 cm prostega prostora, da bo slika videti centrirana. Če želite okrasiti steno nad kavčem, posteljo ali mizo, izberite umetniško delo ali kolekcijo, ki je enako dolga kot pohištvo ali nekoliko manjša. Velika celostenska slika je lahko draga in zapletena za namestitev. Morda se boste raje odločili za manjše kose in iz njih ustvarili kolaž, ki bo sobi dal sodoben videz. Ne pozabite, da med posameznimi slikami pustite vsaj 5 cm razmika in ohranite nekaj povezanosti med njimi.

 

Kakšno vrsto in motiv slike izbrati?

Z nizom slik z različnimi motivi lahko v sobi ustvarite neformalno in brezskrbno vzdušje. Pomembno je, da izberete niz slik z enakim ali ponavljajočim se motivom, na primer z enakim okvirjem ali elementom. Če želite doseči čist in klasičen videz, obešalne elemente enakomerno namestite in natančno izmerite presledke med njimi. Ni nujno, da so enake velikosti, vendar je njihov razmik v tem primeru še toliko bolj pomemben.

Za bolj prefinjen občutek se lahko odločite za niz črno-belih ali sepijskih slik. Ta izbira je idealna za tiste, ki potrebujejo decenten dodatek v dnevni sobi ali spalnici in želijo umiriti živahne barve sten ali pohištva.Obratno pa lahko na primer na dolgočasno steno obesite niz slik z motivi plaže in tako polepšate še tako dolgočasno sobo.

Sklop treh slik, ki prikazujejo jelena z zlatimi rogovi, obešenega nad rumenim kavčem. Slike - set slik

 

Če želite dati sobi prefinjen videz, posezite po nizu slik, na katerih motiv prehaja iz ene v drugo. Ta komplet je idealen tudi za oblikovanje sloga prostora. Če ste na primer svoj dom opremili v provansalskem slogu, bodo slike z vijolično barvo in motivom sivke, ki je tako značilen za Francijo, odlično dopolnile prostor.

Ni nujno, da slike prikazujejo določene predmete. Tudi vzorci in prave barvne kombinacije lahko naredijo močan vtis. Druga možnost so fotografije, na katerih lahko ohranite spomine na počitnice ali močne družinske trenutke.

 

Kako pravilno obesiti sliko?

Pred obešanjem slike morate izbrati primeren način obešanja, ki je odvisen od velikosti in teže slike, možnosti obešanja in materiala stene. Za majhne slike se običajno uporablja en kavelj, za srednje velike slike pa je varneje uporabiti dva kavlja, da se zagotovi ravnotežje. Sliko je treba obesiti približno v višini oči. Za ustvarjalni pridih lahko slike obesite na različnih višinah. Nameščanje več slik je zahtevnejše od obešanja ene, zato lahko vključite partnerja ali zakonca, da vam pomaga pri odločitvi.

Nad modrim kavčem je visel niz slik z geometrijskimi vzorci v kombinaciji modre, rumene in rdeče barve. Slike - set slik

 

Za lažje obešanje slike izrežite koščke papirja, ki se natančno ujemajo z velikostjo vsake slike. Tako lahko celotno galerijo slik postavite na steno in preverite njihovo namestitev, preden začnete vrtati v steno. S slikarskim trakom označite, kje bodo kavlji. Če uporabljate en kavelj, izmerite širino okvirja in jo razdelite na polovico. Če želite uporabiti dva kavlja, širino okvirja razdelite na tretjine. Papirnate izrezke postopoma zamenjajte s pravimi slikami. Ko je slika obešena, z ravnilom poskrbite za ravnost.

 

Slike lahko pripovedujejo tisoče zgodb, ustvarjajo osupljivo vzdušje in razvijajo domišljijo. S pomočjo slik si lahko razlagamo svoje misli, občutke, simpatije in antipatije ter odražajo naš individualni okus. Zato izberite svoj nabor slik in dodajte sobi slog in eleganco.