Dnevna soba – srce vsakega doma

Dnevna soba – srce vsakega doma

Srce doma. Kraj, kjer se živi, kjer se družina srečuje in preživlja čas skupaj. To je dnevna soba - soba, v kateri se odvija družabno življenje družine. Kako kar najbolje izkoristiti njene možnosti? Kako v dnevni sobi ustvariti prijeten prostor za druženje, v katerem bo prijetno preživljati čas? Poznamo odgovore in pripravili smo nekaj odličnih nasvetov o določenem pohištvu. Katera sedežna garnitura se odlično prilega dnevni sobi? S katero preprogo in fotelji jo dopolniti? Kaj pa klubska mizica? Brez skrbi, poskrbeli smo za vse. 

Dnevna soba

 

Kaj naj bo glavni element v dnevni sobi? 

Lepo je, če v vsaki sobi prevladuje določen del, ki ga dopolnjujejo manj izraziti kosi. V spalnici je to postelja z nočnimi omaricami, v otroški sobi pa je to lahko pograd ali pisalna miza. In v dnevni sobi? Na voljo je več možnosti. Seveda je tu prostor za druženje: velik udoben kavč, elegantna klubska mizica, dodatna mizica za obiskovalce, preproga in fotelj s tabureji. Kako pa je to videti v praksi? 

Videz Vaše dnevne sobe je odvisen predvsem od Vašega stila. Vzemimo za primer skandinavski minimalizem, ki lahko vizualno poveča prostor, ga pomaga ohraniti bolj urejenega in hkrati dovolj prijetnega. Sedežna garnitura je ključnega pomena. To je lahko kotna sedežna garnitura, najbolje v nevtralnih barvah, ki jo lahko pozneje dopolnite z naravnim lesom in barvitimi dodatki.

 

Dnevna soba

 

Sedežna garnitura v dnevni sobi za večjo variabilnost

Ali imate radi spremenljivost in občasno pozdravljate majhne spremembe v postavitvi pohištva? Odlična rešitev je set troseda in dveh foteljev AMEDIA. Siva barva, lesene noge, veliko prostora in udobja. Kot nalašč za skandinavski stil. Če se radi igrate z barvami, lahko komplet AMEDIA najdete tudi v gorčični, čokoladni, temno sivi ali staro rožnati barvi. Dodati morate le ustrezne blazine

Laminatna in lesena tla ali parket Vam lahko pomagajo pri vzdrževanju čistoče. Pričakujte manj prahu in manj nege. Vendar pa Vaša stopala zahtevajo otok udobja. Kos, ki bo Vašo dnevno sobo naredil bolj prijetno in ji dodal piko na i, je preproga. Vendar katero izbrati? Sodobna preproga MARION je idealna rešitev. Abstraktni vzorec sivo-rumeno-modre barve in prava razmerja bodo poskrbeli, da se boste zaljubili zagotovo zaljubili vanjo in v videz prostora, ki ga je pomagala ustvariti.

 

Dnevna soba

 

Klubska in dodatna mizica za dnevno sobo

Popolnoma primerna bo klubska mizica INFERO. Pri sedežni garnituri AMEDIA jo bodo harmonično dopolnile lesene noge, gospodinjstva z otroki pa bodo cenila okroglo obliko zgornjega dela. Izbirate lahko med sivo, belo ali črno barvo. Če bi se morali odločiti namesto vas, bi izbrali belo barvo. Razlog je preprost - belo barvo je enostavno kombinirati z drugimi elementi dnevne sobe, poleg tega pa naredi prostor bolj zračen in čistejši. 

Ali pričakujete več obiskov? Vedno se lahko zanesete na dodatno mizico. Še posebej, če je lahka in enostavna za prenašanje. Samo takšen in hkrati zanimiv dizajnerski kos je naša dodatna mizica RENDER. Odlično se ujema s preprogo MARION v mornarsko modri barvi, najdete pa jo tudi v metini, nude roza, beli in črni barvi. Poleg tega tehta manj kot dva kilograma. Odstranljiv zgornji pladenj je bonus. Dve takšni dodatni mizici lahko uporabite tudi v dnevni sobi. 

 

Dnevna soba

 

Dodatki za prijetnejšo dnevno sobo

Ustrezen regal ali odprta omara je sicer le dodatek, vendar je izjemno pomembna. Sem lahko postavite knjige, skledo s sadjem, okrasne predmete, vazo z rezanim cvetjem, pa tudi sobne rastline v loncih. Če Vaša dnevna soba to omogoča, izberite večje velikosti, da ustvarite zanimivo dekoracijo. 

Kaj bi pa rekli za naš prostoren čisto beli regal SARAH? Ali ni to dolgočasno si pravite? Za to Vam sploh ni treba skrbeti, saj bo bela barva služila kot odlično ozadje za vse druge odtenke vseh tistih raznobarvnih rastlin, knjig, revij, fotografij ali spominkov s počitnic. 

Ne smemo pozabiti na sliko. Naravni motiv se odlično prilega temu minimalističnemu skandinavskemu stilu. Varna stava je set treh slik z motivom listov. In ko smo že pri naravnih motivih, si za dnevno sobo privoščite manjši regal, ki ga lahko spremenite v zeleno steno: nanj postavite nekaj sobnih rastlin v cvetličnih loncih. Tako lahko tudi najbolje izkoristite svojo dnevno sobo. Boste poskusili? 

 

Sedežne garniture, fotelji, regali, preproge in drugi dodatki, s katerimi boste kar najbolje izkoristili potencial Vaše dnevne sobe, so Vam na voljo na kondela.si