Dnevi so vse krajši, večeri pa vse daljši – osvetlimo jih

Dnevi so vse krajši, večeri pa vse daljši – osvetlimo jih

S prihajajočo jesenjo se v mnogih od nas pojavi kanček melanholije. To je naravno: vse pogosteje se srečujemo s temo - tudi po prebujanju je vse več deževnih dni, hladnejše vreme pa nam daje čas za razmišljanje o sebi in težavah. Toda kako ne izgubiti poguma? Svetloba! Potrebujemo več svetlobe: v naših življenjih, dneh, domovih. Intimna svetloba lahko ustvari prijetno in toplo vzdušje, ki iz doma naredi dom. Kako to storiti? 

osvetlimo jih

 

Zavijte se v odejo in uživajte v svetlobi talne svetilke

Boj z jesenjo zahteva nepotrebno veliko moči. Zato poskusite uživati: namesto poletnih večernih sprehodov uživajte v domačem udobju. Ko zunaj dež udarja po oknih, se toplo zavijte v volneno odejo, privoščite si skodelico čaja in berite, klepetajte, si ogledujte stare fotografije ali najljubšo serijo. 

Vendar pa je tu tudi edinstveno vzdušje. Poskusite izpustiti prevladujočo svetlobo stropne svetilke in raje vklopite talno svetilko. To bo zagotovilo šibko svetlobo, ki je kot nalašč za dolge in hladne jesenske večere. 
talna svetilka LILA v skandinavskem stilu
Dokonalým kúskom z našej ponuky je talna svetilka LILA v skandinavskem stilu. Stabilna lesena konstrukcija zagotavlja toplino doma, tekstilno senčilo pa skrbi za mehko, intimno svetlobo. Priporočamo, da izberete manj zmogljivo žarnico s toplo barvo svetlobe. Svetilka LILA je na voljo v več barvah: z naravnimi in črnimi lesenimi nogami ter več odtenki senčil - od bež do sive in bele barve. Če vam je ljubši industrijski slog, je idealna za Vas naša kovinska talna svetilka CINDA.

 

osvetlimo jih

 

Prižgite sveče in osvetlite svoj dom z difuzorji

Zlasti ob skupnih družinskih večerih boste cenili vizualno in čutno toplino. Ta občutek lahko ustvarite tudi v domu brez kamina, in sicer z svečniki, svetilke in difuzorji. Danes lahko na trgu najdete tudi sveče z naravnimi vonji, ki ne le sproščajo ozračje, temveč jeseni tudi odmašijo dihalne poti. 

Minimalistični kos, ki se odlično prilega vsakemu domu, je set 2 svetik HOUSY. Ime ni naključje, saj gre v resnici za sklop dveh hiš - ene večje in druge manjše. Ne manjka jim dimnik ali veliko oken, ki ustvarjajo čudovite sence na stenah. Otroci - in ne samo oni - vsi jih bodo vzljubili. 

Še en čudovit kos iz naše ponudbe je bambusova svetilka MILES, ki vključuje stekleno zaščitno cev za svečo. Spomladi in poleti jo lahko prenesete na balkon ali teraso in sveča bo varna tudi pred močnejšim vetrom. 

Obožujete utripanje plamenov sveč? Stekleni svečnik ERZAN za 3 sveče pričara pravljično vzdušje. Dimljeno steklo zagotavlja mehko intimno svetlobo, namerne "razpoke" na dnu pa ustvarjajo edinstven vzorec senc na stenah. Naša ponudba seveda vključuje tudi osvetljene difuzorje, ki z eteričnimi olji poskrbijo za prijeten vonj Vašega doma. Ali imate raje sivko ali naraven vonj smreke? 

 

osvetlimo jih

 

Razmislite o boljši svetlobi pri delu

S krajšimi dnevi se pogosto zmanjša koncentracija, sposobnost dokončanja stvari ali želja po delu. Ni nujno, da gre takoj za jesensko utrujenost, razlog je - vsaj delno - tudi pomanjkanje svetlobe. 

Ali se tudi Vi navajate na delo od doma? Domača pisarna je za Vas postala že rutina? Potem ne smete podcenjevati sposobnosti svetlobe, saj Vam lahko izboljša koncentracijo in učinkovitost. Del vsakega delovnega kotična mora biti pametna namizna svetilka

Jeseni jo lahko uporabljate ne le zvečer, temveč tudi v oblačnih in deževnih dneh. Ljubitelji prefinjenega oblikovanja bodo navdušeni nad namizno svetilko FABEL v barvi rose-gold. Če imate raje nevtralne barve, Vam je na voljo tudi različica v mat niklju. Mar ne bi bila odlično videti tudi na nočni omarici v Vaši spalnici? 

Iščete kaj drugega za intimno vzdušje? Svetila - talne, namizne in viseče svetilke, svečniki, laterne ali celo ogledala s svečniki so na voljo na kondela.si