Čas je ključnega pomena: kdaj prenoviti kuhinjo?

Čas je ključnega pomena: kdaj prenoviti kuhinjo?

Prenova kuhinje je lahko zahteven in zapleten proces. To ne zahteva le denarja, temveč tudi čas in potrpežljivost. Če nameravate prenoviti kuhinjo, morate poskrbeti, da bo delo opravljeno ob pravem času. Tukaj je nekaj dejavnikov, ki jih morate upoštevati, ko razmišljate o tem, kdaj je najboljši čas za prenovo kuhinje.
 

Industrijska kuhinja Servirni voziček, SANDRO

 

Planirajte planiranje 

Če iščete primeren čas za prenovo kuhinje, morate najprej razmisliti, kdaj vam bodo ustrezali načrtovanje, gradbena dela in instalacije. Ker je kuhinja pogosto prostor, v katerem preživite veliko časa, si morate vzeti dovolj časa za izdelavo podrobnega načrta.

Ne podcenjujte načrtovanja in razmislite o svojih željah. Večina ljudi danes kuhinje ne uporablja le za pripravo hrane, temveč tudi za družabna srečanja s prijatelji in družino. Pri načrtovanju se osredotočite na funkcionalnost, učinkovitost in estetske elemente, ki bodo vaši kuhinji zagotovili več udobja in kakovosti. Takšni elementi so na primer okusne omare, police in ustrezni dodatki za dom.

Bela romantična kuhinja Kuhinja po meri ROYAL

 

Cena obnove

Za prenovo kuhinje potrebujete nekaj tisoč evrov. Ta znesek znaša od 3.000 evrov in se lahko povzpne do 10.000 evrov. Skupni znesek izdatkov je odvisen od tega, kaj vse boste spremenili, ali ste v stanovanju ali hiši in kakšne so vaše zahteve. Nenazadnje so pri končni ceni pomembne tudi trenutne cene materiala ali sezonski popusti. Zato morate tudi razporediti svoje stroške in določiti čas, ko bo za vas najbolj ugodno in prijetno tudi s finančnega vidika.

 

Beli jedilni set z mizo, stoli in komodo Kuhinje in jedilnice

 

Kdaj ste zaposleni

Eden od dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri prenovi kuhinje, je vaša sposobnost obvladovanja stresa in kaosa .Zato je najboljši čas za prenovo kuhinje, ko imate dovolj časa in potrpljenja za pripravo in izvedbo del. Če veste, da vas čez nekaj mesecev čaka nov delovni projekt, to obdobje izločite iz načrta prenove.
 

Kakšna mora biti kuhinja?  Kuhinjski pult mora biti glavna značilnost kuhinje. Pri izbiri kuhinjske omarice se osredotočite na kakovostne materiale, ki so odporni na vročino in vlago.Če imate dovolj prostora, razmislite o postavitvi jedilne mize ali barskega pulta, da boste imeli prostor za pripravo jedi.

 

Ženska sedi na črnem barskem stolu v kuhinji s kozarcem vina Barsi stol LAHELA

 

Vreme je pomembno

Naslednji dejavnik, ki ga morate upoštevati, je letni čas. Poleti lahko uživamo v svežem zraku in daljših dnevih, pozimi pa je delovno okolje omejeno s temperaturo in količino svetlobe. Poleg tega se nekateri materiali, kot je na primer omet, pozimi predolgo sušijo. Tudi pomlad je idealna, saj so temperature prijetne in lahko vse pospravite pred poletnimi počitnicami.

 

Velika bela kuhinja v provansalskem slogu Kuhinja po meri PROVANCE

 

Družinsko srečanje v novi kuhinji

Če načrtujete prenovo kuhinje in morate dodati jedilno mizo ali jedilne stole, je najboljši čas za takšno spremembo pred velikim druženjem z družino in prijatelji.Na ta način boste zagotovili, da se bodo na primer za božič za jedilno mizo res vsi usedli.

 

Pogrnjena praznična miza s jedilnim kompletom iz porcelana Jedilni set GARIDA, 57 kos, porcelan

 

Kdaj kuhati in peči

Seveda prenove ne načrtujte v času družinskih praznovanj. Upoštevajte svoje načrte za praznično kuhanje ali peko. Ni nujno, da bo praznovanje potekalo pri vas, dovolj je, če veste, da ima nekdo, ki vam je blizu, rojstni dan, in ga želite razveseliti s torto, ki ste jo spekli vi.

Kakšna naj bo kuhinjska miza in stoli? Jedilna miza in stoli so naslednji elementi, na katere se morate osredotočiti. Jedilna miza mora biti dovolj velika za vašo družino in goste, izdelana pa mora biti tudi iz kakovostnega materiala, ki je odporen na poškodbe in vlago. Stoli morajo biti udobni, da se boste na njih dobro počutili.

 

Ženska pripravi testo za peko v kuhinjskem robotu Kuhinjski robot MACEJKO, mint

 

Ni idealnega časa

Čas za spremembo je kadar koli. Če želite, lahko to storite zdaj. Vsekakor upoštevajte vse zgoraj navedene točke, vendar ostanite realistični, saj ne morete nadzorovati vsega okoli sebe in če čakate na popoln čas za prenovo, ga ne bo.Vedno se bo našlo nekaj, kar bo zahtevalo vašo pozornost, energijo ali finančna sredstva. Naš zadnji nasvet je: za novo kuhinjo se morate nečemu odreči. Naj bo to družinsko praznovanje, poletne počitnice ali prosti čas za načrtovanje. Upoštevajte svoje želje.

 

Lesena miza in stoli v beli kuhinji Komplet za jedilnico 1 + 6, GRID NEW

 

Če se odločite za prenovo kuhinje, ne pozabite, da lahko ta sprememba bistveno vpliva na celoten videz in počutje vašega doma. Poiščite nasvet pri strokovnjakih, ki vam lahko pomagajo zagotoviti, da vaša kuhinja izpolnjuje vse tehnične zahteve. S pravilnim načrtovanjem in časovno razporeditvijo lahko zagotovite, da nova kuhinja ne bo služila le kot prostor za pripravo hrane, temveč tudi kot prostor za družinska srečanja in trenutke dobrega počutja.

kuhinje-in-jedilnice-kuhinjski-pulti