6 najboljših dodatkov za kamin, ki povečujejo učinkovitost in varnost vašega kamina

6 najboljših dodatkov za kamin, ki povečujejo učinkovitost in varnost vašega kamina

Kamin ni le topel in prijeten prostor v našem domu, temveč je lahko tudi pomemben vir toplote v hladnih mesecih. Da bi vaš kamin kar najbolje služil svojemu namenu, pa obstajajo številni dodatki, ki bodo povečali njegovo učinkovitost in poskrbeli za varnejšo uporabo. Preberite naš blog in se prepričajte, da doma ne boste spregledali nobenega od teh kaminskih dodatkov.


Ventilator za kamin

S toploto iz kamina ogrejte celotno dnevno sobo! Ventilator za kamin, znan tudi kot ventilator za topel zrak, pomaga pri učinkovitejši distribuciji toplega zraka po prostoru, s čimer prihranite denar za dodatno ogrevanje in v celoti izkoristite gorivo v kaminu.


Kaminski zaslon

Zaslon za kamin je pomemben pripomoček za varnost okoli kamina. Poleg zaščite tal ali preproge pred vžigom ali poškodbami zaradi vročih žarkov služi tudi kot ovira za otroke, ki bi se lahko nevarno približali ognju. V naši ponudbi najdete kaminski zaslon KAIRA iz kovanega železa. Sestavljen je iz treh delov - osrednjega fiksnega dela in dveh stranskih kril, ki jih lahko prilagodite velikosti svojega kamina.

Zaslon za kamin, KAIRA


Izmenjevalnik toplote v kaminu

Povedali smo že, da lahko s toploto iz kamina ogrevate celoten prostor, v katerem se nahaja. Zahvaljujoč kaminskemu toplotnemu izmenjevalniku pa lahko toploto iz gorenja goriva v kaminu prenesete v celotno hišo. Ta dodatek poveča učinkovitost vašega kamina in vam omogoča prihranek energije.


Pripomočki za kamin

Poskrbeti je treba za sevanje lesa v kaminu. Zato vam ne smejo manjkati pripomočki za kamin. Pomembno je, da vaš komplet kaminske opreme vključuje klešče, s katerimi boste po potrebi premikali polena v kaminu, ter metlo in smetišnico za čiščenje pepela iz kamina. S pravo nego vas bo vaš kamin nagradil z romantičnim ognjem brez dima in dolgoletno življenjsko dobo.

Pribor za kamin, NIBOL


Termometer za kamin

Čeprav se na prvi pogled zdi nesmiselno - kamin se namreč segreje, zato je vse v redu - morate dejansko spremljati temperaturo v kaminu. Vsak kamin ima temperaturne omejitve, katerih prekoračitev lahko povzroči razpokanje ali druge poškodbe. Nerazumno visoke temperature lahko povzročijo tudi, da se umazanija močno prilepi na steklo, kar otežuje čiščenje.


Košare in stojala za les

Noben kamin ne more brez košare ali stojala za drva. Namesto kartonske škatle raje kupite kakovostno stojalo iz kovanega železa. Košare in stojala niso le varnejši in bolj praktični, temveč opravljajo tudi svojo estetsko funkcijo in prispevajo k splošnemu vzdušju ob kaminu.


S temi pripomočki lahko zagotovite večjo učinkovitost in varnost svojega kamina. Sij za kamin, termometri, košare za drva in druga kaminska oprema so tu, da se boste ob svojem kaminu počutili udobno in varno. S kakovostnimi dodatki iz Kondele boste lahko uživali v še bolj udobnih in varčnih zimskih večerih.