10 dejstev o visečih stolih, ki jih ne smete prezreti

10 dejstev o visečih stolih, ki jih ne smete prezreti

Viseči stoli so v zadnjih letih postali velik trend na področju pohištva. Njihov sodoben videz in udobna zasnova sta pritegnila pozornost številnih ljudi, vendar se z njihovo priljubljenostjo pogosto pojavijo tudi miti in napačne informacije. V tem blogu si bomo ogledali 10 dejstev, ki vam bodo pomagala pri odločitvi, ali in kakšen viseči stol je najboljši za vas.
 

 

1. DEJSTVO: viseči stoli so varni

Nekateri so zaskrbljeni glede varnosti visečih stolov, zlasti kar zadeva njihovo stabilnost. Vendar je večina kakovostnih visečih stolov izdelana iz močnih in trpežnih materialov. Dobro zasnovani viseči stoli imajo stabilno konstrukcijo, ki skupaj z ustreznim prileganjem zagotavlja varno uporabo.
 

Dekle pije čaj na visečem stolu v dnevni sobi Viseči stol, NEUL

 

2. DEJSTVO: Primerni so za stanovanje in vrt

Čeprav viseče stole pogosto povezujemo z vrtovi in terasami, jih je večina primerna tudi za uporabo v zaprtih prostorih. Sodobne oblike in materiali visečih stolov omogočajo, da jih lahko postavite res kamor koli.
 

Viseči stol iz ratana na vrtu Viseče mreže in gugalnice


3. DEJSTVO: Od cenejših do bolj luksuznih

Viseče stole lahko kupite v zelo širokem cenovnem razponu. Njihova cena je odvisna od kakovosti, materialov in blagovne znamke. Vendar pa obstaja veliko število cenovno dostopnih možnosti, ki zagotavljajo enako udobje in slog kot njihovi dražji prototipi. S pravo izbiro in primerjavo ponudb lahko najdete stol, ki ustreza vašim potrebam.
 

Viseči stol na stojalu s prozornim pokrovom Viseči stol s stojalom, BUBBLE TIP 3

 

4. DEJSTVO: Viseči stoli niso primerni za dolgotrajno delo

Njihova pomanjkljivost je, da nimajo ergonomske zasnove, saj so namenjeni predvsem sprostitvi. Za dolge ure za prenosnim računalnikom so na primer primernejši pisarniški stoli, ki so bili zasnovani prav za ta namen. Za starejše priporočamo viseče stole z veliko odprtino in ročaji za roke. Takšna zasnova bo zagotovila največje udobje in lažje vstajanje s stola.
 

Mlada ženska sedi na visečem stolu z modrimi blazinami Viseči stol, LUANDA

 

5. DEJSTVO: Pri visečih stolih morate sedeti.

Veliko ljudi se boji, da so viseči stoli primerni le za občasno sprostitev in niso praktični za vsakodnevno uporabo. Vendar pa je ravno nasprotno. Sodobni viseči stoli so zasnovani z mislijo na udobje in praktičnost. Nekateri so opremljeni z odklopljivimi podnožniki, blazinami za podporo hrbtu in so izdelani iz trpežnih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo.
 

Platneni viseči fotelj na stojalu v modri barvi Viseči gugalni stol, LINDO NEW

 

6. DEJSTVO: Namenjeni so tudi za dva

Čeprav so viseči stoli pogosto povezani s sprostitvijo posameznika, obstajajo tudi večje različice, na katerih lahko udobno sedi več kot ena oseba. Viseči stoli z več prostora za sedenje so idealni za pare. Za vso družino vam priporočamo izbiro med našimi vrtnimi gugalnicami.
 

Dekle pije čaj na visečem stolu v dnevni sobi Viseči stol za dve osebi, DALVEA NEW

 

7. DEJSTVO: Viseči stoli so primerni tudi za majhne prostore.

Viseči stoli so primerni za veliko teraso in majhno otroško sobo. Obstajajo tudi kompaktni in zložljivi viseči stoli, ki so primerni tudi za majhne balkone ali terase. Za nekatere ni potreben niti kovinski obroč in jih lahko preprosto obesite na kljuko na stropu.
 

Ženska bere knjigo v visečem stolu iz ratana s sivimi blazinami Viseči stol, GABE

 

8. DEJSTVO: Za sestavljanje potrebujete nekaj spretnosti

Namestitev visečih stolov ni tako zapletena, kot se morda zdi. Večina jih je na voljo s celotnim paketom za namestitev in podrobnimi navodili. Z nekaj spretnosti in osnovnim orodjem lahko viseči stol namestite sami . Če pa niste prepričani, je bolje, da za pomoč prosite strokovnjaka.
 

Ženska sedi na vrtu v visečem stolu iz blaga ob beli mizici Viseči stol, OFRAME

 

9. DEJSTVO: Viseči stoli imajo visoko nosilnost

Nosilnost je pomemben dejavnik pri nakupu pohištva, še posebej pri vseh mehanizmih za obešanje. Pri visečih stolih je nosilnost različna, vendar pri tistih, ki so namenjeni odraslim, računajte na nosilnost do 130 kg. Za dvosedežne stole je nosilnost približno 200 kg.
 

Trije viseči stoli na stojalih na vrtu, sivi na levi, rumeno-zeleni na sredini in modri na desni Viseči stol, TALISE

 

10. DEJSTVO: Viseči stoli so vsestranski estetski element

Ni res, da so viseči stoli primerni le za notranjost BOHO ali ultramoderno opremo. Na voljo je široka paleta modelov, materialov in barv, zaradi katerih viseči stol še bolj izstopa. Ne glede na to, ali imate raje minimalistično zasnovo, rustikalno vzdušje ali eleganten slog, lahko izberete viseči stol, ki se bo popolnoma ujemal z vašo notranjostjo.
 

Črni viseči fotelj v stojalu z belimi blazinami na vrtu ob vrtni sedežni garnituri iz ratana. Viseči stol, NOLAN NEW

 

Pri izbiri visečega stola je pomembno, da ne upoštevate mitov in se držite dejstev. Tako se boste zagotovo pravilno odločili. Viseči stoli so udobni, praktični in varni kosi pohištva, s katerimi lahko razširite svoj kotiček za sprostitev. Ne glede na vaše želje in prostorske možnosti lahko izbirate med široko paleto visečih stolov, ki bodo popolnoma ustrezali vašim potrebam in slogu. Poiščite navdih in pravi viseči stol za vas.
 

Viseče mreže in gugalnice